Év Hídja Díj 2021-ben - ív hidak
A szavazási lehetőség véget ért 2021. május 05. 24:00 órakor.

A Hidászokért Egyesület és a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata közösen alapított díja, melynek célja, hogy május 11-én, A Közlekedési Kultúra Napján a hidakra is ráirányítsa a figyelmet.

Az Év Hídja Díj 10 db jelölje ebben az évben az ívhidak közül került kiválasztásra.

A kiválasztott hidakat 1-től 5-ig lehet osztályozni. Az értékelés során az osztályzatok pontokat jelentenek, a legrosszabb osztályzat az 1-es, 1 pontot, a legjobb osztályzat az 5-ös, pedig 5 pontot ér. A szavazók által az egyes hidakra adott pontok összesítésre kerülnek.

Az Év Hídja Díjat a legtöbb pontot elért híd kapja.

Az eredményhirdetés május 11-én lesz a http://www.akozlekedesikulturanapja.hu honlapon.

A szavazók között 10 db, hidakról szóló könyvcsomagot sorsolunk ki. Aki részt szeretne venni a sorsoláson kérjük, adja meg elérhetőségét.
Szavazó neve (Teljes nevet kérünk!) *
Elérhetőség (e-mail cím vagy telefonszám), ha részt szeretne venni a sorsoláson
Eger patak feletti kerékpáros híd, Tisza tó (2020)
A Tisza tó körbe kerékpározhatóvá a kerékpárhidak, köztük az Eger patak-híd megépítésével vált. A híd szerkezeti rendszere alsó- ill. felsőpályás acél ívhíd. Szerkezetének vonalvezetésében tájba illeszkedően megjelenik a tóra jellemző hullámvonal, a pálya alatt és felett tekeregve folytonos vonalként mint szimbólum. A hullám-motívum kifejtését az 50 m fölé növelt támaszközök tették lehetővé. A 308 m hosszú folytatólagos ívre függesztett 8 nyílású Eger patak-híd világviszonylatban is példa nélküli műszaki megoldás.
Tervező Pál Gábor, SpeciálTerv Kft. Kivitelező Hódút Kft.
Eger patak feletti kerékpáros híd, Tisza tó
Eger patak feletti kerékpáros híd, Tisza tó
1
2
3
4
5
Eger patak feletti kerékpáros híd, Tisza tó
Clear selection
Berkó híd, Körös folyó felett (2019)
Az M 44 autóút műtárgya. A mederhíd szerkezeti rendszere alsópályás acél ívhíd, melyhez gerendás ártéri hidak csatlakoznak. Az autóutat tájba simulva vezeti át a Körös folyón miközben ívének feltűnő sárga színével megmutatja legkülönlegesebb részét. Az ív úgy tartja 101 m hosszon, egyszerű eleganciával a több mint 28 méter széles keresztmetszetet, ahogyan egy madár tartja mozdulatlanul szárnyait vitorlázó repüléskor. Építése közben mozgatásához a pászmás húzás egyedi technológiaként került kidolgozásra (pászma=acélból gyártott „kötél”). A kilenc nyílású híd teljes hossza 451,42 méter.
Tervező: PONT-TERV Mérnöki Tervező és Tanácsadó Zrt., Kivitelező Duna Aszfalt Kft-Hódút Kft.- A-HÍD Zrt.
Nevét Berkó Dezsőről kapta, őrizve emlékét.
Berkó híd, Körös folyó felett
Berkó híd, Körös folyó felett
Berkó híd, A névadó emléktáblája a hídon.
.
1
2
3
4
5
Berkó híd, Kőrős folyó felett
Clear selection
Petőfi szigeti kerékpáros híd, Baja (2015)
A kerékpáros híd Baja városában, a Türr csatorna mesterséges vízi útja felett, a Petőfi és Pandúr szigetet köti össze. Szerkezeti rendszere acélcsövekből kialakított felsőpályás ívhíd, hajóütközésre is méretezett felszerkezettel. Az ívszerkezet acélcsöve és a pályalemezt körülölelő hossztartó csövek kibetonozottak. A kereszttartók a támasztól indulva előbb homorú, majd mezőközépen domború kialakítással készültek egyedi jelleget biztosítva a hídnak. A híd szabad nyílása 60,8 m.
Tervező Pál Gábor, SpeciálTerv Kft. Kivitelező KÖZGÉP – STRABAG Konzorcium.
Petőfi szigeti kerékpáros híd, Baja
Petőfi szigeti kerékpáros híd, Baja
Petőfi szigeti kerékpáros híd, Baja
.
1
2
3
4
5
Petőfi szigeti kerékpáros híd, Baja
Clear selection
Tiszavirág gyaloghíd, Szolnok (2011)
A gyaloghíd Szolnok városában, a Tisza folyó felett, a Tiszai hajósok terét a Tisza-ligeti Termál stranddal köti össze. Az acélszerkezetű mederhíd befogott ívekre függesztett, rácsos merevítő tartójához mindkét parton vasbeton feljáróhidak csatlakoznak. A híd karcsú légies szerkezete a "tiszavirág" szimbólumaira emlékeztet. A kifelé döntött mederhíd ívei a „szárnyakra”, a merevítő tartó a „bordázott testre”, a város felőli hosszabb feljáró a „farok részre”, mely elképzeléséhez a díszkivilágítása is segítségül szolgál. A három nyílású híd hossza 445 m, mellyel Közép-Európa leghosszabb gyaloghídja. Akadálymentes közlekedésre alkalmas.
Tervező Pálossy Miklós Pont-Terv Zrt, kivitelező KÖZGÉP Zrt.
Nevét a Tiszavirágról kapta, mely rövid életű szárnyas rovar, egy kérészfaj. A híd környezetében tömeges rajzásuk egyedülálló látványosságot nyújt.
Tiszavirág gyaloghíd, Szolnok
Tiszavirág gyaloghíd, Szolnok
.
1
2
3
4
5
Tiszavirág Gyaloghíd, Szolnok
Clear selection
Halászi híd, Mosoni-Duna felett ( 2010 )
Az 1401. számú út műtárgya. Ezen a helyen 1906-ban épült az első híd, melyet a második világháborúban felrobbantottak. Az 1947-ben újjáépített szerkezetet 1992-ben leszakította egy önrakodóval felszerelt tehergépkocsi. A szerencsétlen ütközés következtében a felszerkezet mederbe omlott. Ezek után a forgalom átvezetését az eredeti alaptesteken egy ideiglenes vasúti provizórium biztosította. Az eredeti, 1906-ban épült hídfő használható részeit megtartva 45 m-es szabad nyílással készült el 2010-ben a jelenlegi, kéttámaszú, merevítő-tartós, alsópályás, hegesztett acél ívhíd. Az új szerkezet gazdaságos kialakítása mellett tökéletesen illeszkedik a tájba. Viharos történetét elnevezése is követi. Volt Halászi híd, Márton híd, Petőfi híd és ismét Halászi híd.
Tervező Zádori Gyöngyi, Pál Gábor SpeciálTerv Kft. Kivitelező Hídépítő Zrt.– Hídtechnika Kft.
Halászi híd, Mosoni-Duna felett
Halászi híd, Mosoni-Duna felett
.
1
2
3
4
5
Halászi híd, Mosoni-Duna felett
Clear selection
Balatoni úti híd, MÁV vágányok felett (2007)
A híd Budapesten a Balatoni út forgalmát vezeti át a MÁV vágányok felett. Szerkezete alsópályás, merevítőgerendás acél ívhíd, monolit vasbeton lemezzel együtt dolgozó, ortotróp pályalemezes. Az együtt dolgozó szerkezet 0,685 m vastagsága szokatlanul csekély. Az úttengellyel párhuzamos, állandó szélességű, függőleges síkú, zártszelvényből készült, íves főtartókhoz a függesztőrúd párok közel merőlegesen kapcsolódnak. A szabadon álló ívek távolsága 9,83 m, magasságuk a járdaszint fölött 5,50 m. Az egy nyílású híd támaszainak távolsága 38,00 m (ferdén), 34,96 m (merőlegesen).
Balatoni úti híd, MÁV vágányok felett
Balatoni úti híd, MÁV vágányok felett
.
1
2
3
4
5
Balatoni úti híd, MÁV vágányok felett
Clear selection
Árpád-híd, Ráckeve (1897)
A Ráckevei-Duna felett a Csepel-szigetet köti össze az 51. számú főúttal. Korábban ezen a helyen fából készült hajóhíd volt. Az 1897-ben épített háromcsuklós acél szerkezetű ívhidat 1944-ben felrobbantották, majd 1949-ben újjá építették a szintén felrobbantott Szegedi Tisza-híd és Lánchíd elemeiből. Mai formáját az 1993-94-es teljes felújításával kapta meg, mellyel a régi ívhíd sziluettjét figyelembe véve, ahol lehetett ott megtartva, végezték el a felszerkezet megerősítését. A 125 éves műtárgy méltó módon reprezentálja az acélszerkezetű hidakat és vált mára Ráckeve város jelképévé a festői hangulatú Kis-Duna parton. Eredeti-új nyílásának mérete 66 m.
Tervező Zilinszky Szilárd.
Árpád-híd, Ráckeve
Árpád-híd, Ráckeve
.
1
2
3
4
5
Árpád-híd, Ráckeve
Clear selection
Klatsmányi híd, Mosoni-Duna felett ( 2018 )
A Győrt keletről elkerülő 813. számú másodrendű főút műtárgya. A mederhíd szerkezeti rendszere függesztett, „kosárfüles” alsópályás, acél ívhíd, melyhez gerendás ártéri hidak csatlakoznak. A két egymás felé dőlő ív légies megjelenésű, hálós elrendezésű kábeleivel még 20,6 m szélessége ellenére is alig zavarja a tájat. 180 m-es nyílásával pedig érintetlenül átlépi a Natura 2000 kiemelt környezeti védettségű folyó medert. Díszkivilágítása a kosárfül felületét világítja meg. A hét nyílású híd teljes hossza 397,30 méter. A hídon biztosított a kerékpáros közlekedés.
Tervező Mátyássy László, Nagy András, Pálossy Miklós, Mátyássy Dániel, Pont-TERV Zrt.
Kivitelező Hódút Kft.- Strabag Általános Építőipari Kft.
Klatsmányi híd, Mosoni-Duna felett
Klatsmányi híd, Mosoni-Duna felett
Klatsmányi híd, Névadó emléktáblája a hidon
.
1
2
3
4
5
Klatsmányi híd, Mosoni-Duna híd
Clear selection
Varasdi völgyhíd, Mecseknádasd (1953)
A 6. számú főutat vezeti át a Varasdi völgy 30 m-es, mélysége felett. Statikai rendszere lapokra támaszkodó, két főtartós vasbeton ívszerkezet. A pálya, a 98 m támaszközű vasbeton ívre a közepén közvetlenül, a többi részen oszlopok közvetítésével támaszkodik. Az építés időszakában a terv szerinti méretben a vasbetétek kellő mennyiségben nem álltak rendelkezésre. A beton receptúrájának meghatározására közel egy évre volt szükség. Az állványzatot a lehető legkevesebb faanyag felhasználásával kellett megtervezni, kivitelezni. Ilyen feltételek között készült el hazánk legnagyobb vasbeton ívhídja, melyet 1978-ban szélesítettek, aminek hatására teherbírása csökkent, majd 1998-ban alépítményét megerősítették. Az utazó számára szinte észrevétlenül szolgálja napjaink forgalmát, tiszteletre méltó megjelenése a völgyben kirándulóknak mutatkozik meg igazán. A tíz nyílású híd hossza 169,8 m.
Tervező Bölcskei Elemér, Lipták László, Ivándi Somogyi Dénes, Mélyépterv. Kivitelező Hídépítő Vállalat.
Varasdi völgyhíd, Mecseknádasd
Varasdi völgyhíd, Mecseknádasd
Varasdi völgyhíd, Mecseknádasd
.
1
2
3
4
5
Varasdi völgyhíd, Mecseknádasd
Clear selection
Nádasdy híd, Rába folyó felett (2004)
Az impozáns műtárgy a 84.-es számú főút Sárvárt elkerülő szakaszát vezeti át a Rába folyó felett. Szerkezete befogott acélívekre függesztett, ortotróp pályalemezes, merevítőtartós gerendahíd. A híd folyó meder melletti támaszai ferde, bonyolult geometriájú vasbeton keretszerkezetek, különlegességük miatt öntömörödő betonból készültek. Az ívek zárt szekrény keresztmetszetűek, a függőlegestől 10 fokkal befelé dőlnek. A hídon két darab, művészi értékű, öntöttvas ország címer van a kereszttartókon elhelyezve. Az igényes tervezői munka szép példája ez a különleges megjelenés. A három nyílású híd hossza 129 m.
Tervező Horváth Adrián, Nagy Zsolt, Főmterv Rt. Kivitelező Mahíd 2000 Rt.-Ganz Acélszerkezet Rt.
Nevét III. Nádasdy Ferenc grófról kapta, őrizve emlékét.
Nádasdy híd, Rába folyó felett
Nádasdy híd, Rába folyó felett
Nádasdy híd, Névadó emléktáblája a hídon
.
1
2
3
4
5
Nádasdy híd, Rába folyó felett
Clear selection
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy