Medlemskap i Coppermine Kickers 2022-2023
Vad är linedance?
Linedance är en av de mest allsidiga dansformer som finns, med danssteg inlånade från de flesta dansstilar i världen, klassisk, latinamerikansk, rock´n roll, hip-hop, step mm. Dansmusiken är främst en modern rockig country & western-stil, men under senare år har linedancekoreografer skapat danser till många olika musikstilar, som rock, pop och disco.

Historik: Linedance har dansats sedan 1970-talet i USA, där dansformen fick ett ordentligt uppsving i början av 90-talet. Det sägs att dansformen började i gruvorna och på skördefesterna, som ett sätt att umgås och piffa upp vardagen. Idag har dansen spridits över världen och är väletablerad i Europa, främst i England och Holland. Linedance kom till Sverige 1993 med några entusiaster som varit i USA och blivit frälsta. Det stora uppsvinget i Sverige kom 1997 och har sedan ökat explosionsartat. Idag finns det många linedance-klubbar i landet. Linedance dansas på alla nivåer, allt från en anspråkslös fritidsaktivitet till elitnivå, där det dansas både SM, EM och VM.

Typiskt för dansen: Den innehåller steg med namn som vine, hitch, hook, toe-fan, hip, shuffle, pivot mm. En koreograf sätter ihop stegen till en sammansatt dans. Varje dans innehåller fasta kombinationer av steg, oftast totalt 32 steg/takter som repeteras om och om igen. Det finns även danser som innehåller upp till 200 steg/takter. Idag finns det mer än 70 000 danser och nya skapas hela tiden. Alla har sina egna namn och stegkombinationer. Som namnet antyder är linedance en ”linjedans”. Dansarna står på rad. Det finns även partner-linedance.

Passar för ALLA!! Många tycker att det är en fördel att linedance inte är en pardans, du kan alltså komma ensam. Utrustning: Bekväma byxor, eller kjol för den som vill. T-shirt, bekväma skor. Vattenflaska är också bra att ta med. Bra för: Det finns tecken som tyder på att linedance kan förebygga benskörhet. Studier har gjorts vid idrottsmedicinska enheten på Umeå Universitetssjukhus.
Muskler: Benen får sig en ordentlig genomkörare, även ryggen tränas. Tänk på att värma upp ordentligt och stretcha musklerna efteråt. Det är lätt att slarva med detta, men du tjänar på det i längden.

Dansbeskrivningar: Alla danser vi lär ut läggs ut på vår hemsida www.coppermine-kickers.se. Man kan skriva ut beskrivningarna och träna hemma. På hemsidan finns all information om klubben, evenemang, länkar till andra klubbar mm. Du kan också träffa oss på Facebook där det finns mera information.

Klubben: Coppermine Kickers är en ideell förening som grundades i januari 2003 av några entusiaster från Falun och Borlänge. Vi samarbetar med Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet, NBV i Borlänge.

Kurser: Vi dansar i Kulturhuset Svanen IOGT-NTO, Hesseliusgatan 1 i Borlänge.
Kurserna är indelade i tre olika nivåer. Man bestämmer själv vilken kurs man vill gå. Vi ställer inga krav att man måste byta till en viss nivå efter viss lång tid. Detta för att varje enskild dansare ska känna att utlärningarna går lagom fort, så att man både hinner med och ändå känner att man utvecklas.

Tid: Måndagar, Steg 1: 17.30 – 18.30, Steg 2: 18.40 – 19.40, Steg 3: 19.45 – 21.00

Vi dansar också i Bodarna, Jirängsvägen 11, i Djurås.

Tid: Onsdagar, Steg 1: 18.00 - 19.00, Steg 2: 19.00 - 20.00

Medlemsavgift:
Vuxna: 100 kr/år
Barn: 50 kr/år (upp t.o.m. 15 år)
Medlemsavgiften betalas in på bg 5076-9082
Ett medlemsår innebär hösttermin och vårtermin

Dansavgift:
Medlem, vuxen: 350 kr/termin
Medlem, barn: 175 kr/termin
Dansavgiften betalas genom faktura från NBV
Icke medlem: 60 kr/tillfälle, barn 30 kr/tillfälle
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Namn *
Adress *
Postadress *
Telefonnummer
Hela personnumret (ÅÅMMDD-XXXX) *
Ny i klubben? *
Om "Ja" ovan, hur upptäckte du klubben?
Jag kommer (framför allt) att dansa:
Coppermine Kickers använder dina personuppgifter för att kunna lämna relevant information till dig och för att NBV ska kunna sköta fakturering av dansavgifter samt se till att vi är försäkrade. Du blir medlem när du har satt in medlemsavgiften på klubbens konto (bg 5076-9082). Kryssa i rutan om du godkänner detta. *
Required
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy