Woonwerkatelier de Steiger


Beste buurtbewoner, geachte buurtondernemer,

Als buur willen we u als eerste op de hoogte stellen dat we bezig zijn met een nieuwbouwplan voor De Steiger 28 t/m 35. Het plan, waarvan de aanvraag omgevingsvergunning binnenkort wordt ingediend, is om het huidige and te slopen en de bestemming te wijzigen naar een fraai appartementencomplex voor International Housing, met diverse eigen faciliteiten zoals een lobby/receptie, een gym, een gezamenlijke ‘woon’kamer, een bescheiden
werkplaats en een publiek toegankelijk eetcafé. Tevens komen er bedrijfsruimtes van verschillende afmetingen. Er is in het plan voldoende fiets- en autoparkeren op eigen terrein voorzien.

Hieronder vindt u een toelichting op de locatie en een impressie van het gebouw. Concreet gaat het over een faciliteit voor 150 tijdelijke (indicatief 6 maanden) internationale werknemers die elders in Almere werkzaam zijn. De 45 werkunits zien voor iedere Almeerder beschikbaar. We denken dat het een mooie aanwinst is voor het gebied!

In de Visie Werklocaties Almere is aangegeven dat op reguliere bedrijventerreinen, zoals De Steiger-Noord, maximaal 10% van het uitgegeven areaal aangewend mag worden voor voorzieningen (alles wat in het bestemmingsplan niet aangemerkt wordt als bedrijf). Huisvesting van internationale werknemers kan worden gezien als een voorziening (mits de huisvesting niet langer dan 6 maanden wordt bewoond door de werknemer). De gemeente onderzoekt momenteel of dit percentage door de reeds aanwezige voorzieningen wordt overschreden of niet. Als blijkt dat dit percentage nog niet is overschreden, dan kan afgeweken worden van het bestemmingsplan voor het inpassen van nieuwe voorzieningen, waaronder huisvesting voor internationale
werknemers, met een maximum capaciteit van 150 werknemers per bedrijventerrein. Hierbij geldt uiteraard dat de ontwikkeling moet voldoen aan de criteria van een goede ruimtelijke ordening.

We hopen begin 2023 meer te weten over een globale planning, maar gezien alle perikelen rondom personeelstekorten en gebrek aan materialen, is een duidelijke planning nu lastig te maken.

We horen graag of u nog opmerkingen of tips heeft waarmee we het project verder kunnen verbeteren!

Wij hopen u hiermee voor dit moment voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Dex Corporation BV
J.W. HeesenSign in to Google to save your progress. Learn more
Aanzicht vanaf de Steigerdreef (indicatief)
Kaart van de Steiger locatie
E-mail
Voornaam *
Achternaam *
Adres *
Opmerking *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of seventyF. Report Abuse