A viselkedési problémák kezelésének 50 módszere (nem csak) tehetségesek esetében
Felnőttképzési tájékoztató és jelentkezési lehetőség A VISELKEDÉSI PROBLÉMÁK KEZELÉSÉNEK 50 MÓDSZERE (NEM CSAK) TEHETSÉGESEK ESETÉBEN című 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzéssel kapcsolatban.
A KÉPZÉSRŐL DIÓHÉJBAN
Kisebb-nagyobb viselkedési problémák bármely gyermeknél előfordulhatnak - még a tehetségeseknél is. Kérdés azonban az, hogy pedagógusként felfedezzük-e ezeket a viselkedési problémákat, s tudunk-e szakszerű kezelést javasolni a gyermeknek, szülőnek? Illetve: hatékonyan tudunk-e részt venni a viselkedési probléma kezelését végző (a pedagóguson kívül esetenként pl. pszichológusból, orvosból, gyermekvédelmi szakemberből, jogászból is álló) szakértői team munkájában?
Jelen - gyakorlatorientált képzés - célja, hogy módszertani ismereteket adjon a résztvevőknek a viselkedési zavarok felismerésével és kezelésével kapcsolatban.
FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ
ALAPÍTÓI/INDÍTÓI ADATOK:
Alapító/Indító neve: K+F Stúdió Kft. (web: www.kpluszf.com)
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00048-2012

KÉPZÉS ADATAI:
Nyilvántartási szám: A/8720/2017
Engedélyszám: 575/19/2017
Iktatószám: PED/52-1/2017
Érvényesség vége: 2020.02.16.
Foglalkozási órák száma: 30
A továbbképzés szervezésének formája: tanfolyami

A TOVÁBBKÉPZÉS CÉLJA:
A résztvevők felkészítése a (tehetséges tanulóknál is előforduló) gyermekkori viselkedési problémák felismerésére, kezelésére. A résztvevők ismerjék meg: - a viselkedési problémákkal kapcsolatos alapfogalmakat; - a viselkedés alakításának a tehetséggondozásban betöltött szereplehetőségét; - a viselkedés alakításának 50 módszerét, azok elméleti hátterével együtt. A résztvevők váljanak képessé: viselkedési problémák felismerésére, a viselkedési problémákról szóló szülői/szakértői konzultáció megvalósítására, a viselkedés alakítás tervezésére.

A PROGRAM TARTALMÁNAK RÖVID ISMERTETÉSE:
Kisebb-nagyobb viselkedési problémák bármely gyermeknél előfordulhatnak - még a tehetségeseknél is. Kérdés azonban az, hogy pedagógusként felfedezzük-e ezeket a viselkedési problémákat, s tudunk-e szakszerű kezelést javasolni a gyermeknek, szülőnek? Illetve: hatékonyan tudunk-e részt venni a viselkedési probléma kezelését végző (a pedagóguson kívül esetenként pl. pszichológusból, orvosból, gyermekvédelmi szakemberből, jogászból is álló) szakértői team munkájában? Jelen - gyakorlatorientált képzés - célja, hogy módszertani ismereteket adjon a résztvevőknek a viselkedési zavarok felismerésével és kezelésével kapcsolatban.
A képzés első része röviden foglalkozik a minimálisan szükséges elméleti alapokkal. A képzés lényegi része a második blokk, amelyben 50 viselkedés alakítási módszerrel, illetve tervezésükkel ismerkedünk meg. Ezek között lesznek olyanok, amelyek a reflex-alapú problémák (pl. szorongások) kezelésében hasznosak, mások a jutalmazással élnek. Lesznek olyan módszerek, amelyek a társas környezetet formálják a viselkedésalakítás érdekében, s lesznek olyan módszerek, amelyek a problémás viselkedést eredményező gondolatok, hiedelmek világát szervezik át. A képzést egy rövid, összefoglaló, az ismereteket szintetizáló rész zárja.
A képzés különlegessége: gyakorlatorientáltsága, jó hangulata, s módszertani repertoárt bővítő jellege.


AZ ELLENŐRZÉS, ÉRTÉKELÉS MÓDJA, A TANÚSÍTVÁNY KIADÁSÁNAK FELTÉTELEI:
a) kötelező részt venni az összóraszám minimum 90%-án;
b) egy minimum 1, maximum 3 oldalas viselkedésalakítási terv elkészítése és benyújtása a képzést követő 5 napon belül.

AZ ELŐÍRT TARTALMI KÖVETELMÉNYEK:
A képzést elvégző személy:
1. Ismerje a viselkedési problémákkal kapcsolatos alapfogalmakat, a viselkedés alakítás tehetséggondozásbeli szereplehetőségét, a viselkedésalakítás 50 (a képzés során tárgyalt) módszerét.
2. Legyen képes a viselkedés alakítását megtervezni.

AZ ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSÉNEK MÓDJA:
A tanúsítvány kiadásának feltétele egy minimum 1, maximum 3 oldalas viselkedésalakítási terv elkészítése és benyújtása a képzést követő 5 napon belül. Értékelési szempontok:
- formai szempontok: a terv megfelel-e a formai követelményeknek? Megfelel, ha az 1-3 oldalas dokumentum decimális fejezetszámozás révén strukturált, áttekinthető.
- tartalmi szempontok: a terv tartalmi szempontból megfelelő-e? Megfelel, ha tartalmilag releváns információkat írt a Szerző, a szakkifejezéseket helyesen használja.
- megvalósíthatósági szempontok: a terv megfelel a megvalósíthatóság kritériumának? Megfelel, ha a terv szervezéssel foglalkozó része a helyszín és az eszközök, az időterv és a tervezet költségvetés szempontjából is kidolgozott és megvalósíthatónak tűnő.

A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI:
– iskolai végzettség: egyetem és/vagy főiskola (pedagógus, óvodapedagógus, tanító, tanár vagy pszichológus - a Nemzeti Köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 3. sz. melléklet szerint).
– megelőző szakmai gyakorlat: nem szükséges.

JAVASOLT MUNKAKÖRÖK:
Óvodapedagógusok, tanítók, tanárok, gyógypedagógusok, kollégiumi nevelők, pszichológusok, szociálpedagógusok, könyvtáros tanítók és tanárok, szakoktatók, gyakorlati oktatók, fejlesztő pedagógusok, a pedagógiai szak- és szakmai szolgáltatásban dolgozó pedagógiai előadók, szakértők; nevelőotthoni és lakásotthoni nevelők.

JAVASOLT MEGBÍZÁSOK, FUNKCIÓK (TEVÉKENYSÉGEK):
Intézményvezető, Intézményvezető-helyettes, Diákönkormányzatot segítő pedagógus, Gyermekvédelmi felelős, Munkaközösség vezető, Osztályfőnök, Szabadidő-szervező, Gyakorlóiskolai vezető tanár, óvodai szakvezető

RÉSZVÉTELI DÍJ: 40.000 Ft/fő

KEDVEZMÉNY: ha Ön 25 fős csoportot szervez, akkor a részvételi díj 30.000 Ft/fő a csoport tagjai számára, az Ön részvételi díja pedig 0 Ft/fő. A részletekkel kapcsolatban, kérjük, hívja a +36-30-4849779 számot!

RÉSZVÉTELI DÍJON FELÜLI EGYÉB KÖLTSÉGEK: étkezés, utazás, szállás önköltséges. Az ajánlott irdalom ára a tréningen történő vásárlás esetén: bruttó 2000 Ft/db; a K+F Stúdió Kft. (www.kpluszf.com honlapjáról elérhető) webáruházán keresztül: bruttó 3000 Ft/db.

LÉTSZÁM: min. 10 fő – max. 25 fő
10 fő alatti jelentkező esetén a tréning elmarad, másik időpontot javasolunk a jelentkezetteknek.

A JELENTKEZÉS MENETE:
1. lépés: A jelentkezési folyamat elindítása
Az Ön teendője: az alábbi űrlap kitöltése
A K+F Stúdió Kft. teendője: visszajelzés az űrlap beérkezéséről, felnőttképzési szerződés kitöltendő példányának (.doc formátumban történő) elküldése

2. lépés: A jelentkezés véglegesítése
Az Ön teendője: részvételi díj átutalása a K+F Stúdió Kft. részére.
Számlaszám: 61200261-11061243
A kitöltött és aláírt felnőttképzési szerződés 2 példányának, illetve a pedagógus/pszichológus végzettségről szóló diploma "Az eredetivel mindenben megegyező, hiteles másolat. Dátum: ... Aláírás:..." szöveggel ellátott másolatának 1 példányának elküldése a következő címre:
K+F Stúdió Kft.
4032 Debrecen, Tarján u. 55.
A K+F Stúdió Kft. teendője: visszajelzés a részvételi díj és a felnőttképzési szerződés megérkezéséről. A jelentkezés véglegesítése.
A JELENTKEZÉS 1. LÉPÉSE:
Jelentkező neve: *
Jelentkező születési neve: *
Jelentkező anyja neve: *
Jelentkező születési helye: *
Jelentkező születési dátuma: *
MM
/
DD
/
YYYY
Jelentkező levelezési címe: *
Jelentkező telefonszáma: *
Jelentkező e-mail címe: *
Jelentkező munkahelye: *
Jelentkező munkahelyének címe: *
Képzési díjat fizető személy/szervezet neve: *
Képzési díjat fizető személy/szervezet címe: *
Képzési díjat fizető szervezet adószáma:
Csak akkor kell kitölteni, ha nem magánszemély, hanem valamilyen szervezet, intézmény fizeti a képzési díjat!
Nyilatkozat a felnőttképzési tájékoztató megismeréséről, elfogadásáról: *
Képzési dátum és helyszín kiválasztása: *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy