bit.do/prolet Дупница 2018! Великденска лагер- школа по програмиране: от 31.3 до 7/9.4
Великденската лагер-школа по програмиране Дупница 2018 е организирана от екип на Яшу (Явор Никифоров) като традиционно разчитаме и на съдействието на СМГ и други организации, които ни помагат с техника. Ще се проведе в хотел Рила, който разполага освен с уютни тройни стаи и конферентни зали за обученията и с закрит басейн за който си носете бански(задължителни! ако трябва и с шлифери ще плуваме, но в никакъв случай няма да бъдат допускани програмисти нудисти!!!)

Може да изберете различна продължителност за престоя си! Заминаваме сутринта на първия ден от ваканцията- 31 март, но може да отпътувате на велика събота- 7ми април, за да имате време да боядисате яйца и с родителите си вкъщи и да празнувате с тях! Цената за този вариант е 365 лева. Ако пък сте супер корави и искате цялата ваканция да сме заедно- изберете 9ти април, понеделника след Великден, за ден за отпътуване! В такъв случай цената ще е още по- изгодна: 444 лева!

И този път ще се скъсаме от яки пътешествия, приключения, други простотии! :) Храненията както винаги са от блок маса, тъй че ще ядете колкото можете от каквото искате (и обещавате да си изяждате всичко сипано, нали).... А обещавате ли и да си накодите всичко преподадено :D

Както винаги - с особена грижа се готвим за срещата с най-малките, зайците - групата деца, които ще програмират за пръв път с нас и до сега са ползвали компютъра, само за да затъпяват бавно. Веднъж дошли на школа изведнъж завършват този процес бързо! Тъй че можете да поканите ваши приятели, дори изобщо да не се програмирали досега. Смело ще ги превърнем в малки страшни зомбирани програмисти, които ползват компа за нещо различно от Фейсбук и игри - за покоряване на света!!! Всяко дете ще се обучава в група избрана в разговор с ръководителите съобразно нивото и предпочитанията му (game development/ c++ и алгоритми)!
След като децата се върнат в София ще могат да продължат обучението си в подходяща за нивото им група. Школи по програмиране за различно напреднали нива има и в много други градове на страната.
Освен обичайната лека (към 7-8-9 часа на ден) и ненатоварваща програма от яко усмихващи занятия по разработка на HTML5 игри, програмиране на С++, алгоритми и подготовка за състезания ще се проведат и представяния на проекти, разработвани от деца от школата, както и има възможност самите деца да изнесат лекция (ако предварително се уговорят с Яшу или с някой от лекторите).

За да се включите, в лагер- школата попълнете данните на този сайт и след това може да платите на живо на Яшу (след предварителна уговорка кога и къде да се видим), или пък чрез банков превод по сметка в лева:
BG38 BPBI 7940 4031 4391 01 в Пощенска бaнка таксата. В полето "Относно" на превода запишете инициали на детето, след което собствено и фамилно име (или инициалите, ако мястото не достига). Ако ви искат имена на титуляра на сметката- Явор Бориславов Никифоров.
Препоръчвам ви да използвате превод с плащане на каса в брой като трето лице, за да нямате никаква допълнителна банкова такса. Друг вариант е да използвате вътребанков превод, ако имате сметка в Пощенска банка. Най-скъпият вариант е от сметка в друга банка (ще дадете поне няколко лева такса в зависимост от коя банка изпращате парите).
Който и вариант да изберете, изискайте документ за направеното плащане и го носете в деня на заминаването.

Участниците трябва да носят собствен лаптоп, на който ще им инсталираме нужния прост и безплатен софтуер. В случай че искате ние да осигурим компютър за детето, трябва да се доплатят 12 лева към таксата за участие. Не препоръчваме този вариант, не само защото усложнява организацията на школата а и защото детето няма да може да свикне да си работи на собствената машина, а ще трябва да си взима и кодовете с флашка/ email.

На заминаването всяко дете трябва да си носи:
-ръкописна декларация в свободен текст, подписана от родител, за съгласие за участие в лагер-школата (не се притеснявайте за текста, както и да го направите - ще свърши работа)
-1 електрически разклонител, по възможност с повече дупки и по възможност с по-дълъг кабел (но вземете какъвто имате, всякак ще се справим). В края на школата ще ви го върнем
-лаптоп, ако сте обещали да си вземете. Може и него да върнем накрая.
-флашка, в противен случай, че да имате къде да си запазвате творбите си :)
-документ за банков превод, ако е платено по този начин
-джобни пари за подаръци за родителите а и за гаджета, който си ги оставя в София...
-достатъчно дрехи и всичко друго, което може да се окаже полезно
-спортни и други групови игри като футболни топки, бордови игри, шах, карти (НО НЕ ТАБЛЕТИ ИЛИ ЕЛЕКТРОННИ ИГРИ! Децата ще прекарват предостатъчно време на компютрите, няма да ги оставяме да си тормозят очите повече)
-бански за басейна
-шейна/седалка/нещо друго за пързаляне, ако пък е останал сняг за зимни приключения
-вода за из път (и за големи гладници - може и храна, ама само за из път, щото в хотела са ни обещали разнообразни вкуснотии, няма да си взимате чипсове, фафли и шоколади!)
-нещо, с което да ни изненада, което тотално не сме очаквали!

Нещото, което е на мястото на правила(може да го принтирате и подпишете, а може и просто да го спазвате):
https://docs.google.com/document/d/1NAsuc9RpcJ3AE4ZN3GbND6GCNiRNcCvZ1XdeYn4lW-8/edit

Тук например ще напишем, ако записването приключи, поради запълнени места в хотела. Този път не са неограничени! Има шанс да свършат и записване в последния момент да не е възможно! Опитайте се да се запишете преди последните дни! Молим Ви да се записвате веднага щом сте се решили за да знаем какво и колко да очакваме... Молим Ви и да не се записвате преди да сте сигурни, че ще идвате, защото многократно се случва да заплатим билети и резервации за деца, които в последния момент се отказват. В такива моменти имаме възможност да им възстановим само част от заплатената сума. Дори и да не са заплатили участието си на лагер- школата разходите за тях са направени и се дължат разходите по късно отменената регистрация!
В случай, че отказа Ви е по основателни причини (например и предимно здравословни) се стараем да възстановим почти цялата заплатена от участника сума.

Възможно е да се включите за друга част от лагер- школата, или да пътувате с групата за част от пътя (примерно да се качите от някоя гара по пътя). В случай, че много деца пристигат от един и същи град, или идват на един и същи ден може ние да се свържем с вас и да ви предложим варианти улесняващи пътуването ви.
Вече имаме доста редовни участници от Варна, Плевен и Велико Търново. В случаи, че идвате от някои от тези градове, ще ви е доста удобно да пътувате заедно (заминаване на 30ти март вечерта и пристигане точно когато се събираме на 31ви сутринта в София). Ще помогнем да се свържете и да пътувате заедно.

Ако нещо е останало неясно и все още имате нужда да обсъдите възможностите за включване към лагер-школата, или за част от нея се обаждайте на Яшу на 0889474264.

Tрите имена *
Your answer
Училище *
напишете и града, в случай, че е различен от София
Your answer
Клас *
напиши придружител, ако искаш да не участваш в обученията, а да се грижиш за притеснен младеж :)
Your answer
Роден на (година/месец/ден) *
нужно ни е за груповия билет от БДЖ.
Your answer
gsm на ученика *
трябва да е включен и зареден по всяко време. Трябва да е с изключен звук по време на обученията.
Your answer
e-mail на родител *
на този мейл ще пратим окончателни новини няколко дни преди заминаването. Те ще бъдат публикувани и на този сайт. А може и да ви пратим полезни реклами за лекарства за простата.
Your answer
gsm на родител *
ако има да си кажем нещо спешно
Your answer
Ориентирай ни за коя от групите да те броим: *
Избери other ако не чувстваш никоя от опциите да те описва добре. Разкажи ни с твои думи какви ги кодиш напоследък.
Required
Полезно е да носите собствен лаптоп, защото ни е предизвикателство докарването на много стационарни компютри за школата. *
Младежа има ли специфични здравословни проблеми, за които трябва да знаем (или пък хранителен режим)
Your answer
На коя дата идваш към Дупница *
Изберете other, ако ще трябва да се включите по друг начин и опишете кога и кой ще те докара в Дупница, за да те знаем като броим :) Като плащаш, ще сметнем колко е намалението от цената, ако пропускаш нощувки.
До кога си с нас? *
Част от групата си тръгва организирано по обед на 7ми април- съботата преди Великден. По този начин ще сте прекарали 7 нощувки, 8 дни обучения и ще се върнете на време за да боядисате яйца и с родителите! Цената за този вариант е 365 лева. Ако изберете тръгване на 9ти април, понедлник ще прекараме заедно 9 нощувки, 10 дни обучения на цена 444 лева!
Ще пътуваш ли с нас? *
В цената е включено организирано групово пътуване от София за Дупница на 31ви март сутринта и връщане на 7ми април по обяд или на 9ти април привечер. Ще пътуваш ли с нас?
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms