ИТ Кариера истражување: Услови на работа на програмери и девелопери во Македонија – 2019
Во изминативе години ИТ секторот во Македонија расте со голема брзина, затоа сакаме да добиеме увид во реалната состојба на платите, начинот и условите во кои работат програмерите во Македонија. ДЗС има супер статистика за генерални бројки, но нивните истражувања не се сегментирани по технологии и се доста општи.

Затоа би сакале да ни помогнете да добиеме што пореални информации за состојбата и условите на пазарот на труд за програмери и девелопери во Македонија, по комплетирањето би ни значело доколку ги споделите со вашите пријатели. :)

Прашалникот е анонимен. Резултатите по обработка ќе бидат јавно достапни на IT.mk.

Tnx!
Тимот на IT.mk

Се декларирам како:
Примарна технологија што користам е: *
Required
Кој framework или library примарно го користиш во работата? *
За најголем број проекти користам датабаза: *
Работам... *
Required
Работам на позиција *
Вкупен износ на примања (нето износ) на месечно ниво во денари *
Your answer
Колку луѓе се дел од вашиот тим или колку вработени има во компанијата? *
Мојот примарен оперативен систем е: *
Доколку би имал/а можност во 2019 би сакал/а да научам: *
Required
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service