Intresseanmälan fiber i Backe med omnejd
För att se om det är möjligt att bygga ett fibernät i Backe med omnejd så måste vi veta hur många och vilka fastighetsägare som är intresserade.
Denna anmälan är ej bindande på något sätt.

Priser för att ansluta fiber till sitt hus:

14900kr - Man själv gräver ner slangen till sin tomtgräns.
16900kr - Grävning hela vägen till huset ingår.

Vi som gör detta jobb gör det helt ideellt och vi vädjar till er att anmäla ert intresse för byns fortlevnad.

Vi som ligger bakom dessa planer är:
Svante Westin
Micke Johansson
Christer Johansson
Tony Guldbrandsson


Är fiberanslutningen för dyr?

Fiber är det billigaste, snabbaste och driftsäkraste alternativ som finns idag. Lyckas vi inte bygga ut ett fibernät så kan den som vill ha en dräglig internetanslutning i framtiden förbereda sig på en månadskostnad om ca tusen kronor. Och då får man ändå inte samma snabba och stabila anslutning som fiber erbjuder. Skulle det ändå bli så att vi lyckas bygga oss ett fibernät, och du valt att inte ansluta dig, hur tror du värdet på din fastighet står sig mot grannens som har anslutit sig? Att beställa och ansluta sig i efterhand kommer att bli dyrare än att vara med från början.

Varför behöver vi fiber i Backe?

Om Backe ska kunna fortsätta vara en plats där folk kan bo och leva sina liv så är fiber till oerhört stor hjälp. Att arbeta hemifrån blir allt vanligare, och om du inte har en pålitlig internetanslutning blir detta i många fall mycket svårt. Om det finns fiber i byn så underlättar det för människor som vill flytta hit och bo här. För här bor man av en anledning. Att tvingas flytta någon annanstans på grund av bristande infrastruktur vore för sorgligt.

Dessutom tar vi människor i allt större grad hjälp av internet till massor av olika sysslor för att underlätta vår vardag. Vi ser på film och tv, lyssnar på musik, shoppar, socialiserar, studerar och går på seminarium, betalar räkningar, leker, spelar spel, e-sportar och följer nyheterna på internet. Den mängd data ett genomsnittligt hushåll förbrukar ökar med över 20% per år, och prognosen pekar på att den förbrukningen år 2030 är 150 gånger större än idag.

Detta är viktigt för byns framtid!
Detta är viktigt för våra barn!
Detta är viktigt för våra nuvarande och framtida företagare!

Så se till att anmäla ditt intresse så vi får ett bra underlag för hur vi ska gå till väga från här!

Email *
Namn *
Fastighetsbeteckning (Exempel Backe 1:234)
Adress (Vägnamn och nummer) *
Telefonnummer *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy