amormundi mecenaat-mentoraat


Amor Mundi: de liefde voor de wereld is een levensfilosofie die zowel door Hannah Arendt als Rosa Luxemburg werd uitgedragen. De wereld kan niet zonder onze aandacht, verantwoordelijkheid en zorg; we zullen er steeds opnieuw vanuit filosofisch, artistiek en sociaal perspectief een gesprek over moeten voeren. De stichting Amor mundi bevordert dit gesprek door symposia, exposities en lezingen te organiseren, zoals bijvoorbeeld de tentoonstelling ‘Het juiste ogenblik’ op Kasteel van Gaasbeek in Brussel (2017), de filosofische workshops over Hannah Arendt in Arthel (2018) en het symposium over Rosa Luxemburg in het IISG in Amsterdam (2019).

Streven naar ‘eudaimonia’, een goed en waardig leven leiden, was een vorm van levenskunst voor Arendt en Luxemburg. Zowel het gesprek over de wereld als het streven naar het goede komen in deze tijden van crises echter zwaar onder druk te staan. Voor veel kunstenaars, musici, schrijvers en filosofen verdwijnen van de ene op de andere dag de podia waarop ze hun ‘gesprekken over de wereld’ deelden. Wij proberen nu vanuit deze crisis iets nieuws te scheppen en de band en betrokkenheid tussen makers en publiek te versterken.

Daartoe introduceren we 'Amor mundi mecenaat-mentoraat’. Gedurende een jaar kunt u het werk van één of het liefst meerdere kunstenaars, musici of schrijvers helpen ondersteunen met een maandelijks bedrag van 40 euro. Elk kwartaal krijg u hiervoor een cd, boek of een nog ongepubliceerd tekst- of muziekfragment toegestuurd, zodat u het werk beter leert kennen en bij het creatieve proces betrokken raakt. In het vierde kwartaal - voorjaar 2021 - komen de schrijvers en musici een persoonlijke voordracht of liveconcert in uw huiskamer geven of gaat u op atelierbezoek bij de beeldend kunstenaars om voor de waarde van ca 400,- euro een werk uit te kiezen.

Ook kunt u ervoor kiezen om een 5 tal lessen als mentor-traject bij de kunstenaar te volgen, die u helpt uw eigen werk te beoordelen of verder te ontwikkelen, tegen een gereduceerd tarief van 25 euro per uur. Hierover kunt zelf afspraken maken met de desbetreffende maker.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Deze makers kunt u ondersteunen!
Mehmet Polat - Muzikant
Mehmet Polat is een meester ud speler, componist, ensemble leider en solist die inmiddels vele internationale tours op zijn naam heeft staan. Van Afrika tot India, Perzië tot de Balkan, van modern tot jazz, hij combineert verschillende muziekstijlen met zijn Alevi spirituele, Anatolische volks- en Ottomaans klassieke muziekachtergrond. Via improvisatie, eigen composities en zijn blik op de verscheidenheid van muziekstijlen is Mehmet constant op zoek naar nieuwe muzikale paden en inspiratie.

Kijk voor meer informatie over Mehmet op zijn website: http://mehmetpolat.net/

Dit biedt Mehmet:
* Een huiskamer concert
* gastenlijst komend optreden
* elk kwartaal een muzikale update en cd
* Mogelijkheid tot mentor-traject: Ud playing, Non Western scales, makam intervals and their styles,Irregular rhythms (Onregelmatige maatsoorten) in a contemporary format and grooves, Turkish Classical and Folk music repertory.

Ellen Kooi - Fotograaf
De foto's van Ellen Kooi tonen de symbiotische relatie tussen het landschap en haar toetreders. Een panoramisch perspectief op deze wereld maakt dat Koois werken te lezen zijn als meeslepende verhalen. In deze verhalen zijn zowel het landschap als de mensfiguren protagonist. Mensen gaan snel een verhalende relatie aan met de natuur om zich heen. De heuvels, bossen en meren krijgen namen en worden omgeven met vertellingen. Hiermee geeft men deze plekken een menselijke betekenis en een plaats in ons geheugen. Dit proces staat echter in schril contrast met de weinig magische realiteit van de vergaande bewerking van het Hollandse landschap. Het werk van Ellen Kooi wordt internationaal geëxposeerd en verzameld.

Kijk voor meer informatie over Ellen op haar website: https://www.ellenkooi.nl/

Dit biedt Ellen:

* Twee maal atelier bezoek.
* Keuze uit een selectie van fotowerk
* Op de hoogte houden van exposities en activiteiten.
* Mogelijkheid tot mentor-traject

Hagar Peeters - Schrijver en Dichter
Haar dichtbundels en non-fictie werden meermaals bekroond. In 2008 stond ze op de shortlist van de verkiezing van de Dichter des Vaderlands. De gedichten van Hagar Peeters worden gezongen door Wende Snijders, Van Dik Hout en Herman van Veen. Haar in 2015 verschenen debuutroman Malva is bekroond met de Gouden Boekenuil en in zes talen vertaald. De dichtbundel De schrijver is een alleenstaande moeder vormt het eerste deel van een trilogie waarin ze de verhouding tussen schrijverschap en alleenstaand moederschap onderzoekt. Het vervolg bestaat uit proza-exercities en filosofische beschouwing. Ze ontving daarvoor een beurs van NIAS-KNAW.

Kijk voor meer informatie over Hagar op: https://www.debezigebij.nl/auteurs/hagar-peeters/

Dit biedt Hagar:

* elk kwartaal een gesigneerd exemplaar van een van haar boeken en / of een nieuwe, nog niet gepubliceerde tekst
* in het 4e kwartaal - voorjaar 2021 - een voordracht bij u thuis of andere locatie, eventueel i.s.m. een van overige deelnemers.
* Mogelijkheid tot mentor-traject: redactioneel commentaar op uw werk.

George Meertens - Beeldend Kunstenaar
In zijn werk zet George Meertens (1957) formele structuren van het schilderen in. Binnen de begrenzing en de vrijheid die het lege doek biedt tast hij in zijn handelen het mens zijn af. Het beeld dat organisch tot stand komt kan ervaren worden als een concreet sensitieve projectie die uitnodigt tot innerlijke reflectie en gesprek.George Meertens studeerde een jaar kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna voltooide hij de opleiding schilderen/monumentaal aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost te Breda. Ook voltooide hij de opleiding tot beeldend therapeut aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar werkt hij als beeldend therapeut in het psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis te Zoersel (B).

Kijk voor meer informatie over George op zijn website: https://www.georgemeertens.com/

Dit biedt George:

* Twee maal atelier bezoek.
* Keuze uit een selectie van werk op papier of schilderij.
* Workshop 'De essentie van tekenen'.
* Op de hoogte houden van exposities en activiteiten.
* Mogelijkheid tot mentor-traject

Alice Brasser - Beeldend Kunstenaar (maximaal aantal mecenassen bereikt)
Alice Brasser (1965) woont en werkt in Haarlem. Zij volgde haar opleiding aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming. Het werk van Brasser is opgenomen in bedrijfscollecties en in vele particuliere collecties in binnen -en buitenland.
Het belangrijkste thema in haar werk is het landschap. Bomen, grassen, velden en bloemen zijn vaste motieven in haar tekeningen en schilderijen, waarin nacht en schemer, licht en schaduw, reflecties in water en vooral de intensiteit van kleur een sfeer van geheimzinnigheid oproepen. Soms zoomt Brasser in op planten en bloemen, dan weer kiest ze weidse verschieten. Vaak figureren mensen in haar werk of zijn er sporen van menselijke aanwezigheid.

Kijk voor meer informatie over Alice op haar website: https://www.alicebrasser.com/

Dit biedt Alice

* Welkomstgeschenk monografie 'Gedroomd land' Alice Brasser
* keuze uit selectie van een tekening of schilderij
* U wordt op de hoogte gehouden van exposities
* Mogelijkheid tot mentor-traject

Heiko Dijker - Muzikant
Heiko Dijker is an Amsterdam based tabla player/composer/producer whose playing is marked by enthusiasm and energy, depth of knowledge and rhythmic poetry. He tours around the world in wonderful collaborations with musicians of all varieties of musical styles.Times of India: ‘Heiko Dijker is a global ambassador of classical Indian music’. The Hindu: ‘Heiko Dijker is a Tabla player whose fingers can do a magic and who plays on the marks of Enthusiasm and Energy’. ‘The music made its way into everyone's soul’. Trouw: ‘It’s amazing how Heiko Dijker plays tabla; as if his hands make them speak'.

Kijk voor meer informatie over Heiko op zijn website: http://heikodijker.nl/

Dit biedt Heiko

* Een huiskamer concert
* gastenlijst komend optreden
* elk kwartaal een muzikale update en cd
* Mogelijkheid tot mentor-traject

Jannah Loontjens - Schrijver Filosoof
Jannah Loontjens is schrijver en filosoof. Naast dicht- en essaybundels publiceerde ze vier romans. In haar romans Misschien wel niet en Wie weet onderzocht ze onze hedendaagse tijdgeest, over dit laatste boek schreef A F Th van der Heijden: ‘Wie weet is een roman naar mijn hart, geschreven op de soms stokkende hartenklop van onze problematische tijd.’ Onlangs verscheen Als het over liefde gaat, een essayistisch reisverhaal. Jannah Loontjens schrijft regelmatig opiniestukken en verzorgt een maandelijkse rubriek voor Filosofie Magazine.

Kijk voor meer informatie over Jannah op haar website: https://www.jannahloontjens.nl/

Dit biedt Jannah:

* elk kwartaal een gesigneerd exemplaar van een van haar boeken en / of een nieuwe, nog niet gepubliceerde tekst
* in het 4e kwartaal - voorjaar 2021 - een voordracht bij u thuis of andere locatie, eventueel i.s.m. een van overige deelnemers.
* Mogelijkheid tot mentor-traject: redactioneel commentaar op uw werk.

Merlijn Twaalfhoven - Componist Denker Schrijver (maximaal aantal mecenassen bereikt)
Componist, denker, schrijver. Werkte met o.a. het Kronos Quartet, Holland Festival en het Tokyo Symphony Orchestra, in vluchtelingenkampen, conflictgebieden en in de natuur. Hij ontving een UNESCO-award en was genomineerd voor de Amsterdam Prijs voor de Kunst. Hij richtte The Turn Club op, een samenwerkingsverband van creatieve veranderaars die maatschappelijke vraagstukken aanpakken met een kunstenaars mindset.

Kijk voor meer informatie over Merlijn op zijn website: http://merlijntwaalfhoven.com/

Dit biedt Merlijn:

* Een optreden met dichter in een huiskamer setting
* Mogelijkheid tot mentor-traject

Baukje Spaltro - Beeldend Kunstenaar
Baukje Spaltro (1967) woont en werkt in Amsterdam. Ze volgde haar opleiding op de Hogeschool van de Kunsten Utrecht, en masters schilderkunst bij de AIS (Amsterdam) en aan de Academia Belle Arti di Brera in Milaan. Geïnspireerd door filosoof Sloterdijk schildert Baukje Spaltro over de wereld die ons omringt. De sferen van onze netwerkmaatschappij en in Europese stadswijken. Haar fluor ondergronden boycotten elke logica en dwingen een intuïtieve werkwijze af.  Ze werkt vaak in opdrachten en initieert eigen beeldende kunstprojecten.Haar werk is opgenomen in verschillenden kunstcollecties in binnen en buitenland.

Kijk voor meer informatie over Baukje op haar website: www.baukjespaltro.com 

Dit biedt Baukje

* 2 atelier bezoeken in jaar van ondersteuning
* keuze uit selectie van een tekening of schilderij
* U wordt op de hoogte gehouden van exposities
* tekendialoog voor 4 personen op atelier/thuis
* Mogelijkheid tot mentor-traject

Joke Hermsen - Schrijver Filosoof
 Joke J. Hermsen (1961) is een Nederlandse schrijfster en filosofe. Ze bereikte een groot publiek met haar essaybundel 'Stil de tijd'. Pleidooi voor een langzame toekomst (2008). De opvolger, 'Kairos. Een nieuwe bevlogenheid (2014)’ werd genomineerd voor beste filosofische boek van het jaar. in 2017 schreef ze een essay over melancholie voor de maand van de Filosofie. Ze publiceerde tevens zeven romans, waarvan De profielschets (2004), De liefde dus (2008) en Blindgangers (2012) voor de longlist van de Librisprijs genomineerd werden. Ze geeft veel lezingen over filosofie, kunst en literatuur.

Kijk voor meer informatie over Joke op haar website: http://www.jokehermsen.nl

* elk kwartaal een gesigneerd exemplaar van een van haar boeken en / of een nieuwe, nog niet gepubliceerde tekst
* in het 4e kwartaal - voorjaar 2021 - een voordracht bij u thuis of andere locatie, eventueel i.s.m. een van overige deelnemers.
* Mogelijkheid tot mentor-traject: redactioneel commentaar op uw werk.
* Organisatie Amor Mundi

Jaap de Jonge - Beeldend Kunstenaar
Jaap de Jonge (1956) woont en werkt in Amsterdam. In zijn carrière als kunstenaar heeft hij gewerkt in diverse domeinen van de kunst en vormgeving. Ooit als grafisch ontwerper begonnen maakte hij in de vroege jaren 90 internationale faam met zijn video-installaties en kinetische objecten. Daarna volgde een periode van kunstopdrachten voor de openbare ruimte waarbij het gebruik van licht, beweging en interactiviteit vaak terugkomen. Tegenwoordig maakt De Jonge vooral houtdrukken, linosnedes en tekeningen op zijn atelier in de Amsterdamse houthavens.

Kijk voor meer informatie over Jaap op zijn website: http://www.jaapdejonge.nl

* 2 atelier bezoeken in jaar van ondersteuning
* keuze uit selectie van een tekening of print, houtdruk.
* U wordt op de hoogte gehouden van exposites
* Mogelijkheid tot mentor-traject
* Organisatie Amor Mundi

Maak uw keuze uit deze lijst van makers! *
Required
Heeft u ook interesse in het volgen van een mentor traject bij de maker(s) van uw keuze? *
Hoe betaal ik?
Na uw keuze voor een maker (of makers) en verzending van dit formulier (onderaan de pagina) ontvangt u een mail met bevestiging van ons en tevens de adres gegevens van de maker. Hij of zij zal ook persoonlijk contact met u opnemen.
Stichting Amor Mundi zal u daarna iedere maand een ideal-betalingsverzoek sturen via uw mail adres. U kunt deze dan via uw eigen bank betalen aan stichting Amor Mundi. Wij zorgen er dan weer voor dat het bedrag op de rekening van de maker wordt gestort.

Onze site is zeker veilig maar we wachten op een HTTPS certificaat! voor ons domein!

naam *
e-mail adres *
telefoon nummer *
 Uw berichten komen zeker bij ons binnen maar na het verzenden blijft uw scherm wit! U krijgt binnen 24 uur antwoord van ons! Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google.