Anmälan insjungning VNK (HT17)
Vill du sjunga i en social och ambitiös kör? Vill du förbättra din notläsningsförmåga och utveckla din musikalitet? Då ska du söka till Värmlands Nations kör!

Inför höstterminen söker kören nya korister och insjungningarna kommer att hållas söndagen den 10:e september på Värmlands nation. Du anmäler dig genom att fylla i det här formuläret. Eventuell tid för insjungning meddelas per epost senast den 8:e september efter att anmälningen har stängt (observera att insjungningen kan bli full).

Kören repeterar torsdagkvällar mellan 18:10 och 21:10. Vi brukar hålla två konserter per termin och utöver dessa underhåller vi på flera av Värmlands nations sittningar samt genomför externa sjungningar i olika sammanhang.

Under repet den 7:e september bjuder kören in till en öppen repetition. Alla nyfikna är välkomna kl 19:00! Här ges tillfälle att sjunga med oss ca 40 minuter samt ställa frågor efteråt.

–– Insjungnings-FAQ ––
Q: Hur går en insjungning till?
A: 
En insjungning brukar ta ungefär 5-10 minuter per person och inleds med att du får berätta lite om dig själv. Efter en kort uppsjungning och omfångstest får den sökande sjunga ett förberett solostycke, varefter vi sjunger tillsammans i en ensembleövning. Övningarna kan variera lite beroende på hur mycket tid vi har och vad kören söker.

Q: Vad ska jag förbereda?
A: 
Du ska förbereda dig för att sjunga två stycken: ett solostycke och ett ensemblestycke.

– Solo: Sökande kommer få välja ett av två föreslagna stycken: Kristallen den fina, eller En vänlig grönska. Noter skickas ut i god tid innan och du förväntas lära dig melodin (sopranstämman) i valfri tonart – sjung med en tonhöjd som passar dig! Ett tips är att ta hjälp av inspelningar av styckena om du inte känner till dem redan.

– Ensemble: Under ensembleövningen sjunger vi ett stycke ur höstens repertoar. Noter skickas ut i god tid innan och du förväntas lära dig en av stämmorna (sopran/alt/tenor/bas).

Q: Är det läskigt att sjunga in? 

A: Vi försöker göra det så o-läskigt som möjligt! Vi är snälla, och såklart väldigt smickrade av att just du vill söka till vår kör!

Q: Behöver jag kunna sjunga á vista?
A: 
Nej, det är inget krav. Men nästan alla i kören har någon eller god körvana och grundläggande notläsningsförmåga kommer att underlätta din första tid i kören!

Q: Vilka närvarar under insjungningen? 

A: Körens ordförande, en representant för varje stämma samt körens dirigent.

Q: När får jag besked? 

A: Vi försöker att meddela den sökande om huruvida hen har kommit in i kören senast två-tre dagar efter insjungningen. Beskedet lämnas via mail eller telefon.

Q: Jag fick inte svar på alla mina frågor! 

A: Maila körens ordförande på ordforande@varmlandsnationskor.se !

Email address
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms