Στήριξη για την κατάργηση των νεονικοτινοειδών

ΘΕΜΑ: Υποστήριξη της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επέκταση της απαγόρευσης χρήσης των νεονικοτινοειδών εντομοκτόνων.
Παρακαλείστε όσοι συμφωνείτε με τα παρακάτω, τα οποία έχουν ήδη αποσταλεί προς το ΥΠΑΑΤ, αλλά αυτή τη φορά θα αποσταλούν με τις υπογραφές σας, ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ. Επώνυμη δήλωση σημαίνει επίσης φερεγγιότητα. Υπογράφετε μέχρι τις 31 Απριλίου. Μετά το κείμενο θα αποσταλεί στους Υπεύθυνους Υπουργούς. ΔΙΑΔΩΣΤΕ επίσης! Η Ομάδα Εργασίας της APIMONDIA WG9: "Δυσμενείς επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων και μελισσοφαρμάκων στις μέλισσες" μαζί με άλλες 80 οργανώσεις της ΕΕ (Συμπεριλαμβανομένων της GREEN PEACE, BEELIFE, APIMONDIA, Apicervices, Wild life, Save the Bees Coalition, ΜΕΕΚ., κλπ) συγκεντρώθηκαν για να ζητήσουν πλήρη απαγόρευση των νεονικοτινοειδών.
Η πρόταση της Επιτροπής βασίζεται στα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) ότι οι μέλισσες κινδυνεύουν από τη χρήση νεονικοτινοειδών σε όλες τις υπαίθριες καλλιέργειες κι όχι μόνο από τη χρήση σε ανθοφόρες καλλιέργειες στις οποίες τρέφονται απευθείας. Αρκετές μελέτες δείχνουν επίσης πως τα νεονικοτινοειδή μολύνουν το περιβάλλον (καθώς διασπείρονται εύκολα και διασπώνται δύσκολα) και μπορούν να βρεθούν στο χώμα, το νερό και τα αγριολούλουδα, θέτοντας σε κίνδυνο τους επικονιαστές και την άγρια ζωή εν γένει.
Ζητάμε επίσης τα κράτη μέλη να εγκρίνουν χωρίς καθυστέρηση το Έγγραφο Καθοδήγησης Για την Αξιολόγηση Κινδύνου στις Μέλισσες της EFSA , που έχει κατατεθεί ήδη από το 2013.
Δρ. Φανή Χατζήνα- Βιολόγος
Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας 9 της APIMONDIA "Δυσμενείς επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων και μελισσοφαρμάκων στις μέλισσες"
Όνομα *
Your answer
Επίθετο *
Your answer
Περιοχή
Your answer
Εργασία
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service