Прашалник за граѓани - Европска ознака за извонредност на управувањето во Северна Македонија
„Европска ознака за извонредност на управувањето ( ELoGE )“ се доделува на општини кои постигнале ниво на добро управување според стандардите одредени од страна на Советот на Европа. Ознаката нуди начин за мерење на усогласеноста на работата на општините со 12 Начела за добро демократско управување на Советот на Европа.

Европската асоцијација за локална демократија – АЛДА е носител на акредитацијата од Советот на Европа за спроведување на проектот „Европска ознака за извонредност на управувањето во Северна Македонија“. Проектот има за цел да ги подржи единиците на локалната самоуправа да ги подобрат своите стандарди и да обезбедат висококвалитетни услуги во рамките на локалната самоуправа.

Прашалникот во прилог има за цел да ја оцени работата на вашата општина преку споредба со 12 начела за добро демократско управување на Советот на Европа. Ќе ви бидат потребни 5 минути да го пополните.

Прашалникот е наменет за следниве општини:

Аеродром- Скопје
Берово
Битола
Вевчани
Виница
Крива Паланка
Куманово
Македонски Брод
Неготино
Новаци
Радовиш
Центар - Скопје
Штип

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Association des Agences de la Démocratie Locale. Report Abuse