Pályázati adatlap 2019-2020
Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az iskolánknak fizetendő alapítványi hozzájárulás összegéből indokolt esetben szociális könnyítés igényelhető. A könnyítés igénylésének módja az iskola honlapjára március 7-ig felkerülő online adatlap hiánytalan kitöltése, amiben igény esetén segítséget nyújtunk, valamint az adatlap kinyomtatott, aláírt példánya és a szükséges dokumentáció eljuttatása az iskola titkárságára. (A kitöltés után automatikus válasz-emailben kapja meg a dokumentumot.)

A pályázat leadási határideje a 2019 szeptemberétől 2020 augusztusáig terjedő időszakra 2019. július 31., illetve a 2019-ben felvételizők számára választható módon lehetőség nyílik előrehozott, 2019. március 14-i határidővel pályázni. Utóbbi esetben a pályázatot 2019. március 19-ig elbíráljuk. A határidőhöz képest késve érkező pályázatokat sajnos nem áll módunkban elbírálni.

Arra biztatunk mindenkit, hogy tartós vagy átmeneti nehéz élethelyzet esetén ne habozzon könnyítést igényelni! Ugyanakkor kérjük, indokolatlan esetben ne nyújtsanak be pályázatot, hiszen a gimnázium költségvetésének elengedhetetlen részét képezi az alapítványi hozzájárulás, melynek összegét alapos megfontolásokat követően szorítottunk a szükséges minimumra.

Az elbírálás eredményéről 2019. március 14-ig történő pályázás esetén 2019. március 19-ig határozat születik, melyet a megadott email címre küldünk el. Az esetleges fellebbezéseket kérjük, 30 napon belül küldjék el a szocbiz@kag.hu email címre. Fellebbezés esetén automatikusan környezettanulmányra és személyes beszélgetésre kerül sor.

A család jelentősen megváltozó anyagi helyzete tanév közben indokolhatja a pályázat soron kívüli benyújtását. A pályázó kiemelt felelőssége az adatlap minél pontosabb és részletesebb kitöltése, hogy a tanuló anyagi helyzetéről és életkörülményeiről a Szociális Bizottság minél teljesebb képet kaphasson.

Valótlan adatközlés, és a kérelem megítélése szempontjából fontos információk visszatartása a pályázatból való kizárást, valamint jogi következményeket vonhat maga után. A valótlan adatközléssel szerzett támogatást vissza kell téríteni.

Az adatlap bizonyos (IGAZOLÁS SZÜKSÉGES) felirattal ellátott kérdéseinél adott válaszokat csak 3 hónapnál nem régebbi, aláírt igazolással alátámasztva tudjuk figyelembe venni. A Szociális Bizottság a nem jelölt kérdések esetén is kérhet igazolásokat, ha azt az elbírálás szempontjából indokoltnak tartja. Az adatlap kitöltésével a szülő vállalja az esetleges környezettanulmány lehetőségét.

Kérdéseiket, észrevételeiket a szocbiz@kag.hu email címre várjuk!

Üdvözlettel,

Szociális Bizottság

Email address *
Tanuló neve *
Your answer
Tanuló osztálya *
Your answer
Tanuló osztályfőnökei *
Your answer
Tanuló lakcíme *
Your answer
A tanuló a korábbi időszakban is adott le pályázatot *
A tanulónak van Kürtbe járó testvére? *
A tanuló árva/fél árva *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Kürt Alapítványi Gimnázium. Report Abuse - Terms of Service