KOZP Actiefonds: kom lokaal in actie voor een inclusief Sinterklaasfeest!
De afgelopen jaren hebben honderden moedige burgers zich onuitputtelijk ingezet voor een inclusieve Sinterklaasviering. Een feest waarvoor niemand zich hoeft te schamen en waaraan álle kinderen met plezier mee kunnen doen. Die inzet heeft ertoe geleid dat steeds meer Nederlanders openstaan voor verandering en zich inzetten voor een feest en een samenleving vrij is van racisme. We zien echter ook dat deze noodzakelijke vooruitgang steeds krampachtiger bestreden wordt door mensen die koste wat kost willen vasthouden aan een feest met een raciale stereotypering.

Antiracisme beweging wordt monddood gemaakt
Een VN-commissie (2013) heeft gerapporteerd dat zwarte piet in direct verband met het Nederlandse slavernijverleden staat, het College voor de Rechten van de Mens (2016) noemde zwarte piet “een negatief stereotype van mensen met een donkere huidskleur” en de Kinderombudsman noemde zwarte piet in strijd met kinderrechten (2016). Na jaren protest lijkt er langzaam maar zeker verandering plaats te vinden. Maar de verandering gaat traag - niet alleen doordat bewustzijn slechts langzaam verandert, maar ook doordat politieagenten telkens weer grensoverschrijdend gedrag vertonen en de autoriteiten staan oogluikend toe dat onze stem gesmoord wordt.

Kom lokaal in actie!
Keer op keer wordt het geluid van het vreedzaam protest van de antiracismebeweging monddood gemaakt. In Gouda in 2014 werden zo een 70 mensen gearresteerd, in Rotterdam in 2017 zo een 200 en in 2017 werd het grondrecht op vrijheid van meningsuiting en betoging ontnomen toen de snelweg werd geblokkeerd nabij Dokkum. Demonstratieverboden en noodbevelen die later ongeldig blijken, inslaan op demonstranten, en bussen met antiracisten de toegang van gebieden ontzien. Inmiddels hebben wij voorbeelden te over. Daarom roepen wij iedereen op om dit jaar lokale acties te organiseren!

Landelijk lokale acties in 2018

Op 1 juli 2018 lanceerde Kick Out Zwarte Piet (KOZP) de crowdfunding campagne "Help mee in de strijd voor een inclusief Sinterklaasfeest". Binnen enkele weken wist KOZP meer dan €12.000 op te halen door bijdragen van meer dan 400 donateurs. Hiermee kunnen diverse juridische zaken worden bekostigd.  Uit de crowdfunding campagne is ook een bedrag gereserveerd zodat we dit najaar lokale acties kunnen ondersteunen.

Heb je een goed idee voor een lokale actie, dan KOZP je hierbij ondersteunen.

Stuur je idee voor 17 oktober 2018 op. Een onafhankelijke commissie van KOZP zal alle ideeën naast elkaar leggen en zoveel mogelijk acties ondersteunen om de impact zo groot mogelijk te maken.

Voorwaarden?

- De actie is niet tegen de wet
- De actie is ludiek,  creatief en/of vernieuwend
- De actie heeft impact op lokaal of nationaal niveau

Waar is de financiële bijdrage voor bedoeld?
- Kosten om de actie uit te voeren, bijvoorbeeld voor het maken van een banner, stickers, etc.
- Reiskosten


Waar is de financiële bijdrage NIET voor bedoeld?
Loonkosten
Consumptie


Ondertussen kunt u erop rekenen dat wij ons blijven inzetten voor een Sinterklaasfeest dat leuk is voor ieder kind. Dit jaar beogen we, naast acties tijdens de nationale intocht, landelijke lokale vreedzame initiatieven die zich inzetten voor een inclusief Sinterklaasfeest te ondersteunen.
             

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Naam
Idee voor lokale actie
Hoeveel geld denk je nodig te hebben? Motiveer dit met een verwacht overzicht van de kosten
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google.