#pressatläge
Politisk förändring sker när civila engagerar sig.” (Malin Nilsson, IKFF)

Vi uppmanar våra kollegor - förskolechefer, förskollärare och barnskötare - samt vårdnadshavare att berätta i formuläret här om er verklighet i förskolan!

Nu tar tystnadskulturen inom förskolan stopp!
Nu går vi samman och mobiliserar oss!
Nu måste politiker lyssna!

Många förskolor kan inte garantera barnens säkerhet eller att de kan följa läroplanen och skollagen fullt ut. Vårdnadshavare lämnar sina barn med en oro om att deras barn inte kommer att ha en trygg famn att krypa upp i.

Förskollärare och barnskötare går in i väggen och toppar långtidssjukskrivningar sedan många år tillbaka. En del har sedan svårt att komma tillbaka till yrket. Andra lämnar det tom innan det gått så långt som till långtidssjukskrivning.

Orsaken till det är den ohållbara arbetsmiljön i förskolan som har bl a höga ljudnivåer, många barn som ger förskollärare och barnskötare en känsla av att inte räcka till samt att tid för planering oftast behöver bortprioriteras pga av underbemanning. Det finns inga vikarier att tillgå och vi jobbar ofta över och pusslar med våra tider för att inte lämna varandra i sticket.

Hela samhället bygger på att förskolan fungerar. Fungerar inte förskolan kommer inte sjukvårdspersonal, polis och räddningstjänstens personal till jobbet. Då stannar allt.

Vi kräver ett helhetsgrepp om förskolan med stora förändringar. Vi vill också få till ett större samarbete mellan kommuner än vad som är idag för att få en större likvärdighet i förskolan över hela landet!

Vi behöver politiker som kan lägga makt och prestige åt sidan för att lyssna till professionen.

För i förskolan är det just #pressatläge

Observera: Berättelserna kan komma att delas avidentifierade och anonyma i gruppen Förskoleupproret, på infosida och på twitter via länk till infosidan på Facebook, Förskoleupproret - information.

Email address *
Ditt förnamn *
Your answer
Ditt efternamn
Your answer
Yrke/vårdnadshavare/annat *
Your answer
Kommun det gäller *
Your answer
Din berättelse *
För att vi ska hinna läsa alla önskar vi att du håller dig till 0,5-1 A4-sida. Tack på förhand.
Your answer
Tack för din medverkan *
MM
/
DD
/
YYYY
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms