Πανελλήνια Έρευνα Εμπειρίας Ασθενών με Ουρογεννητικό καρκίνο (καρκίνο της ουροδόχου κύστης & καρκίνο των νεφρών)
Οι καρκίνοι που πλήττουν το ουρογεννητικό σύστημα, όπως ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης και των νεφρών, έχουν μικρή αναγνωρισιμότητα, παρόλο που ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι η 4η αιτία εμφάνισης καρκίνου στη χώρα μας, σύμφωνα με δεδομένα του IARC-International Agency for Research in Cancer. Αντίστοιχα ο καρκίνος των νεφρών έχει μικρή συχνότητα εμφάνισης, αλλά παρά την προόδο στην αντιμετώπισή του, εξακολουθεί να παρουσιάζει μεγάλη θνησιμότητα. Σύμφωνα με δεδομένα του IARC το 2012, διαγνώσθηκαν στη χώρα μας 1.094 περιστατικά καρκίνου των νεφρών και απεβίωσαν 604.
Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης αν και είναι μια κοινή μορφή καρκίνου, εν τούτοις δεν έχει τη προσοχή που απαιτεί, επηρεάζει δραματικά τη ζωή των χιλιάδων ασθενών στη χώρα μας και έχει επιπτώσεις και στο σύστημα υγείας. Ο καρκίνος των νεφρών είναι δυνητικά απειλητικός για τη ζωή των ασθενών.
Η ΕΛΛ.Ο.Κ. θέλοντας να συμβάλλει στη προβολή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς αυτοί, επιθυμεί να διερευνήσει ποια ήταν η εμπειρία των ασθενών κατά τη διάγνωση και τη θεραπεία της ασθένειας, την ψυχο-κοινωνική υποστήριξη και την αποκατάσταση στη κοινωνική ζωή μετά το τέλος της θεραπείας.
Για το σκοπό αυτό ετοιμάσαμε μια σύντομη διαδικτυακή έρευνα, στην οποία μπορείτε να απαντήσετε ανώνυμα και να μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας.
Το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί έχει δυο ενότητες:
• η πρώτη με γενικά στοιχεία που θα μας επιτρέψουν να έχουμε γενικές πληροφορίες για όσους απαντήσουν.
• η δεύτερη με ερωτήσεις για τους ασθενείς με ουρογεννητικό (καρκίνο της ουροδόχου κύστης ή καρκίνο των νεφρών)

και παρακαλούμε να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις, προσθέτοντας αν θέλετε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy