bit.do/prolet Записване за великденската лагер- школа по информатика Шумен от 9.4.2017 до 14/17.4.2017

Лагер-школата по програмиране Шумен 2017 е организирана от Яшу (Явор Никифоров) като традиционно разчитаме на съдействието на СМГ и други организации, които ни помагат с техника.

Ще заминем на 9ти април 2017

Настаняваме се в хотел Central, където ще хапнем и за следобеда залите ще са готови за най- страшните неща преподавани някога през ваканция! На 14ти април с организирана група с ръководител си тръгват децата нетърпеливи да празнуват Великден с родителите си, но най- коравите от нас ще програмират и на Великден! Основната група се връща на 17ти, понеделник- последният ден от ваканцията! Цената на лагер- школата при връщане на 14ти април е 256 лева и включва 5 нощувки, хранения, обучения и път от София. За пълната лагер- школа и връщане на 17ти април цената е 365 лева за 8 нощувки, хранения, обучения и път от София.

Сред лекторите често се включват изтъкнати преподаватели подготвили много шампиони на състезанията по програмиране, а също така- и самите шампиончета, когато поотраснат се включват като преподаватели. Този път вероятно ще включим някои от шуменските колеги- ръководители на множество брутални състезатели!

И този път ще се скъсаме от яки пътешествия, приключения, други простотии! :) Храненията както винаги са от блок маса, тъй че ще ядете колкото можете от каквото искате (и обещавате да си изяждате всичко сипано, нали).... А обещавате ли и да си накодите всичко преподадено :D

Както винаги - с особена грижа се готвим за срещата с най-малките, зайците - групата деца, които ще програмират за пръв път с нас и до сега са ползвали компютъра, само за да затъпяват бавно. Веднъж дошли на школа изведнъж завършват този процес бързо! Тъй че можете да поканите ваши приятели, дори изобщо да не се програмирали досега. Смело ще ги превърнем в малки страшни зомбирани програмисти, които ползват компа за нещо различно от Фейсбук и игри - за покоряване на света!!! Всяко дете ще се обучава в група избрана в разговор с ръководителите съобразно нивото и предпочитанията му (game development/ c++ и алгоритми)!
След като децата се върнат в София ще могат да продължат обучението си в подходяща за нивото им група. Школи по програмиране за различно напреднали нива има и в много други градове на страната.
Освен обичайната лека (към 7-8-9 часа на ден) и ненатоварваща програма от яко усмихващи занятия по разработка на HTML5 игри, програмиране на С++, алгоритми и подготовка за състезания ще се проведат и представяния на проекти, разработвани от деца от школата, както и има възможност самите деца да изнесат лекция (ако предварително се уговорят с Яшу или с някой от лекторите).

За да се включите, в лагер- школата попълнете данните на този сайт и след това може да платите на живо на Яшу (след предварителна уговорка кога и къде да се видим), или пък чрез банков превод по сметка в лева:
BG38 BPBI 7940 4031 4391 01 в Пощенска бaнка таксата. В полето "Относно" на превода запишете ЕГН на детето, след което собствено и фамилно име (или инициалите, ако мястото не достига), a, aко ви искат имена на титуляра - Явор Бориславов Никифоров.
Препоръчвам ви да използвате превод с плащане на каса в брой като трето лице, за да нямате никаква допълнителна банкова такса. Друг вариант е да използвате вътребанков превод, ако имате сметка в Пощенска банка. Най-скъпият вариант е от сметка в друга банка (ще дадете поне няколко лева такса в зависимост от коя банка изпращате парите).
Който и вариант да изберете, изискайте документ за направеното плащане и го носете в деня на заминаването.

Участниците трябва да носят собствен лаптоп, на който ще им инсталираме нужния прост и безплатен софтуер. В случай че искате ние да осигурим компютър за детето, трябва да се доплатят 12 лева към таксата за участие. Не препоръчваме този вариант, не само защото усложнява организацията на школата а и защото детето няма да може да свикне да си работи на собствената машина, а ще трябва да си взима и кодовете с флашка/ email.

На заминаването всяко дете трябва да си носи:
-ръкописна декларация в свободен текст, подписана от родител, за съгласие за участие в лагер-школата (не се притеснявайте за текста, както и да го направите - ще свърши работа)
-1 електрически разклонител, по възможност с повече дупки и по възможност с по-дълъг кабел (но вземете какъвто имате, всякак ще се справим). В края на школата ще ви го върнем
-лаптоп, ако сте обещали да си вземете. Може и него да върнем накрая.
-флашка, в противен случай, че да имате къде да си запазвате творбите си :)
-документ за банков превод, ако е платено по този начин
-джобни пари за подаръци за родителите а и за гаджета, който си ги оставя в София...
-достатъчно дрехи и всичко друго, което може да се окаже полезно
-спортни и други групови игри като футболни топки, бордови игри, шах, карти (НО НЕ ТАБЛЕТИ ИЛИ ЕЛЕКТРОННИ ИГРИ! Децата ще прекарват предостатъчно време на компютрите, няма да ги оставяме да си тормозят очите повече)
-вода за из път (и за големи гладници - може и храна, ама само за из път, щото в хотела са ни обещали разнообразни вкуснотии, няма да си взимате чипсове, фафли и шоколади!)
-нещо, с което да ни изненада, което тотално не сме очаквали!

Нещото, което е на мястото на правила(може да го принтирате и подпишете, а може и просто да го спазвате):
https://docs.google.com/document/d/1NAsuc9RpcJ3AE4ZN3GbND6GCNiRNcCvZ1XdeYn4lW-8/edit

Тук например ще напишем, ако записването приключи, поради запълнени места в хотела. Този път не са неограничени! Има шанс да свършат и записване в последния момент да не е възможно! Опитайте се да се запишете преди април месец! Молим Ви да се записвате веднага щом сте се решили за да знаем какво и колко да очакваме...

Възможно е да се включите за част от лагер- школата, или да пътувате с групата за част от пътя (примерно да се качите от някоя гара по пътя). В случай, че много деца пристигат от един и същи град, или идват на един и същи ден може ние да се свържем с вас и да ви предложим варианти улесняващи пътуването ви.
Ако нещо е останало неясно и все още имате нужда да обсъдите възможностите за включване към лагер-школата, или за част от нея се обаждайте на Яшу на 0889474264.

  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question