Radionica "Smoothie s tvoga balkona"
Čuli za Anino povrće? Ako niste ispravite tu pogrešku i pročitajte tko je Ana Smokrović: "Kulturalne studije sam završila na riječkom Filozofskom fakultetu. U Budimpešti sam magistrirala rodne studije. Tamo sam se počela intenzivno zanimati za hranu. Vratila sam se u Rijeku i upisala doktorat na riječkom Odsjeku za filozofiju. Hrana mi je važna i pristupam joj iz različitih aspekata. Zašto „ratarska gastronomija“? Jer zatvaram cijeli krug – uzgajam, pripremam i promišljam hranu. Na trima lokacijama – u podnožju Kastva, u Klani i u visoko na gornjem Zametu uzgajam sretnu hranu po biodinamičkim principima, te ju prodajem u lokalnim trgovinama koje podržavaju organsko i lokalno. Moje su biljke sretne, rastu bez kemije, uzgajaju se i njeguju isključivo prirodnim načinima, hranjene su humusom i njegovane prirodnim pripravcima. Hranu kuham opušteno i jednostavno, a da je zdravo, sezonski, organski i što lokalnije uzgojeno. Osim prirodnog uzgoja, prstohvat mašte je najvažniji začin. Održavam radionice na kojima možete naučiti kako uzgojiti zdravu hranu, te kako finu i zdravu hranu pripremiti. Promišljam hranu, njen uzgoj i konzumaciju – pišem doktorsku disertaciju na temu filozofije hrane."

Dakle, pazite vi to - kulturolog, filozof i kao vrh svega vrlo uspješan praktičan vrtlar. Gotovo farmer! :)

Ana na Škurinje stiže u srijedu 20.6. u 18 i 30 sati. Slušat ćemo o njenim iskustvima, savjete o urbanom vrtlarenju i najvažnije - napraviti pokoji zdravi smoothie od svježih namirnica izraslih u našim vrtovima i balkonima. Pravi uvod u produženi vikend. :)

Lokacija: MO Škurinje (Save Jugo Bujkova 44)
Vrijeme: srijeda 20.6. u 18 i 30 sati

Susret organiziraju Udruga za urbanu regeneraciju "Kuraž", Gradska knjižnica Rijeka i RIJEKA 2020 uz podršku programa Actors of Urban Change zaklade "Bosch".

Vaše ime i prezime
Your answer
Vaša adresa
Your answer
Vaš telefonski kontakt
Your answer
Vaš mail
Your answer
Prijedlozi, komentari, pitanja...
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms