Bezoek aan type 3 basisonderwijs
Coördinatie:
Kristien Dalemans
kristien.dalemans@pvoc.be

Doelgroep:
CLB-medewerkers van alle disciplines. De meeste deelnemers behouden hun inschrijving van vorig jaar, maar omdat er enkele afhaakten, is er nog plaats voor een tiental deelnemers. De voorkeur gaat naar collega’s die ook de algemene infodag hebben gevolgd.

Doelstelling:
Vorig jaar stond de doelgroep leerlingen met gedrags- en emotionele problemen al in de kijker. Op de algemene infodag kwam het algemeen kader aan bod en getuigden een aantal sprekers over hun ervaringen met de doelgroep. Nadien brachten we in een kleinere groep ook een bezoek aan een BuSO type 3 school.
In deze reeks staat dit schooljaar een bezoek aan BuBaO Type 3 op het programma. Het gaat concreet om de school Elzenhof in Aarschot, maar ze staat als voorbeeld voor de specifieke werking van een school type 3 te leren kennen (eigenheid, populatie, mogelijkheden en grenzen, klaswerking, overgangen en trajecten, methodieken eigen aan de doelgroep die kunnen inspireren bij de werking in scholen gewoon onderwijs…).
Op deze dag kunnen deelnemers ook kennis maken met het model “De Draad”, een metafoor om de emotionele ontwikkeling te verhelderen en om zo handvaten te bieden bij opvoedings- en begeleidingsvragen.

Nascholers:
PVOC-begeleiders Vlaams-Brabant en BHG
Sprekers van de school
Gerrit Vignero, ontwikkelaar van het model “De Draad”

Plaats en datum:
Elzenhof, Aarschot
Donderdag 29 november 2018, van 9.30 tot 15.30 uur

GEEN ONLINE INSCHRIJVINGEN

Submit
This form was created inside of CLB Aarschot. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms