Završna konferencija projekta „Sunce za roditelje“ -  dr. Danijela Rašić Markota: „Psihomotorički razvoj djeteta tijekom prve godine života“
Dragi budući i novopečeni roditelji,

Ovim putem možete se prijaviti za predavanje dr. Danijele Rašić Markota koje će se odvijati u sklopu završne konferencije projekta „Sunce za roditelje“ koji je provodilo „Sunce“ Društvo za psihološku pomoć iz Osijeka u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade u razdoblju od rujna 2021. do kolovoza 2022. godine.

Završna konferencija održat će se u petak, 8. srpnja, putem Zooma, a predavanje dr. Rašić Markota počinje u 15:30.

Ova tribina kao i cijeli projekt namijenjena je trudnicama i roditeljima djece do godine dana.
Pri dnu opisa možete pronaći link za cjeloviti raspored predavanja na konferenciji.

O predavanju:

Psihomotorički razvoj djeteta počinje za vrijeme trudnoće, a kada se dijete rodi, nastupa intenzivan psihomotorički razvoj, posebice tijekom prve godine. Djeca se razlikuju prema brzini i kvaliteti postizanja određenog stupnja razvoja i vještina, a zajedničko je da djeca u svom rastu i razvoju prolaze određene razvojne faze.

Predavanje „Psihomotorički razvoj djeteta tijekom prve godine života“  obuhvaća najznačajnije razvojne faze u prvoj godini života, opisujući što sve dijete može u određenoj dobi na području motoričkog, kognitivnog i govornog područja uz korisne savjete roditeljima. Poznavanjem razvojnih faza po dobi djeteta ili tzv. razvojnih miljokaza, puno je lakše pratiti razvoj djeteta, znati što očekivati u određenoj dobi (mjesecu života djeteta), na što paziti, kako pravilno stimulirati dijete, te ako je potrebno znati kada potražiti stručnu pomoć.

O predavačici:

Danijela Rašić Markota liječnica i specijalizantica 4. godine Fizikalne medicine i rehabilitacije za Dom zdravlja Zagreb – Centar. Pored svoje karijere u medicini posvetila se i odgoju dvoje djece. Svoja dva zahtjevna i hvalevrijedna poziva povezala je i stvorila profil na društvenim mrežama @mama_fizijatrica na kojem svoje znanje iz medicine kombinira s iskustvom bivanja majke te se posvećuje dijeljenju iskustava i savjeta o svakodnevnim roditeljskim izazovima, o rastu i razvoju djece u skladu s dobi djeteta te raznim drugim preprekama s kojima se susreće.

Dr. Rašić Markota također je autorica djela „Psihomotorički razvoj djeteta tijekom prve godine života“ koji je opisan na 12 pomno osmišljenih kartica koje prate razvojne faze tijekom prvih 12 mjeseci života.


Link za cjeloviti raspored predavanja na konferenciji: http://www.dppsunce.hr/

Link društvenih mreža projekta „Sunce za roditelje“:

https://www.instagram.com/suncezaroditelje/ 
https://www.facebook.com/Sunce-za-roditelje-104594281986066

Link o nama („Sunce“ Društvo za psihološku pomoć): http://www.dppsunce.hr/o-nama/
 
*Svi podaci bit će korišteni isključivo u svrhu logistike projekta i konferencije te neće biti dalje dijeljeni.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Ime i prezime:
E - mail (za primanje obavijesti i linkova):
Kako ste saznali za ovo predavanje/tirbinu?
Clear selection
Želite li od "Sunca" primati obavijesti o besplatnim radionicama i ostalim mogućnostima koje nudin naša udruga?
Clear selection
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy