Skye och Skottlands västkust 2019
2011 genomfördes SMADs första skottlandsresa. Då var målet Islay och Jura. 2013 var det dags igen, med Speyside som resmål. 2015 var det ett återtåg till Islay men också Campbeltown. 2017 så besöktes Orkney och Speyside. 2019 så går resan till Isle of Skye och Skottlands västkust!

Vi tar tåget upp till Inverness och därefter så har vi en egen chaufför med oss hela veckan när vi krånglar oss ned längs den skotska västkusten. Detta underlättar logistiken avsevärt då man kan lämna bagage, väskor, olika inköp m.m i bussen.

Det finns 15 st platser och det är först till kvarn som gäller. Notera att schemat för veckan är preliminärt då vissa delar ej är klara ännu då det är i nuläget en intresseanmälan.

Resan är planerad till vecka 14 2019 med avresa den 7/4 och hemkomst den 14/4.

Som vanligt på dessa resor så är det inga lediga dagar där ni som resenärer får egen tid och bara "drälla" omkring, utan det är ett tight schema med mycket whisky!

Veckans schema
Söndag
På söndag morgon flyger vi från Arlanda kl 07:00 och landar i Edinburgh kl 09:00. Därifrån tar vi buss till Glasgow och går en kort promenad från Buchanan Street Bus Station till Glasgow Central Station. Härifrån tar vi tåget upp till Inverness. Från Inverness tar vi lokalbuss och åker till Loch Ness och Drumnadrochit där vårt hotell är beläget. Middag och ev whiskyprovning genomförs gemensamt på det närbelägna Fiddlers.

Måndag
På morgonen hämtar vår busschaufför Kevin oss med sin 32 sätesbuss för vidare färd mot Skye. På vägen stannar vi och besöker Eilean Donan Castle. Väl framme i Portree så checkar vi in på vårt hotell och äter lunch. Efter lunch så ger vi oss ut på sightseeing av Skye tillsammans med vår lokala guide. Ett besök på Isle of Skye Brewery görs också. Gemensam middag i Portee på kvällen.

Tisdag
Vi checkar ut på morgonen och beger oss till Talisker Distillery. Efter besök och provning åker vi vidare mot färjan över till fastlandet. Vi äter lunch på vägen ner till Ardnamurchan Distillery där Alex Bruce tar emot oss för en rundtur och provning.
Vi åker sedan vidare till färjan som tar oss till Mull och Tobermory. Vi checkar in och äter gemensam middag.

Onsdag
Vi börjar dagen med ett besök på Tobermory Distillery. Efter besök och provning beger vi oss ned mot färjeläget över till fastlandet och Oban. Väl i Oban checkar vi in på hotellet och beger oss sedan till Oban Distillery. Efter besök och provning så äter vi eventuellt en gemensam middag, här finns det gott om fiskrestauranger och två av Skottlands bästa Fish n Ships restauranger.

Torsdag
På Torsdag morgon så beger vi oss till småbåtshamnen i Easdale där två RIB boats väntar på oss. Med dessa höghastighetsbåtar tar vi oss ut på havet för lite Seafari där ett besök vid mytomspunna Corryvreckan ingår. Corryvreckan är ett sund där världens tredje största malström är belägen. Vi fortsätter färden söderut längs ön Juras östra strand och lägger till vid hamnen utanför Jura Distillery. Besök och provning står på schemat. Efter det åker vi vidare till fastlandet där vår buss hämtar upp oss för vidare transport till färjan som tar oss till nästa ö, Arran. Vi bor i Lochranza där vi också äter middag.

Fredag
Vi besöker Arran Distillery på förmiddagen och efter besök och provning åker vi vidare till Arran Brewery som ligger på vägen till färjeläget. Efter bryggeribesöket åker vi med färja över till fastlandet och vidare upp till Glasgow. Vi checkar in på vårt hotell och tackar av vår chaufför för att sedan utforska Glasgow. Den som vill får följa med på en pubrunda där bl.a The Bon Accord och The Pot Still besöks.

Lördag
På morgonen tar vi lokalbussen till Auchentoshan Distillery och efter det är det fria aktiviteter där det finns utrymme att även besöka något av de andra tre destillerierna i staden. På kvällen tar vi lokalbussen till hotellet som ligger intill Edinburgh flygplats. Man kan äta middag på hotellet, eller så tar man en kort taxiresa in till Edinburgh.

Söndag
Kl 09:40 på Söndagen går flyget hem till Sverige igen. Vi landar på Arlanda ca 12:55.

Sju destillerier och två bryggerier
Talisker Distillery
Ardnamurchan Distillery
Tobermory Distillery
Oban Distillery
Jura Distillery
Arran Distillery
Auchentoshan Distillery

Isle of Skye Brewery
Arran Brewery

Vad ingår?
Följande ingår:

Alla destilleribesök och turer ( 7 st)
Besök och provning på Arran Brewery samt Isle of Skye Brewery

7 nätter i delat tvillingrum inkl frukost
(Hotell i Drumnadrochit, Portree, Tobermory, Oban, Lochranza, Glasgow och Edinburgh)

Alla transporter:
Flyg t/r: Arlanda - Edinburgh Airport (2x20kg bagage + handbagage)
Transport t/r Edinburgh Airport och Glasgow
Tåg mellan Glasgow och Inverness
Lokalbuss Inverness till Drumnadrochit
RIB båttur t/r Jura
Alla färjor
Egen buss med chaufför hela veckan

Guide på Skye

Priset för veckan är ca 15 500:- (Det kan ändras beroende på pundkurs och andra, oväntade händelser)

Vad tillkommer
Resan tur/retur till Arlanda, måltider, ev taxiresor och ev egna inköp.
När åker vi?
Avresedatum är planerat till Söndagen den 7 April 2019 och vi kommer hem igen Söndagen den 14 April 2019.
BREXIT
Notera att detta är efter Brexit. UK ska senast ha lämnat EU den 29 Mars 2019. Om detta påverkar resan på något sätt vet ingen idag. Mest troligt så är det enda orosmolnet kring tullen på Arlanda...
Vill du åka med?
Detta är en intresseanmälan. Om tillräckligt många anmäler sig så blir resan av. Observera att denna anmälan är bindande om resan blir fylld.

Det finns 15 platser till resan och det är först till kvarn som gäller! Du får ett separat mail om du fått en av de åtråvärda platserna eller hamnat på kölista.

Om resan blir av kommer en först inbetalning på 2500:- att begäras in redan i mitten på September 2018 för att säkra flygbiljetter och boende på Skye.

Ditt namn *
Your answer
Din epostadress *
Your answer
*
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service