Demo houtkantenbeheer - Kwetterweide, Beersel - dinsdag 18 februari 2020 - 11u00
Beersel wordt gekarakteriseerd door een heuvelachtig landschap dooraderd met een netwerk van kleine landschapselementen, waaronder een flink aantal prachtige holle wegen. Om ons traditionele landschap te behouden is het van essentieel belang om deze groene parels in topconditie te houden, en dit door ze op een goede manier te beheren. Door houtkanten gefaseerd ‘in hakhout te zetten', verjongen we de houtkant en wordt een meer diverse houtkant verkregen. Dit vermindert de negatieve impact van houtkanten op oa. de doorgang op de aangelegen weg en op de aanpalende landbouwgronden, daarnaast biedt het ook op ecologisch vlak meer kansen voor heel wat planten en dieren.

Voor de periode 2018-2020 werd in de regio West-Brabant een project ‘Loket Onderhoud Buitengebied’ of ‘LOB’ opgestart, getrokken door RLP&Z, RLBK, Pro Natura en ABC Eco². Algemene doelstelling is om voor een aantal pilootgebieden uit te werken hoe beheer van landschapselementen op een efficiëntere en meer gecoördineerde manier kan verlopen.

In kader van dit LOB-project wordt op dinsdag 18 februari een demo over machinaal hakhoutbeheer georganiseerd, in samenwerking met de gemeentebestuur van Beersel. De demo gaat door aan de holle weg op de Kwetterweide in Beersel (zie plannetje). De demo is gratis, iedereen is welkom, gelieve wel in te schrijven.Programma:
• Ontvangst
• Welkomstwoord
• Toelichting project ‘LOB in West-Brabant’
• Principes van houtkantenbeheer
• Opportuniteiten voor samenwerking met oa. ABC Eco² en Sociaal Economie
• Demo
• Broodje en drankje in het veld

Info & contact:
Joost-Pim Balis, Regiocoördinator ABC Eco²
0476 86 25 70 - joostpim.balis@agrobeheercentrum.be

Jonas Bergmans, Medewerker natuur en landschap RLP&Z
0474 25 89 49 – jonas@pajot-zenne.be

Nathalie Saelens, Pro Natura
0478 22 55 48 – Nathalie.saelens@pronatura.be

Naam en achternaam *
Gsm nr (zodat we je kunnen bereiken) *
E-mailadres
Ik ben *
Schrijf me in voor *
Required
Broodje
Clear selection
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy