Skjema for produktpresentasjon
Vennligst gå gjennom produktpresentasjonen(e) din(e) med tanke på nye retningslinjer for ny nettside og reiseplanlegger som snart skal lanseres. Husk å sjekke/ levere produkter på alle tre språk; norsk, engelsk og tysk.

Her kan du lese de redaksjonelle retningslinjene for produktpresentasjoner:
https://sites.google.com/view/redaksjonell-guide-fjordnorway/produktpresentasjoner

Vennligst fyll inn ett skjema per produktpresentasjon som skal korrigeres/ oppdateres.
For nye produktpresentasjoner, vennligst fyll inn et skjema for det også.

Email *
GENERELT OM PRODUKTPRESENTASJONENE:
For at vi skal kunne liste ut produkter i riktig kategori med god info til bruker, er det viktig at man registrerer alle produktene sine.


Dvs. hvis du tilbyr både guidede kajakkturer, utleie av kajakk og guidede vandreturer, ønsker vi ett produkt per aktivitet/tilbud, og ikke ett produkt med en tekst som beskriver alt det bedriften tilbyr.


Dette gjør det lettere for brukeren å orientere seg, og vi kan tilpasse bilder, tittel, kartkoordinat og tekst iht. aktiviteten/produktet.
1. Dersom produktet finnes på nettsidene våre, legg inn lenken til det produktet her:
2. GOOGLE BUSINESS-KONTO: Åpningstider skal blant annet hentes fra Google Business. Det er derfor ønskelig at dere har en Google Business-konto. Hvis din bedrift ikke har dette, vennligst sett opp dette. *
3. NAVN PÅ TITTEL/PRODUKT: *
Her skriver du inn navnet på enten det eksisterende produktet som du oppdaterer, eller du skriver inn navnet på et helt nytt produkt som du vil legge inn. NB. Husk retningslinjer for navn: F.eks. bør ikke produktnavn være Guidet tur, men heller Guidet tur til Månafossen el. l. (dette for at gjestene skal kunne plassere turen geografisk). Vennligst vær spesifikk. Skriv inn navn/tittel på norsk, engelsk og tysk.
4. TEKSTER: Husk å snakke til turisten, ikke bruk "man". Med andre ord:
SKRIV: "På hotellet må du ikke gå glipp av den gode maten i restauranten...".
IKKE SKRIV: "Man må ikke gå glipp av maten".

Skriv om deg selv/bedriften din i 3. person da det ikke er destinasjonsselskapet som er restauranten/hotellet/tiilbyderen osv.

SKRIV: "Restauranten tilbyr førsteklasses råvarer.
IKKE SKRIV "Vi tilbyr førsteklasses råvarer".
4a. KORT INGRESS/TEKST *
Denne teksten skal vekke brukernes interesse og vil brukes i listevisninger og som intro på selve produktsiden, før hovedbeskrivelse. Denne teksten brukes også som metabeskrivelse (tekst som vises i søkeresultatet i søkemotorer). Den bør dermed ideelt sett være 155 tegn inklusiv mellomrom. Maks er 400 tegn. Skriv inn ingress på norsk, engelsk og tysk (unntak: tysk er ikke nødvendig på arrangement/events). NB. Dersom du synes de eksisterende ingressene på produktpresentasjonen din oppfyller kravene til retningslinjer, bare skriv behold eksisterende tekster.
4b. HOVEDBESKRIVELSE/TEKST *
Hovedbeskrivelsen bør ha minst 1000 tegn (inkludert mellomrom). I dette feltet skal du beskrive produktet ditt på en klar, tydelig og informativ måte. Skriv inn hovedbeskrivelse på norsk, engelsk og tysk (unntak: tysk er ikke nødvendig på arrangement/events). NB. Dersom du synes de eksisterende tekstene på produktpresentasjonen din oppfyller kravene til retningslinjer, bare skriv behold eksisterende tekster. For nye produkter så må nye tekster legges inn.
5. LENKER TIL NETTSTED OG BOOKING
Det er viktig for at dere skal få konverteringer fra oss.
5a. LENKE TIL NETTSTED *
Legg inn en lenke til nettsidene dine. Når du lenker til produktets nettside, må det lenkes til relevant side hos bedriften, og ikke til forsiden av nettstedet. Eksempelvis, for produktet Preikestolen cruise og fottur, skal det ikke lenkes til www.rodne.no, men til rodne.no/fjordcruise/preikestolen-cruise-og-fottur/
5b. LENKE TIL BOOKING
Har du online booking, så legger du inn lenken her. Lenk direkte til det aktuelle produktet hvis mulig. Har du ikke online booking, ikke fyll inn noe her
6. ADRESSE *
Guidet tur: legg inn startsted/møtested. Vandretur/sykkelturer: legge inn startpunktet for turen. Der turen har flere startpunkt, legge inn hovedpunktet, og i teksten informere om andre startpunkt. For større områder: bruk naturlig midtpunkt. Turer i nasjonalparker kan legges inn som et eget produkt, og knytte dette til hovedproduktet (nasjonalparken).Bedrifter som f.eks. tilbyr båtturer der kunden ønsker/plukker opp der kunden ønsker: legg inn bedriftens kontoradresse, eventuelt der overvekten av turene går fra.
7. ÅPNINGSTIDER
Legg inn åpningstider dersom dere har faste og forutsigbare åpningstider. Hvis dere kun har åpent i sesong, skriv hvilke måneder dere har åpent. I reiseplanleggeren skal vi hente åpningstider fra Google Business (ref. pkt. 2)
8. BILLETTER/PRIS
Det er anbefalt å legge inn pris – i hvert fall de viktigste prisklassene. Skriv gjerne inn kun fra-priser.
10. BILDER
1920 x 1080 piksler som et minimum (større bilder blir croppet automatisk). Du kan også legge inn større bilder (gjerne med størrelsesforhold 3:2 for at croppingen skal se ok ut).


Arrangement er et unntak - men der det er mulig: 1920x1080 / 3:2.


Bilder må ha alt-tekst. Dette er både av SEO-hensyn og UU-hensyn (f.eks. blinde/svaksynte som får lest opp beskrivelse av bilde fra alt-teksten). Teksten må med andre ord beskrive bildet.


HUSK: fotokreditering på alle bilder du sender oss. Skriv det gjerne inn i filnavnet. Det samme kan du gjøre med alt-tekst. Eller legg med et vedlegg med oversikt over krediteringer og alt-tekst.


Alle bilder sendes til lene.lunde@regionstavanger.com via wetransfer.com, dropbox, filemail eller lignende. Eller du kan laste opp til denne Google-mappen: https://drive.google.com/drive/folders/1TWIkF_bYzU6o60VERwf9mjpLiRsh27JV?usp=sharing


Hvis du bruker Google-mappen, vennligst opprett en mappe med bedriftsnavnet ditt i mappen medlemsprodukter. Sortér gjerne i mapper etter produktnavn/tittel du har brukt i skjemaet her slik at vi enkelt kan finne ut hvilke bilder som passer til hva.


NB.
Vi går ut i fra at alle bilder du sender til oss også kan brukes på våre sosiale medie-kanaler, brukes i kampanjearbeid og ev. lastes opp til vår imageshop for fri bruk for presse. Hvis det ikke er greit, så må dere gi oss beskjed om dette.


A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy