Vilka språk talas på din arbetsplats?
DEN HÄR ENKÄTEN RIKTAR SIG TILL DIG SOM ANVÄNDER SVENSKA i någon utsträckning på din arbetsplats (arbetsplatsen kan också vara på distans). Vi intresserar oss för företag i Baltikum och i Norden som har någon anknytning till Sverige och där svenska är ett av språken på företaget. Enkäten genomförs inom projektet Viedex som är ett EU-finansierat projekt med syfte att utreda hur främst svenska men också andra språk används på företag i Baltikum och Norden.

Enkäten innehåller bakgrundsfrågor om dig och det företag du arbetar på samt 16 frågor kring språkanvändning på arbetsplatsen. Det tar ca 9 minuter att besvara enkäten. Vissa av svaren kan överlappa med tidigare frågor. På vissa frågor kan man ange flera alternativ medan man på andra frågor endast kan ange ett svar. Svara så gott du kan.

Denna studie omfattar flera länder i Baltikum (Estland, Lettland, Litauen) och Norden (Finland, Island) och flera branscher. Därför gäller inte alla svarsalternativ för alla som deltar i studien. Fyll i så gott du kan.

Vi är tacksamma för att du tar dig tid att besvara dessa frågor. Resultaten kommer att användas i forskning och ditt deltagande är anonymt. Resultaten kommer att hanteras med stor försiktighet.

Studien förväntas vara färdig i oktober 2017, då delar vi gärna med oss av resultaten till den som är intresserad. Hör av dig till Ulrika Serrander (ulrika.serrander@hig.se) för att få del av resultatet.

Tack för ditt deltagande!

Vänliga hälsningar,
Sarah och Ulrika, universitetslektorer i litteraturvetenskap och svenska språket vid Högskolan i Gävle, Sverige

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms