Aanvragen van een misintentie
Iedereen kan misintenties bij de priester opgeven voor een bijzonder doel. Een bepaald verlangen dat bij de gelovige leeft wordt op die manier verenigd met het sterven en verrijzen van Christus.
Dat kan bijvoorbeeld een intentie voor een overledene zijn. Wij dragen de overledene op een bijzondere manier in ons hart en vragen dat God zich over hem/haar zou ontfermen. Van in de vroegste Kerk gaan de gelovigen er van uit dat mensen na hun dood nog kansen krijgen om te groeien naar God toe. Bidden voor overledenen heeft dus wel degelijk zin.
Een misintentie kan uiteraard ook aangevraagd worden voor andere noden. Voor een genezing bijvoorbeeld of voor het slagen van een onderneming, maar evengoed om God te danken voor al het mooie dat ons overkomt. Eigenlijk dus voor zowat alles wat ons bezighoudt en wat we in gebed heel dicht bij God willen brengen.

Voor alle misintenties die opgedragen worden in de zes parochies van Glabbeek bedraagt de vergoeding 15 euro.
Je kan deze nu ook digitaal bestellen via deze pagina. Betalen gaat dan via overschrijving. Intenties bestellen, dien je minstens drie weken voor de gevraagde datum te doen.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Uw voornaam en familienaam *
Persoon voor wie de intentie (of jaargetijde) aangevraagd wordt. (bvb. Mis voor Jef Peeters vanwege echtgenote en kinderen) *
Datum (zondag om 9.30 uur of feestdag) waarop u een misintentie wil aanvragen in de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk van Kapellen.
Dag (1 - 31)
*
Maand (1 - 12)
*
Jaar (2023 of 2024)
*
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy