ANKETNI UPITNIK ZA IZBOR MJERA U RIBARSTVU I AKVAKULTURI 2021.-2027.

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva, započinje sa pripremama za izradu Operativnog programa čija će se provedba sufinancirati sredstvima novog fonda Europske unije za razdoblje 2021-2027. godina, a kojim je predviđeno doprinijeti ostvarivanju prvenstveno ciljeva Zajedničke ribarstvene politike te u određenom dijelu i ciljeva pomorske politike. Kako bi se identificirale potrebe te postavili prioriteti i ciljevi kojima će doprinositi novi Operativni program, provodi se ispitivanje interesa i potreba kroz anketiranje sektora i ostalih zainteresiranih o područjima interesa i aktivnostima za moguće sufinanciranje. Anketni upitnik sadržava prijedloge mogućih aktivnosti/mjera prema trenutnim okvirima i mogućnostima definiranima u prijedlogu uredbe kojom se definiraju osnovne odredbe vezane uz novo programsko razdoblje 2021.-2027., a koja će biti primjenjiva na sve države članice Europske unije, pa tako i na Republiku Hrvatsku. Kako je donošenje navedene uredbe u tijeku i ispitivanje potreba se temelji na prijedlozima, prilikom analize rezultata i definiranja mogućih aktivnosti za sufinanciranje će se isti po potrebi uskladiti sa konačnim zakonodavnim okvirom. Važno je napomenuti kako Republika Hrvatska u trenutnoj fazi donošenja navedenog zakonodavnog okvira i do samog usvajanja istog zastupa interese sektora ribolova i akvakulture te ulaže napore za uvažavanje potreba sektora.

Uzimajući u obzir da je za novo programsko razdoblje i novi Operativni program Republici Hrvatskoj dana fleksibilnost te nisu unaprijed definirane moguće mjere na razini Europske unije kao što je slučaj u trenutnom razdoblju, od iznimne je važnosti da se što veći broj predstavnika sektora odazove ispunjavanju ankete kako bi identificiralo stvarno stanje i potrebe te odabrali prioriteti i ciljevi najznačajniji za hrvatsko ribarstvo, kao i odgovarajuće aktivnosti za postizanje tih ciljeva, u okvirima koje će postaviti nova uredba.

Slijedom svega navedenoga, pozivamo Vas da se odazovete ispunjavanju ovog anketnog upitnika i na taj način sudjelujete u pripremama za izradu i provedbu novog Operativnog programa za razdoblje 2021.-2027. godina.
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy