Bli valambassadör!
2018 är det val i Sverige. Det sker i en tid då debattklimatet hårdnar, populismen ökar och demokrati och mänskliga rättigheter ifrågasätts världen över. Inför det här valet är det därför extra viktigt att mobilisera en rörelse som inte står tyst när demokratin försvagas och mänskliga rättigheter hotas.

Diakonia, Equmeniakyrkan, equmenia, Svenska Alliansmissionen och Studieförbundet Bilda söker därför frivilliga som vill vara med och leda ett arbete för att få in världen i valet och skapa opinion för en politik som sätter mänskliga rättigheter först.

DITT UPPDRAG
Ditt uppdrag som valambassadör är att samla ihop och leda ett team. Du är kontaktperson till Diakonia och deltar i en halvdagsutbildning.

DITT OCH TEAMETS UPPDRAG
1) Arrangera ett event eller politiksamtal på din ort om demokrati och mänskliga rättigheter
2) Nå ut i media, t.ex. genom lokala insändare
3) Delta i och sprida en påverkanskampanj om demokrati och mänskliga rättigheter

METODER OCH VERKTYG
Som ambassadör får du tillgång till en kreativ och pedagogisk verktygslåda full av metoder som kommer hjälpa dig i arbetet med att skapa samtal, events och politiksamtal. Verktygslådan innehåller bland annat manus till en föreställning om människors rättigheter, ett underlag för samtal med politiker och opinionsbildare, filmer, värderingsövningar, mallar för insändare etc. Diakonia kommer fungera som din coach och ge dig stöd under uppdraget.

ANMÄLAN OCH OMFATTNING
Anmäl dig via detta formulär senast en vecka innan den utbildning du vill delta på. Uppdraget pågår från utbildningstillfället fram till 9/9 2018. Blir trycket för stort kommer vi välja ut ambassadörer utifrån geografisk spridning och möjlighet att agera.


Jag vill...
Jag vill bli valambassadör och anmäler mig till någon av följande utbildningar:
En viktig del av uppdraget är att nå ut lokalt, samarbeta därför gärna. Vilka skulle du kunna samarbeta med lokalt? (Fotbollsklubben, högskolan, folkhögskolan, kulturhuset, hembygdsgården?)
Your answer
Det underlättar i uppdraget om du har en plattform att utgå från som ambassadör (t.ex. församling, förening, organisation, högskola etc.) Nämn gärna någon plattform du kan utgå från:
Your answer
Har du idéer redan nu på vad du kan göra som valambassadör, skriv gärna några rader om det här:
Your answer
Ditt namn *
Your answer
Din mailadress *
Your answer
Ditt telefonnummer *
Your answer
Din ort *
Your answer
Har du någon fråga till oss?
Your answer
Vi hör av oss så snart vi kan!
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms