Σεμινάριο Jana Roberts Benzon 2018
Η Jana Roberts Benzon στη Σχολή Πολυμερούς Πηλού, Αθήνα, 28 και 29 Απριλίου 2018
Η διεθνώς γνωστή και πολύ ταλαντούχα καλλιτέχνης Jana Roberts Benzon θα διδάξει στη χώρα μας δύο ολοήμερα σεμινάρια, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Μια μοναδική ευκαιρία για όσους την αγάπησαν στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Πολ. Πηλού 2016 (ECC) στην Αθήνα και θα ήθελαν αυτή τη φορά να διδαχθούν ένα ή δύο μάθηματα υψηλότερου επιπέδου και χωρίς το άγχος του χρόνου, καθώς το κάθε project θα ολοκληρωθεί σε μία ολόκληρη διδακτική ημέρα. Είναι επίσης και μια δεύτερη ευκαιρία για όσους δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στο ECC ή σε κάποιο άλλο διεθνούς επιπέδου σεμινάριο να ζήσουν την εμπειρία που προσφέρει η εξαιρετικά καταξιωμένη και πολύ μεταδοτική Jana, που δε γνωρίζουμε πότε και αν θα μάς ξαναδωθεί.

Έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μόνο 25 μαθητές σε κάθε σεμινάριο.

Ακολουθούν οι τίτλοι και οι περιγραφές των σεμιναρίων.

Περίπατος στη φύση: Μανιτάρια, Κλαδιά, Πεύκο, Σημύδα
Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Όσοι γνωρίζουν τη Jana, ξέρουν ότι τής αρέσει να περιπλανιέται συχνά στο δάσος παρατηρώντας και απολαμβάνοντας την ομορφιά του περιβάλλοντος. Επιστρέφοντας στο εργαστήριο, επιθυμεί να αναπαράγει όσο πιο πιστά γίνεται τις μορφές της φύσης. Αυτή ήταν η επιθυμία της από την αρχή της ενασχόλησής της με τον πολυμερή: να δημιουργήσει πειστικά αντικείμενα μόνο με πηλό, χωρίς βάψιμο (ίσως μόνο λίγη σκόνη embossing και μελάνι αλκοόλ).

Στο σεμινάριο «Περίπατος στη Φύση» θα μάθετε να δημιουργείτε βήμα βήμα κλαδάκια πεύκων και σημύδας, καθώς και διάφορα μανιτάρια. Τα έργα θα είναι πολύ ρεαλιστικά και ζωντανά, χωρίς καθόλου βάψιμο, χάρη στις πολλές, μοναδικές και πρωτότυπες τεχνικές που θα διδαξει η Jana. Θα χρησιμοποιήσετε εργαλεία που υπάρχουν ήδη στα περισσότερα σπιτικά και δεν κοστίζουν ακριβά. Τα αντικείμενα που θα φτιάξετε θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε περιδέραιο, καρφίτσα, κλπ., αλλά θα είναι πανέμορφα και από μόνα τους. Τέλος, ή Jana θα μας μυήσει στις τεχνικές της για επαγγελματικό στήσιμο καρφίτσας καθώς και για γρήγορη τοποθέτηση όμορφης πλάτης (επιπέδου έκθεσης σε μουσείο) στα αντικείμενά μας.

Σας περιμένουμε σε ένα δημιουργικό ταξίδι στο μαγικό κόσμο της φύσης μέσα από την τέχνη και τις τεχνικές της Jana.

Διάφορα μανιτάρια σε κορμό πεύκου, όλα από πολυμερή πηλό, χωρίς χρώματα ή άλλα υλικά
Κλαδάκι από πηλό
Κλαδάκια σημύδας από πηλό
Organics - Οργανικά Γλυπτά
Ελάτε να δημιουργήσετε μαζί με τη Jana αιθέρια, μαγικά οργανικά γλυπτά που το χαρακτηριστικό, φίνο, μαύρο περίγραμμά τους υπνωτίζει και αιχμαλωτίζει το βλέμμα. Το σεμινάριο περιέχει τις σωστές αναλογίες τεχνικής διδασκαλίας και ελεύθερης δημιουργίας. Θα φτιάξετε λαμπερές χάνδρες-όστρακα και καρφίτσα ή περιδέραιο, μαθαίνοντας έτσι πάρα πολλές τεχνικές για να κατασκευάζετε οργανικά μοτίβα με αστραφτερό περίβλημα.

Σε αυτό το σεμινάριο θα γεμίσετε με πρωτότυπες και ασυνήθιστες ιδέες και τεχνικές, με διασκεδαστικό, δημιουργικό τρόπο και γνώσεις που θα σας ενθουσιάσουν.

Παραδείγματα οργανικών γλυπτών της Jana: www.janarobertsbenzon.com/organics.html

Έως τώρα έχουν εγγραφεί 23 άτομα.
Επιθυμώ να συμμετάσχω *
Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαιτείται η καταβολή του ποσού των 80 ευρώ για ένα σεμινάριο ή 100 και για τα δύο. Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις 28/02/2018. Πληρωμές μπορούν να γίνουν μέσω τραπεζικής κατάθεσης ή χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας (paypal). Θα λάβετε αναλυτικές πληροφορίες πληρωμής μέσω email μετά τη συμπλήρωση της παρούσας φόρμας.
Επιθυμείτε δανεισμό μακαρονομηχανής;
Oι πρώτοι οκτώ που θα το ζητήσουν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μακαρονομηχανή της σχολής. Δε θα χρειαστεί να φέρουν τη δική τους.
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Polymer Clay School of Athens. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms