OPROEP: BWMSTR Label Construct zoekt robuuste constructies
Ken jij inspirerende voorbeelden van robuuste, open gebouwen in België en omstreken? Met het BWMSTR Label 021 doet BULK architecten onderzoek naar deze gebouwen, vanuit de overtuiging dat zij door hun aanpasbaarheid, flexibiliteit en dierbaarheid een belangrijke rol kunnen spelen in de 21e-eeuwse leefomgeving. We zijn op zoek naar best cases voor een publicatie en tentoonstelling in het VAi in het najaar van 2021.
Email address *
Robuuste, open gebouwen
We analyseren inspirerende best cases in België en omstreken. Het onderzoek spitst zich toe op de kwaliteiten van de dragers van het gebouw, zoals structuur en constructie, stedenbouwkundige figuur, vormtype, bouwmethodiek, details en (soms) de gevels. Wat kunnen we leren van deze gebouwen voor ontwerp- en bouwpraktijk van vandaag?

We zoeken gebouwen die zich hebben bewezen als open constructie door de tijd heen, zoals pakhuizen, fabrieken, kantoren etc. Het mag monumenten betreffen, maar dat hoeft zeker niet - bruikbaarheid gaat voor erfgoedwaarde. Het betreft wél gebouwen met een zekere schaal en overmaat in ruimte, belastingen, flexibiliteit en gebruik.

Weet je van of heb je gewerkt aan een goed voorbeeld van een robuust, open gebouw dat interessant is om te analyseren? En kun je hier van documentatie delen?
Gebouwnaam *
Korte omschrijving (optioneel)
Architect
Bouwjaar
Adres
m² BVO (indien beschikbaar)
Bijkomende opmerkingen
Link naar beeldmateriaal (optioneel)
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of BULK architecten cvba. Report Abuse