Registration for SUPERNOVA Athletics and Activities 2018 / 2019 /// Регистрација за програмата СУПЕРНОВА 2018/19
SUPERNOVA Athletics and Activities
REGISTRATION FORM
Fall, Winter & Spring Seasons 2018-19

CEESA Athletics 2018/2019
Fall season
MS Soccer 03.Sep.2018 – 04.Nov.2018 (2 practices per week)
HS Soccer 03.Sep.2018 – 11.Nov.2018 (3 practices per week)
MS/HS Cross Country 03.Sep.2018 – 18.Nov.2018 (2 practices per week)

Winter season
MS Basketball 19.Nov.2018 – 10.Mar.2019 (2 practices per week)
HS Basketball 19.Nov.2018 – 10.Mar.2019 (2-3 practices per week)

Spring season
MS Volleyball 11.Mar.2019 – 20.May.2019 (2 practices per week)
HS Volleyball 11.Mar.2019 – 20.May.2019 (3 practices per week)

CEESA Activities
MS Robotics 03.Sep.2018 – 18.Nov.2018 (2 practices per week)
HS Robotics 04.Sep.2018 – 10.Feb.2019 (2 practices per week)
HS Knowledge Bowl 01.Oct.2018 – 03.Feb.2019 (2 practices per week)
MS Math Counts 15.Oct.2015 – 03.Feb.2019 (2 practices per week)
MS Choir 15.Oct.2018 – 03.Feb.2019 (2 practices per week)
HS Math 04.Feb.2019 – 21.Apr.2019 (2 practices per week)
MS Knowledge Bowl 04.Feb.2019 – 14.Apr.2019 (2 practices per week)

The weekly schedule of practices for each activity will be posted before the start of each season on our web site http://www.nova.edu.mk/supernova_athletics_and_activities.aspx /// Неделниот распоред за сите тренинзи / средби за сите спортови/активности ќе биде објавен пред почетокот на секоја сезона на нашата веб-страна http://www.nova.edu.mk/supernova_athletics_and_activities.aspx

If you need to leave a line blank, please type "None" or "/" /// Ако треба да го оставите некое поле без одговор ве молиме напишете „нема“ или „/“

YOU MAY REGISTER YOUR CHILD FOR ALL 3 SEASONS ON THE SAME FORM /// Регистрацијата на вашето дете за сите три сезони можете да го направите на оваа форма

Email address *
Student Last Name(s) (as in passport) /// Презиме на ученикот (како во пасош) *
Your answer
Student First Name(s) (as in passport) /// Име на ученикот (како во пасош) *
Your answer
Current Grade Level /// Одделение / година *
Gender / Пол *
Parent(s)/Guardian(s) Contact Phone Number /// Контакт телефон од родител(и)/старател(и) *
Your answer
Emergency Phone Number /// Телефонски број за контакт во итни случаи *
Your answer
Parent(s) / Guardian(s) Email /// Емаил адреса на родител(и) / старател(и) *
Confirmation email will be sent to this address! /// Потврден е-маил ќе биде испратенна овој маил!
Your answer
I would like to register my child for the following sport team(s) (You may register your child for more than one sport/season on this form) /// Би сакал да го регистрирам моето дете за следниве спортови (Во оваа форма можете да го регистрирате вашето дете за повеќе од еден спорт/сезона) *
Required
I would like to register my child for the following academic team(s) (You may register your child for more than one activity/team on this form) /// Би сакал да го регистрирам моето дете за следниве академски активности (Во оваа форма можете да го регистрирате вашето дете за повеќе од една активност) *
Required
Medical Concerns and/or Allergies (medical and food) /// Алергии и/или какви било посебни здравствени информации за ученикот: *
Your answer
Dietary Restrictions: // Посебни побарувања во однос на исхраната: *
Required
T-shirt size: / Величина на маичка / дрес: *
T-shirts are adults sizes / Маичките/дресовите се во величини за возрасни
SUPERNOVA Housing Program /// СУПЕРНОВА Програма за сместување на меѓународни ученици, гости на НОВА *
All participating students in SUPERNOVA Program are expected to offer housing to visiting students for events that NOVA will host throughout the year. Please select the event(s) for which your family would be able to provide hosting , or make a suitable hosting agreement with another NOVA family, for international guests visiting NOVA. You will be contacted prior to the event for confirmation. Please contact the Athletic Director / Activities Coordinator on aleksandar.ristovski@nova.edu.mk to obtain more info about our housing program or if you have serious difficulties meeting this expectation /// Од сите ученици кои учествуваат во СУПЕРНОВА Програмата се очекува да ја прифатат обврската да обезбедат сместување за ученици гости кои ќе учествуваат на настаните чијшто домаќин ќе биде НОВА оваа учебна година. Ве молиме изберете настан(и) за кој/и ќе бидете во можност да обезбедите сместување во вашето семејство, или ќе направите соодветен аранжман за сместување во друго НОВА семејство, за ученици гости на НОВА. Вие ќе бидете навремено исконтактирани со детали околу учениците кои евентулно би биле сместени во вашето семејство. Ве молам да го контактирате Координаторот на СУПЕРНОВА Програмата на aleksandar.ristovski@nova.edu.mk за повеќе информации околу сместувањето на ученици гости или пак ако имате сериозни потешкотии околу исполнувањето на ова очекување:
Required
Max number of guests your family can host: ///Максимален број на ученици кои може да ги примите во вашиот дом *
Do you have a pet? /// Дали имате домашно милениче? *
Required
Do you have any preference in regards to the dietary needs of students hosted by your family (ex. I prefer not to prepare vegetarian meals; I prefer not to prepare gluten free food,.....)? /// Дали имате посебни очекувања/барања околу исхраната на учениците кои ќе бидат сместени во вашето семејство (на пример: Претпочитам да не подготвувам вегетаријански оброци, Претпочитам да не подготвувам оброци без глутен,....) *
Your answer
Comments: /// Коментари:
Your answer
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of NOVA International Schools. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms