Monipuoliset arviointimenetelmät lukiossa
Kuuden lukion Viisari-hanke kokeilee ja kehittää monipuolisia arviointimenetelmiä lukiossa. Yhtenä hankkeen toimintana keräämme lukioväeltä toimivia arviointimenetelmiä. Julkaisemme tulokset, sillä lukio-opettajat ovat toivoneet arviointikäytänteiden keräämistä ja ideoiden kierrättämistä. Tämä kysely on avoinna 26.4.2017 saakka. Viisari-hanketta rahoittaa Opetushallitus ja koordinoi Otavan Opisto. Lisätietoja hankkeesta https://viisarihanke.wordpress.com/tavoite/ ja Anne Rongas (etunimi.sukunimi@otavanopisto.fi).
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Nimi ja yhteystieto
(Voit vastata myös nimettömänä, kirjapalkinto arvotaan yhteystietojen ilmoittaneiden kesken, henkilötietoja ei käytetä mihinkään muuhun.)
Asemasi suhteessa arviointiin lukiossa
(Esim. oletko opettaja tai nykyinen / entinen opiskelija, oletko eläkkeellä oleva opettaja tai tutkija, oletko mukana arviointiin liittyvässä työryhmässä tai kehittämishankkeessa.)
Lukion opetussuunnitelmassa puhutaan monipuolisesta arvioinnista. Millaista on monipuolinen arviointi?
Kerro yksi tai useampi toimiva arvioinnin toteuttamistapa, jota olet itse opettajana käyttänyt tai opiskelijana kokenut tai vierestä seurannut.
Pienikin toteutus on arvokas, sillä usein yksinkertaiset menetelmät ovat helpoimpia levittää oppiaineesta ja koulusta toiseen. Arvioinnin toteutustapa voi olla opettajan arviointia, itsearviointia, vertaisarviointia, ryhmäarviointia, asiantuntijan arviointia tai muuta. Arviointi voi olla toteutettu kurssin alkaessa, kurssin aikana tai kurssin päätteeksi.
Tuliko sinulle mieleen jotain muuta lukion arviointikäytänteisiin liittyvää, mitä haluaisit kertoa?
Hyviä linkkejä aiheeseen liittyen
Onko koulunne/hankkeenne julkaissut tai oletko löytänyt muiden julkaisemia kuvauksia arvioinnista lukiossa?
Hankeverkostoituminen: oletko mukana lukiohankkeessa, joka voisi yhteyksissä Viisari-hankkeen kanssa? Hankkeen yhteystieto (ja verkkosivut)?
Viisari-hanke järjestää huhtikuussa 2017 arviointimessut, jonne kutsumme mm. verkostojamme.
Tätä kyselyä saa mielellään levittää
Kyselyn lyhytlinkki on http://bit.ly/arviointikyselylukio
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy