Jelentkezési lap - Dávid Tamás, dr. Benczúr Lilla, dr. Sümeg Szilvia: Áttételi jelenségek a hipnoterápiában - MHE workshop
Freud 1895-ben írt tanulmányában tesz először említést az áttétel jelenségéről.
Kezdetben hibás kapcsolódásként tekintette azt, ahogyan a páciensek a múltjuk fontos személyeihez fűződő korai viszonyulási mintáikat, így az egykori érzéseiket, fantáziáikat, tudattalan szükségleteik keltette késztetéseiket újra élik az analitikussal való kapcsolatukban.
Azóta az áttétel fogalmának és jelentőségének a megítélése terén alapvető változások történtek.
A kezdeti időszakban az áttételt a kezelés akadályozó tényezőjeként tartották számon, és emiatt az ellenállás megnyilvánulási formái közé sorolták, mára azonban az áttételi történések lélektani munkába vonása a pszichoanalitikus terápia legfontosabb hatótényezői közé tartozik.
Ma már tudjuk, hogy pszichoterápiás módszertől függetlenül minden terápiás kapcsolatban (és azon kívül is) megjelennek áttételi érzések.
A dinamikusan orientált pszichoterápia minden formája nemcsak gondosan figyel az áttétel jelenségeire, hanem hasznosítja is azt. Hasonló fontossággal bír a terapeuta viszontáttételes érzéseinek monitorozása, amely elengedhetetlen feltételéül szolgál a kliens kapcsolatalakító sajátosságainak, belső világának mélyebb megértéshez.
A különböző pszichoterápiás módszerek eltérnek abban, hogy milyen jelentőségűnek tekintik az áttételt, illetve a terapeuta intervenciói milyen mértékben irányulnak a kapcsolati folyamatokra, történésekre.
A műhely áttekinti az áttétel fogalmának alakulását, különböző típusait, a hipnoterápiás munkában megjelenő sajátosságait, majd esetrészletek ismertetése révén élményközelivé kívánja tenni a kapcsolatalakítás ezen sajátoságaival való munkát.
A műhelyen elhangzó esetrészletek színességét garantálja az előadók széleskörű szakmai érintettsége, melyet képzettségük is mutat: Dávid Tamás: klinikai, mentálhigiénés és addiktológiai szakpszichológus, pszichoterapeuta, hipnoterapeuta; dr. Benczúr Lilla: felnőtt mentálhigiéniai és klinikai szakpszichológia, hipnoterapeuta, meseterapeuta; dr. Sümeg Szilvia: pszichiáter, pszichoterapeuta, hipnoterapeuta szakorvos.

A képzés Pszichológus, pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvosok és pszichiáter rezidensek, klinikai szakpszichológus jelöltek számára nyitott! Szeretettel várjuk az érdeklődőket!


Fontos tudnivalók:


A képzés akkreditált, a CME pontokat az előadás sorozat végén regisztráljuk az Oftex portálon. Dátum: Időpont: 2019. november 29. 16-19 óra
Helyszín: ELTE PPK 1064 BP, Izabella utca 46. 216. terem.
Részvételi díj: Előzetes befizetés esetén 4000, diákoknak 1000, MHE tagoknak 3000 Ft. Helyszínen 4500, diákoknak1500, MHE tagoknak 3500 Ft.
Kérjük, a részvételi díjat a Magyar Hipnózis Egyesület alábbi számlaszámára szíveskedjék átutalni:
CIB 10700244 - 26137702 - 51100005
A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel a résztvevő nevét (ha céges számláról történik az utalás, akkor is a résztvevő személy nevét) és a "Dávid műhely" megjelölést. (Pl. "Kis Miklós, Dávid műhely").
Amennyiben átutalással fizet, annak a nevére tudjuk a számlát kiállítani, akinek a nevéről az utalás történik.


Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt:
az MHE Vezetősége és Tanulmányi Bizottsága

Email address *
Résztvevő neve: *
Your answer
E-mail címe, ahová a visszajelzést várja
Your answer
Mobil telefon: *
Your answer
Számlát kérek: *
Required
Számla adatai - Számlázási név:
Your answer
Számla adatai - Számlázási hely (város):
Your answer
Számla adatai - Számlázási cím (utca, házszám):
Your answer
Számla adatai - Irányítószám
Your answer
CME igazolást kérek: *
Required
Ha kér:
pecsétszám/működési engedély száma:
Your answer
szakképesítés:
Your answer
Egyesületi tagság: kérem adja meg, mely szakmai egyesületeknek a tagja *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service