Anmälan till träff med Region Norrbotten onsdagen den 15 mars kl 18.00 - 20.00
Ax – Amatörkulturens samrådsgrupp bjuder nu in sina medlemsorganisationer och andra ideella kulturutövare i Norrbotten till en träff med Region Norrbotten i Luleå! Du som är nyfiken på hur regionen arbetar med kulturpolitiken på regional nivå och hur du och din förening kan påverka regionalt är varmt välkommen! Det är ett gyllene tillfälle att lära dig mer om hur arbetet med kulturplanen som pågår just nu går till och träffa regionen och andra kulturorganisationer i Norrbotten.


Bakgrund:
Vi har sett att amatörkulturföreningarna/de ideella kulturföreningarna generellt är svaga på regional nivå och frånvarande från samråden som regionerna anordnar. Vi tillsammans behöver bli bättre på att visa oss i sammanhang med regionala tjänstemän och förtroendevalda. Därför anordnar vi regionala träffar i sex regioner och landsting runtom i Sverige där vi får möjlighet att lära oss mer om hur den regionala kulturpolitiken fungerar samtidigt som de regionala företrädarna får en bättre förståelse för våra verksamheter. Det här är för många en första kontakt med regionen.


Vem får komma?
Inbjudan har gått ut till våra medlemsförbund och deras distrikt och ett par medlemsföreningar i regionen, men du behöver inte vara medlem i en av Ax medlemsorganisationer för att delta! Du som är verksam inom amatörkulturen eller den ideella kulturen och vill veta mer om det regionala kulturarbetet, presentera din egna förening och få en bättre kontakt med regionen och andra kulturföreningar är välkommen!


Hur är upplägget för träffen?
Under första timmen presenterar föreningarna och de regionala företrädarna sig, och Region Norrbotten håller en presentation av kulturarbetet inom regionen. Efter en paus börjar andra timmen där vi pratar om kulturplanen och hur förfarandet med att ta fram en kulturplan ser ut, och vilka utmaningar som vår sektor har och hur vi kan synas på ett bättre sätt i kulturplanen. Ett bra tillfälle för dig lära dig mer och att påverka!


Vilka regionala företrädare är med?
Kristina Nilsson, kulturchef för Region Norrbotten, och Eva Jonsson, verksamhetsstrateg hos Region Norrbotten, finns på plats!


Reseersättning:
För dig som bor utanför Luleå finns vissa möjligheter att få kompensation för resan till mötet från regionen – spara eventuella kvitton!


Fika:
Det kommer att bjudas på fika och något att dricka under träffen!
Ange kostpreferenser i anmälan.


När: Onsdagen den 15 mars
Tid: Kl. 18.00 - 12.00
Var: Regionhuset (f.d. Landstingshuset), Enhet Kultur och utbildning, Robertsviksgatan 7, 972 41 Luleå


Anmälan senast:
Sista anmälnings- och avanmälningsdag är söndagen den 12 mars med hänsyn till fikaförberedelser.


Du får gärna sprida inbjudan och ta med någon från din eller en annan amatörkulturorganisation (behöver inte vara medlem i Ax eller tillhöra en av Ax medlemsorganisationer)!
Varmt välkommen!


Kontakt:
Emilie Johansson, projektledare En starkare regional närvaro
070 - 251 54 29
emilie.johansson@amatorkultur.se

Förnamn: *
Your answer
Efternamn: *
Your answer
Telefonnummer:
Your answer
Hemort:
Your answer
E-postadress: *
Your answer
Tillhör Ax medlemsorganisation / föreningen: *
Your answer
Tillgänglighet – vi försöker tillgodose eventuella behov i så hög grad som möjligt:
Your answer
Kostpreferenser:
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service