ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ AMELIB
Η πρόσκληση, που υλοποιείται στο πλαίσιο ανάπτυξης των δράσεων φοιτητικής μέριμνας, απευθύνεται προς τους φοιτητές και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας για εθελοντική στελέχωση της AMELib (Accessible Multi-modal Electronic Library). Η AMELib στοχεύει στην άρση των εμποδίων για τους εντυπο-ανάπηρους χρήστες των ελληνικών ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών.
Σημειώνεται ότι δεν απαιτούνται ειδικές και σύνθετες γνώσεις και δεν χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός. Χρειάζεται μόνο επιθυμία για προσφορά και υπευθυνότητα στο χρόνο που μπορεί ο καθένας από εσάς να διαθέσει.
Email address *
ΟΝΟΜΑ
Your answer
ΕΠΩΝΥΜΟ
Your answer
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕMAIL
Your answer
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Your answer
ΤΜΗΜΑ
Ιδιότητα
Στους εθελοντές χορηγείται πιστοποιητικό. Περισσότερες πληροφορίες: κυρία Γεωργία Γραμματικού, 2109201398, email: g.grammatikou@panteion.gr
Οι ενδιαφερόμενοι αναμένεται να στελεχώσουν ομάδες εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων για την ανάπτυξη δράσεων φωνητικής ανάγνωσης (ή επιμέλειας) έντυπου υλικού της βιβλιοθήκης του Παντείου Πανεπιστημίου, προκειμένου να είναι προσβάσιμο για τους εντυπο-ανάπηρους χρήστες στο πλαίσιο δράσεων της Βιβλιοθήκης και του Συνεργατικού Δικτύου Διαθετών Προσβάσιμης Βιβλιογραφίας υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β.). Τα μέλη του Συνεργατικού Δικτύου εργάζονται, μοιράζονται προσβάσιμο υλικό, τεχνογνωσία και βέλτιστες πρακτικές, στη βάση της εξαίρεσης του περιουσιακού δικαιώματος του δημιουργού, όπως αυτό προβλέπεται στα άρθρα 5(3)(b) και 5(5) της Οδηγίας 2001/29/EC, ενσωματώνεται στα άρθρα 28Α και 28Γ του νόμου 2121/1993 «Πνευματική ιδιοκτησία, συγγενικά δικαιώματα και πολιτιστικά θέματα», και εξειδικεύεται στην Υπουργική Απόφαση «Αναπαραγωγή έργου πνευματικής ιδιοκτησίας προς όφελος τυφλών και κωφαλάλων, και επέκταση της ρύθμισης σε άλλες κατηγορίες ατόμων με αναπηρίες» (ΥΠΠΟ/ΔΙΟΙΚ/98546, ΦΕΚ Β 2065 24.10.2007). Στη βάση αυτοί οι εθελοντές δεσμεύονται να διαφυλάττουν τα ψηφιακά ή ακουστικά αρχεία και να μην τα χρησιμοποιήσουν για άλλη χρήση εκτός της δημιουργίας προσβάσιμης βιβλιογραφίας.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy