De chemicaliën in ons leven – wat weet je er al over of waar wil je meer over weten
We leven in een tijdperk waar chemicaliën onafscheidelijk verwikkeld zijn in ons dagelijks leven, heel anders dan hoe onze grootouders, slechts twee generaties geleden, leefden. Hoewel veel chemicaliën en materialen helemaal veilig zijn, zijn sommige dat niet. De lijst van schadelijke chemicaliën die toegestaan zijn in ons huis – onze veilige haven – is schrikbarend lang: van brandvertragers in onze tv’s tot microplastics in onze tandpasta, tot pannen met een anti-aanbaklaag in onze keukens, tot hormoonverstoorders in kinderspeelgoed. Bovendien zitten deze chemicaliën niet alleen in die producten, maar vinden ze ook hun weg naar ons lichaam. Weet je bijvoorbeeld dat er microplastics gevonden zijn in vruchtwater?

Wij maken ons zorgen over de constante blootstelling aan deze en andere chemicaliën, die zich ogenschijnlijk onschuldig in onze producten verstoppen, en de negatieve gevolgen daarvan op onze gezondheid. In de wetenschap duurt het meestal 20 tot 30 jaar om uit te zoeken en met zekerheid vast te stellen wat de gezondheidsrisico’s zijn. In plaats daarvan moedigen wij een preventieve aanpak aan.

Gebaseerd op voldoende bewijs, zijn wij een Gidsdocument aan het maken met tips voor jou en je gezin om blootstelling aan deze chemicaliën te verminderen. Door bewust te zijn van wat je koopt en gebruikt, kun je met verassend succes je blootstelling aan schadelijke chemicaliën verminderen.

De Gids richt zich vooral op de periodes van conceptie, wanneer een gezond voortplantingssysteem het belangrijkst is; de zwangerschap, wanneer er een klein mensje in je groeit, en reikt tot de eerste 1000 dagen van je baby’s leven, wanneer de hersenen van je kindje zich vormen. Het stichten en uitbreiden van een gezin is meestal de tijd waarin we open staan voor een nieuwe levensstijl, en we hopen daarom ook dat de nieuwe keuzes die je tijdens deze periode maakt, de nieuwe norm worden en de basis vormen voor levenslange gezondheid voor jou en je dierbaren.

Deze vragenlijst bestaat uit 24 vragen, zou niet langer dan 10 minuten moeten duren, en helpt ons om onze doelgroep beter te begrijpen. Bedankt voor je tijd, moeite en inzicht.

Warme groet,
Ljiljana en Eline

www.councilondepollution.com
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy