Tanítói/tanári kérdőív
Tisztelt Kolléga!

A Magyar Tudományos Akadémia Matematikai Tudományok Osztálya létrehozott egy bizottságot abból a célból, hogy felmérje a magyar matematikatanítás helyzetét, és hogy javaslatokat dolgozzon ki a matematikatanítás problémáinak megoldására. A bizottság (lásd http://mta.hu/iii-osztaly/matematikai-kozoktatasi-munkabizottsag-105600) arra az álláspontra
helyezkedett, hogy mindenekelőtt a matematikatanárok véleményét kell kikérni ezekben a kérdésekben. Kidolgoztunk tehát egy kérdőívet, amelytől azt várjuk, hogy a beérkezett válaszok segíthetnek a matematikatanítás főbb problémáinak azonosításában.

Tudjuk, hogy minden tanár állandó időhiánnyal küzd. Ennek ellenére arra kérjük, hogy szánjon 15-20 percet az alábbi kérdések megválaszolására. A kérdőív kitöltése nem igényel sem regisztrációt sem azonosítást, így a válaszadó személye titokban marad. Sokat segít nekünk, ha minél több kérdést megválaszol. De ha egy kérdésről úgy érzi, hogy nem Önre vonatkozik, nincs mondanivalója róla vagy bizonytalan a választ illetően, nyugodtan ugorja át. Minden választ segítségként értékelünk.

Kérjük, hogy a kérdőívet legkésőbb március 15-ig töltse ki.

A kérdőívek összesítéséről a bizottság fent említett honlapján tájékozódhat, reményeink szerint legkésőbb április 1-től kezdve. Előre is köszönjük, hogy időt szakított erre a feladatra, amellyel – meggyőződésünk szerint – Ön is hozzájárul a magyar matematikatanítás jobbá tételéhez.

Laczkovich Miklós
az MTA rendes tagja
a Matematika Közoktatási Munkabizottság elnöke
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy