Ο ψυχολογικός αντίκτυπος του αυτισμού στην οικογένεια
Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τη διάθεσή σας να συμμετέχετε στη μελέτη.

Η μελέτη αποτελεί μεταπτυχιακή εργασία του «ΠΜΣ Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία Βρεφικής και Νηπιακής Ηλικίας» του τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την εποπτεία της Καθηγήτριας Εξελικτικής Ψυχολογίας, κας Ζαΐρας Παπαληγούρα.

Σκοπός:
Σκοπός της μελέτης αυτής είναι να κατανοηθεί ο τρόπος που τα μέλη μιας οικογένειας, στην οποία υπάρχει ένα μέλος με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), βιώνουν αυτήν την εμπειρία. Στόχο της μελέτης αποτελεί ο εμπλουτισμός των γνώσεων γύρω από το θέμα του αυτισμού και η ανάδειξη πιθανών δυσκολιών των οικογενειών αυτών έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει καλύτερη υποστήριξή τους.

Διαδικασία:
Θα σας ζητηθεί να κάνετε τα εξής:
1. Να συμπληρώσετε τα δημογραφικά στοιχεία.
• Ατομικά - γονιού
• Δύο παιδιών της οικογένειας:
o Για το παιδί με διάγνωση Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), ηλικίας 4-12 ετών
o Για τον Αδελφό/ή, χωρίς ψυχιατρική διάγνωση (πχ. ΔΑΦ, ΔΕΠΥ) ή κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας (πχ. καρδιοπάθεια, διαβήτη, σωματική αναπηρία) ηλικίας 4-10 ετών.

2. Να απαντήσετε σε ερωτηματολόγια.

Ο συνολικός χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση της μελέτης θα είναι περίπου 15 λεπτά.

Εθελοντική φύση της μελέτης/απορρήτου:
Η συμμετοχή σας σε αυτή τη μελέτη είναι εξ ολοκλήρου εθελοντική και μπορείτε να αρνηθείτε να ολοκληρώσετε τη μελέτη σε οποιοδήποτε σημείο της διάρκειά της. Οι απαντήσεις θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς και συγκεκριμένα θα τύχουν ποσοτικής επεξεργασίας συνολικά. Πληροφορίες που θα καθιστούν δυνατή την αναγνώριση σας δεν θα συμπεριληφθούν σε οποιοδήποτε είδος έκθεσης. Τα δεδομένα θα είναι προσπελάσιμα μόνο σε εκείνους που εργάζονται στη μελέτη.

Επαφές και ερωτήσεις:
Μπορείτε να θέσετε οποιεσδήποτε απορίες ενδέχεται να προκύψουν σχετικά με αυτή τη μελέτη, επικοινωνώντας με την κα Σισμανίδη στο sismanid@auth.gr.

Δήλωση συγκατάθεσης:
Έχω διαβάσει τις παραπάνω πληροφορίες. Δηλώνω τη συγκατάθεσή μου να συμμετάσχω στην εν λόγω μελέτη.

Συμφωνώ *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms