PNEUMOKOKKIROKOTTEEN tutkimus noin 2 kk ikäisille lapsille
Kun haluat lisätietoa tästä rokotetutkimuksesta, täytä ja lähetä alla oleva lomake. Rokotetutkimusklinikan terveydenhoitaja ottaa sinuun yhteyttä. Tietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään. Emme luovuta yhteystietojasi muille, eikä niitä käytetä muihin tarkoituksiin kuin tähän tutkimukseen.

Pneumokokkibakteeri (Streptococcus pneumoniae) aiheuttaa tauteja - korvatulehdus, poskiontelotulehdus, keuhkokuume, aivokalvontulehdus ja verenmyrkytys - joille pienet lapset ovat erityisen alttiita. Pneumokokkibakteerista ilmaantuu jatkuvasti uusia erilaisia kantoja. Siksi on tärkeää, että käyttöön saadaan yhä laajatehoisempia rokotteita, jotka suojaavat myös uusilta bakteerikannoilta.

Neuvoloissa annettava pneumokokkikonjugaattirokote (Synflorix®) antaa suojan kymmentä eri pneumokokkibakteerikantaa vastaan. Tässä tutkimuksessa lapset saavat tutkimusryhmästä riippuen laajatehoisempaa pneumokokkirokotetta: joko 15-tehoista (suojaa15 eri bakteerikannalta) pneumokokkirokotetta tai 13-tehoista (suojaa 13 eri bakteerikannalta) Prevenar13® -pneumokokkirokotetta. Prevenar® on tällä hetkellä yleisin pneumokokkirokote maailmalla. Tällä tutkimuksella pyritään osoittamaan, että uusi laajatehoisempi rokote on vähintään yhtä hyvä kuin käytössä oleva.

Tutkimuskäynneillä lapselle voidaan antaa myös muut kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat neuvolarokotteet (rotavirus- ja DtaP-IPV- HBV-Hib- yhdistelmärokotteet), jos vanhemmat niin haluavat. Näihin rokotteisiin sisältyy SUOJA B-HEPATIITTIA VASTAAN. Verinäytteellä selvitämme, kuinka hyvin tutkittava rokote saa elimistön muodostamaan sairaudelta suojaavia vasta-aineita.

Tutkimukseen voi osallistua Helsingin, Espoon, Järvenpään, Tampereen, Turun, Porin ja Oulun rokotetutkimusklinikoilla.

www.rokotetutkimus.fi

EudraCT: 2016-001117-25

Pienet lapset ovat alttiita pneumokokkitaudeille
Nimi (lapsen huoltaja) *
Your answer
Sähköposti *
Your answer
Puhelinnumero
Your answer
Lapsen syntymäpäivä ja nimi *
Your answer
Sain tiedon tutkimuksesta *
Mikäli sinulla on tästä tutkimuksesta jo nyt jotain kysyttävää, niin kerro se meille, kiitos.
Your answer
Lähin rokotetutkimusklinikkani on *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms