Intresseanmälan, kontrollpanelen
Kontrollpanelen är resultatet av ett projekt som utförts av Roboro, finansierat av Vinnova. Vi har velat skapa ett kretskort som gör det lätt för skolelever att själva kunna konstruera styrenheter till datorer. Med kontrollpanelen kan alla kunna bygga ett eget tangentbord och mus, och själva kunna experimentera med hur man kan arbeta med datorer.

I vårt arbete med högstadieelever så har flera olika kretskort använts i det pedagogiska arbetet. Som många andra skolor har vi bland annat använt oss av MakeyMakey , ett kretskort som gör att elever på ett enkelt sätt kan skapa egna kontroller som styr datorns mus, samt några tangenter på tangentbordet.

Problemet som uppstår med de flesta enkla kretskort är att de ofta inriktas mot att skapa kontroller för datorspel, eller andra liknande ändamål. Vi vill låta elever kunna skapa hela tangentbord samt möss, och på så sätt öppna upp möjligheten för eleverna att styra allt på datorer. Det ska inte finnas gränser som bromsar innovation, utan vi vill låta eleverna själva bestämma vad deras kontroller ska styra.

Denna intresseanmälan inriktar sig mot dig som är intresserad av att köpa en eller fler kontrollpaneler. Kostnaden för en enhet hoppas vi kunna bli billigare än t.ex. en MakeyMakey som idag kostar kring 500-600:- styck. Dock beror detta mycket på hur många som anmäler sig som intresserade.

En intresseanmälan är inte bindande, utan om det är många som är intresserade så kommer vi kontakta lämplig fabrik för montering, begära prisoffert och sedan kontakta dig, berätta vad kostnaden blir och se om du fortfarande är intresserad.

Du kan läsa mer om kretskortet på http://www.datakortet.se/
Ditt namn *
Din epost-adress *
Hur många kontrollpaneler skulle du vara intresserad av att köpa? *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy