Maskin & Människa - Ett livslångt lärande (egenföretagare 2.0)
Seminarie och Workshop

Försvinner alla jobb när robotarna kommer? Och när kommer alla robotar? Är de kanske redan här för att omdefiniera våra yrkesroller och arbetsuppgifter?
AI och automation förändrar sysselsättningsläget utifrån ett globalt perspektiv. Teknisk innovation har alltid förändrat utgångspunkterna för de kunskaper och förmågor som är efterfrågade på arbetsmarknaden. Ångmaskinen och automatiserade vävstolar inledde en era av förändring som fortfarande accelererar med hjälp av dagens teknologi och det går bara fortare och fortare.
Studier från OECD, World Economic Forum och McKinsey Institute förutspår att så mycket som 50% av enskilda arbetsuppgifter kan automatiseras med redan tillgänglig teknologi. Och även om bara cirka 10% av jobben kan automatiseras helt så kommer nästan alla jobb att påverkas.

Hur håller man sig relevant på arbetsmarknaden när allt fler av våra arbetsuppgifter automatiseras och effektiviseras? Hur får vi grepp om det livslånga lärandet för att kunna lära oss de nödvändiga kunskaper som kommer att efterfrågas om 5 – 25 år?

Genom att vara förberedd på förändringen kommer vi att kunna jobba tillsammans med robotarna och komplettera varandra på framtidens arbetsmarknad. När behovet av re-skilling ökar behöver vi verktyg för att kunna ta ansvar för vår kompetensutveckling och vårt livslånga lärande.

Den inspirerande föreläsningen ”Det livslånga lärandet – människa och maskin” sätter framtidens jobb i perspektiv till dagens och visar hur vi med enkla medel tar ansvar för och äger vår utveckling för att säkerställa att vi kan jobba tillsammans med maskinerna i stället för att ersättas av dem.

AGENDA
-Kort historisk återblick
-Resonemang kring framtidens jobb och arbetsmarknad
-Fördjupning av tekniker och verktyg för att kunna ta ägandeskap över ditt livslånga lärande.


Till det här seminariet erbjuder vi 50 platser och först till kvarn gäller. Du får som vanligt bjuda med en vän som antingen är, eller funderar på att bli frilansare. Seminariet är kostnadsfritt för dig som är medlem i NOX-nätverket, och självklart för din vän också.

DATUM
Tisdag den 26:e Mars 17:00-18:30

PLATS
Brahegatan 2 (NOX Place)

Vi bjuder på fika

Varmt välkommen!

Jag deltar gärna vid eventet
Namn (Förnamn & Efternamn)
Your answer
Jag tar med mig en vän som heter
Your answer
Min E-postadress *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of NOX Consulting. Report Abuse - Terms of Service