Leksikon traume
Godine koje su za nama nisu bile lake godine. Preživeli smo ratove, bombardovanje, sankcije, izbeglištvo, siromaštvo, političke promene i razne teške lične priče. Neki od nas su bili žrtve i svedoci nasilja, ostali bez posla, izgubili zdravlje ili krov nad glavom, ostali bez bližnjih.

Iako su mnogi patili, u našem društvu se o ovim temama nije dovoljno pričalo. Mnogi nisu pričali ni sa najbližima. Nekada zato što nisu hteli da ih opterećuju, nekada zato što su se stideli, a nekada nažalost jer nisu imali kome.

Mi želimo da napravimo prostor da se o ovim temama misli, razmenjuje, čita i piše. Želimo da napravimo sajt ili knjigu gde bismo sakupili i podelili ono što smo doživeli.

Cilj nam je da napravimo leksikon naših trauma i da pokažemo da je to nešto što se desilo i dešava mnogima, da su stres i trauma nešto što utiče na razne sfere života, da je nešto što ozbiljno boli, ali i nešto što se može prevladati. I želimo da o tome pišete Vi koji ste to doživeli i preživeli!

Želimo da podelite svoja iskustva i svoje priče kako bi drugi mogli da uče i rastu na njima.

Molimo Vas zato da odvojite malo vremena i podelite sa nama i Vašu priču. Prikupljene priče biće objavljene (u knjizi ili na sajtu) i javno dostupne, tako da je važno da podelite tačno onoliko koliko želite da prenesete drugima. Možete, ali ne morate da se potpišete. Leksikon možete popuniti više puta ukoliko želite da podelite više od jedne traume.

Popunjavanje Leksikona, podrazumeva da ste nam dali dozvolu da sve što ste napisali objavimo.

Vaše učešće puno znači zato što doprinosi otvaranju razgovora o ovim temama, a samim tim i pomaže drugima da ispričaju i prevladaju sopstvenu traumu.

Hvala vam na tome!

Psihološko savetovalište Mozaik
Centar za Shema Terapiju Beograd

Prema vašem mišljenju, šta je trauma? Kako vi razumete traumu?
Your answer
Da li ste Vi doživeli neko traumatsko iskustvo? Ukoliko želite, podelite to iskustvo sa nama.
Your answer
Na koji način je izloženost tom iskustvu uticala na Vas?
Your answer
Na koji način se borite ili ste se izborili sa posledicama trauma?
Your answer
Da li ste se obratili nekoj stručnoj osobi za pomoć? Ako da, kome?
Your answer
Da li imate neku poruku za druge ljude u toj situaciji?
Your answer
Starost *
Your answer
Pol *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service