#beternacoronaNL
Samen met Menno Grootveld van www.wereldbrand.nl stellen wij #beternacoronaNL samen, een groep denktanks, media en organisaties die gezamenlijk nadenken over een betere wereld na Corona. Dat wil zeggen: meer duurzaamheid, meer solidariteit en meer democratische vernieuwing.

De wereld staat vanwege de pandemie al wekenlang noodgedwongen in de pauzestand; de vraag dringt zich op hoe we straks de draad weer op gaan pakken en of het ons gaat lukken om structurele veranderingen door te voeren. In Vlaanderen hebben onlangs elf media en denktanks zich verenigd in de beweging #beternacorona. Ze doen een gezamenlijke oproep om nu al ‘grondig en toekomstgericht ‘ na te denken over hoe het straks beter, ofwel socialer en duurzamer kan. 

Wij zijn gevraagd om vanuit Nederland aan dit project deel te nemen en benaderen nu een elftal Nederlandse clubs en media met de vraag of zij zich willen aansluiten bij het Vlaamse #beternacorona initiatief:
‘De coronacrisis verandert alles. Wat gisteren nog ondenkbaar was, is nu goedgekeurd beleid.
Als samenleving herontdekken we wat essentieel is: solidariteit en een goede gezondheid.
Als mensen missen we wat ons dierbaar is: ontmoetingen en samen zijn. De crisis zet de prioriteiten opnieuw in de juiste volgorde: de economie is er voor de mens, niet omgekeerd. Dat is goed, maar het is onvoldoende. (…) De grootste financiële injectie sinds decennia moet ook een antwoord bieden op de grote maatschappelijke uitdagingen die door deze pandemie alleen maar duidelijker zijn geworden: de klimaatcrisis en de ineenstorting van biodiversiteit; de groeiende ongelijkheid, de gebrekkige arbeidsvoorwaarden en werk- en inkomenszekerheid, sociale bescherming onder druk; en de opdracht om met superdiversiteit een inclusieve samenleving te bouwen.' 
Behalve een Nederlandse versie van het manifest, gaan we in samenwerking met het Vlaamse elftal een wekelijkse talkshow vanuit Amsterdam uitzenden, met gasten uit de diverse groepen, die hun projecten voor een #beternacorona presenteren. 

Hiertoe behoren tot dusverre:

Bits of Freedom
Fair City
Nieuw Wij
Nederland Kantelt
Extinction Rebellion
Code Oranje
Urgenda
Keti-Kotitafel
Actiefonds X-Y
Code Rood
Wereldbrand
Amor mundi
Kunstenbond
Golfgroep
Woonopstand
Break-out team
Lilith
De Turn Club
Platform Duurzame en Solidaire Economie
Vereniging voor basisinkomen


Mocht u als groep, beweging of organisatie ook geïnteresseerd zijn mee te doen, stuur dan een mail naar info@kairosvisie.nl of vul het aanmeldingsformulier in. Wij nemen dan contact met u op.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor mijn nieuwsbrief.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Uw mail adres voor nieuwsbrief
wilt u graag als groep deelnemen aan #beternacorona?
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy