Enkät om Sofia Linnea
November 2017
Bakgrund
I föreningens stadgar står det:

”Föreningens verksamhet, som är ideell, har till syfte att vårda och segla den unika vedjakten Sofia Linnea och därmed bevara kulturtraditionen med seglande vedjakt i Stockholms skärgård.”

Seglandet med vår vedjakt Sofia Linnea har gått ner kraftigt de senaste åren. Det gör att vi är mindre ute i skärgården och därmed syns vi inte vilket ju är syftet. Antalet aktiva skeppare, båtsmän och kockar har också minskat. De aktiva är också de som deltar i underhållsarbetet på skutan under vinterhalvåret. Det behovet har inte minskat. Sofia Linnea är nu snart 30 år vilket gör att hon börjar bli en gammal dam och då tillstöter krämpor av olika slag.

Med detta som bakgrund vänder vi oss nu till Dig som medlem med ett antal frågor som vi vill ha Dina svar på. Syftet med enkäten är att vi i styrelsen ska få förslag till åtgärder som leder till att:

- Sofia Linnea ska användas mer
- Fler ska utbilda sig till skeppare, båtsmän och kockar och delta i seglingar
- Fler ska delta i underhållet av henne så att hon kan bevaras längre.
- Du som medlem ska få ett större utbyte av Ditt medlemskap.

Enkäten tar inte mer än 5 minuter att fylla i och dina svar är helt anonyma.

Allmänt
1. Är du medlem?
2. Om, hur länge har du varit medlem?
3. Ingår du i nyckelbesättningen?
4. Om du ingår i nyckelbesättningen, hur många gånger seglar du en sommar?
5. Hur gammal är du?
Information
6. Vart vänder du dig för att få information angående SofiaLinnea?
7. Följer du oss på sociala medier?
8. Informationsspridning är en viktig uppgift för styrelsen i vår förening. Vi har valt att informera våra medlemmar via en hemsida, Facebook/Instagram, en tidning per år, vid årsmötet och nu senast med ett informationsbrev på mail. Hur tycker du att informationen fungerar?
Dåligt
Utmärkt
Vad skulle vi kunna förbättra eller göra annorlunda?
Your answer
Segling & medlemskap
9. Vad gjorde att du blev medlem?
Your answer
10. Har du seglat SofiaLinnea i år?
11. Segling med SofiaLinnea. Vår vedjakt används alldeles för lite under seglingssäsongen. Vad skulle få dig att segla mer? (flera val kan anges men prioritera gärna)
Medlemskap och rekrytering
12. Underhållet av Sofia Linnea. De medlemmar som är skeppare, båtsmän och kockar får löpande information om pågående arbeten. De deltar också mer frekvent i arbetet med Sofia Linnea. Vad skulle få dig mer intresserad och aktiv?
Your answer
13. Besättningsman. Vi behöver fler skeppare, båtsmän och kockar. Rekryteringen av främst kockar går trögt. Vad skulle få dig att utbilda dig till någon av dessa befattningar? (flera val kan anges men prioritera gärna)
14. Har du någon ide på hur vi skulle kunna värva nya medlemmar, för både segling och arbete ombord, under sommar som vinter? Ideer mottages gärna.
Your answer
Övrigt
15. Har du några fler synpunkter och förslag, vad som helst? Vad är bra? Vad borde vi göra annorlunda?
Your answer
16. Helt frivillig fråga för att vi ska kunna kontakta dig, Vad heter Du och vilken mailadress har Du? (tänk på att dina svar blir icke-anonyma om du väljer att svara på detta)
Your answer
Stort tack för du tar dig tid för denna enkät, ses på sjön!
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms