Transperspektiv på omklädningsrum i Norrköping
Snart är det East Pride (uppföljaren till Norrköping Pride)! Feministiskt initiativ Norrköping arrangerar då ett panelsamtal om transpersoners villkor i Norrköping och vad lokalpolitiken kan göra för att förbättra för denna grupp. Samtalet är fredag 25 maj kl 17 i Laxholmskällaren, Arbetets museum. 

Inför panelsamtalet vill vi undersöka hur det egentligen ser ut med tillgång till könsneutrala/individuella omklädningsrum i kommunen och sprider därför denna enkät.

Feministiskt initiativ Norrköping har lagt en motion om könsneutrala omklädningsrum för att förbättra situationen för transpersoner. Se http://www.finorrkoping.se/wp-content/uploads/2015/03/Nkpg-Motion-Könsneutrala-omklädningsrum-mars-17.pdf

Motionen avslogs. Här är svaret från majoriteten i kommunstyrelsen: http://www.norrkoping.se/gom/norrkoping.dokument.pdf?boardmeeting=1209320&fileverid=1163172&filename=1100984_1_1.PDF

Motivet till avslaget var delvis att majoriteten menar att det redan finns individuella omklädningsrum:

"Skolornas idrottshallar har redan idag möjlighet till individuella omklädningsrum. I samtliga hallar finns idrottslärarrum med dusch som upplåts till elever vid behov. Stora idrottshallar har också domaromklädningsrum med dusch som står tomma under dagtid. På Centralbadet i Norrköping finns idag fyra individuella omklädningsrum."

Med denna enkät vill vi försöka ta reda på hur ni som berörs av frågan upplever att detta stämmer eller inte. Stort tack för er medverkan!

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service