Hårdare straff - kategori C, våldsbrott/brott mot person
Straffskalorna idag skyddar inte offren varesig genom att hindra vederbörande att begå nya brott eller genom att verka moralbildande. Vi förkastar rådande idéer och påståenden baserad på lösa boliner som kallas forskning och ett cykloptänk om att straffskalor är irrelevanta för moralbildningen. Uppenbarligen begår många människor upprepade våldsbrott.

Fokus måste vara på offrens rätt till upprättelse, offrets känsla av att samhället ger offret makten tillbaka över sitt liv och att avskräcka våldsbrottslingar från att begår fler brott. Om brottslingar fortsätter begå upprepade brott måste samhället skyddas från dem, vi ska inte riskera att personen begår fler brott med hänvisning till högtravande forskning om att gärningsmannen har större chans att bli fungerande om vi inte straffar så hårt och därmed en tillgång för samhället. Offren är en tillgång för samhället. Gärningsmännens bidrag till samhället är av mindre intresse.

Offrens behov av upprättelse går före gärningsmannens vilja att leva sitt liv. Offrets upprättelse och gärningsmannens förnedring/förlust går hand i hand. Det är så vi visar för gärningsmannen att denne inte har rätt att med våld utöva makt över andra personer.

Att inte straffa den som begår brott med hänvisning till att det är bra för samhället om personen eventuellt kan komma att bli fungerande i samhället igen med följden att icke-våldsbenägna människors liv riskeras är barbariskt.... Även om denna lögn vore sanning så säger vi NEJ TACK till att offra individers liv och lem för samhällets bästa!

Därför röstar vi för följande förslag:

Höj lägsta och högsta straffskalan för följande brott med minst 5 år:
• grov fridskränkning/ grov kvinnofridskränkning (idag lägst 9 månader högst 6 år)
• olaga äktenskapstvång (idag inget lägsta straff, högsta straff 4 år)
• våldtäkt (idag lägst 2 år högst 6 år)
• rån (idag lägst 1 högst 6 år)
• grovt olaga hot (idag lägst 6 månader högst 4 år)
• sexuellt övergrepp mot barn (idag inget lägsta straff och maximistraffet är 2 års fängelse)

Inför BINDANDE straffskalor för samtliga av ovannämnda brott

Krav på kompletterande följder av grova vålds- och sexualbrott finner ni här: https://goo.gl/forms/eM4Duca9y9tKe3C82

OBS! Välj bara EN av rutorna 1-5. Det är dockok att kryssa i en av rutorna 1-5 (räknat uppifrån och ner) + den 6e rutan "övrigt".

GLÖM INTE BLI MEDLEM I KVINNOFRID 2018 :) det kostar 50 kr och vi behöver ditt stöd!

www.kvinnofrid2018.se

Email address *
Namn och Efternamn *
Your answer
Hur ställer du dig till förslaget ovan på hårdare straff ovan?
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms