Konferencija mladih o klimatskim promenama EKO-GEN: MLADI SRBIJE ZA COP 28
Konferenciju ECO-GEN: MLADI SRBIJE ZA COP28 organizovaće Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije (UNA Serbia) tokom 07. i 08. oktobra u Beogradu.

Cilj konferencije je da okupi motivisane mlade ljude iz različitih krajeva Srbije kako bi se dodatno edukovali i obučili da doprinesu klimatskim procesima UN i osnažili za klimatske akcije. Posebna svrha skupa je da se čuju stavovi mladih pre godišnje konferencije UN o klimatskim promenama (UNFCCC COP 28, UAE).

YOUNGO, zvanična grupa za decu i mlade Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama (UNFCCC), podržala je projekat EKO-GEN kao konferenciju mladih za Srbiju u pripremi COP 28, godišnje konferencije UN o klimatskim promenama (od 30. novembra do 12. decembru ove godine, UAE).

Učesnici će usvojiti Zajedničku deklaraciju mladih, koja će biti predstavljena donosiocima odluka i ključnim akterima na državnom nivou i u lokalnim zajednicama za kreiranje i sprovođenje klimatske politike u Srbiji. Takođe, konferencija će doprineti jačanju mreže mladih klimatskih aktivista u Srbiji kao osnove za buduće akcije u borbi protiv klimatske krize.

Program konferencije uključivaće interaktivne plenarne sesije, grupni rad i radionice, kao i obuku za izgradnju veština zastupanja. Glavne teme konferencije su:
- VAZDUH: Smanjenje emisije štetnih gasova,
- VODA: Očuvanje zdrave vode,
- ENERGIJA: Obnovljiva energija i energetska efikasnost,
- OTPAD: Smanjenje otpada i cirkularna ekonomija.
U okviru svake teme biće aspekt uticaja na fizičko i mentalno zdravlje, posebno mladih i osoba iz osetljivih grupa.

Troškove organizacije obezbediće Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije u saradnji sa Kancelarijom UNICEF-a u Srbiji i drugim partnerima projekta. Učesnici će dobiti Sertifikat o učešću na konferenciji.

Neka se i tvoj glas čuje! Pozivamo motivisane mlade iz svih delova Srbije, uzrasta od 16 do 30 godina, da se prijave za konferenciju!
Neophodno je da popunite ovaj PRIJAVNI FORMULAR, na osnovu koga će Organizacioni tim izvršiti selekciju učesnika.
Prijave se primaju do srede, 03. oktobra u 23:59. Učesnici koji budu primljeni za konferenciju biće obavešteni mejlom 04. oktobra.

Za dodatne informacije molimo da pišete na office@unaserbia.rs.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Ime i prezime *
Datum rođenja *
MM
/
DD
/
YYYY
Broj telefona *
E-mail adresa *
Kućna adresa *
Profil na društvenim mrežama (Instagram, Facebook, X(Twitter) *
Naziv fakulteta ili škole *
Godina u školi ili na fakultetu *
Required
Molimo da navedete dosadašnje iskustvo u omladinskom aktivizmu i u klimatskim akcijama *
Molimo da označite za koju radionicu (tematsku grupu) se prijavljujete *
Required
Da li ste upoznati sa Okvirnom konvencijom Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama (UNFCCC) i Konferencijom strana (COP)?
Ako je odgovor da, molimo da navedete na koji način.
*
Ako nemate prethodnog iskustva sa UNFCCC procesima to nije eliminacioni podatak za vašu prijavu. Novi motivisani mladi su dobrodošli!
Molimo da navedete osnovne razloge zbog kojih ste se prijavili i da li planirate učešće u klimatskim akcijama u svojoj zajednici *
Lične podatke koje unosite u ovoj formular obrađuje Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije, sa adresom Makedonska 22, Beograd, a za potrebe evidentiranja učesnika i efikasnije organizacije programa za koji se prijavljujete. Prikupljeni lični podaci neće se koristiti u druge svrhe sem u svrhu za koju su prikupljeni. *
Required
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy