Mittausohjeet naisten retrotakin tilaamista varten
Mikäli vain mahdollista, kannattaa pyytää joku toinen henkilö avustamaan mittojen otossa - omien mittojen ottaminen itse voi olla melko hankalaa. Mitat otetaan suoraan vartalosta , liikkumaväljyys on otettu takin mitoituksessa huomioon. Ota mitat mieluusti alusvaatteisillasi, etteivät vaatteet aiheuta turhia virheitä mittoihin.

Alapuolelta löydät selventäviä kuvia mittojen ottoa helpottamaan.
Mittausohjeet kuvassa
Olan pituuden mittaaminen.
Oma nimesi *
Etunimi Sukunimi
Your answer
Sähköpostiosoitteesi *
Sähköpostiosoitteesi
Your answer
1. Rinnanympärys *
Vaakasuora ympärysmitta rinnan korkeimmalta kohdalta rintaliivit päällä
Your answer
2. Ympärysmitta rinnan alta *
Vaakasuora ympärysmitta heti rintojen alapuolelta
Your answer
3. Vyötärönympärys *
Vaakasuora ympärysmitta vyötärön kapeimmalta kohdalta. Huom, tämä mitta löytyy suunnilleen 3-4cm navan yläpuolelta, takana selän "notkon" kohdalta. (Housujen ja hameen vyötärön kohta asettuu nykymuodissa huomattavasti alemmas kuin missä luonnollinen vyötärö on, joten älä hämäänny! )
Your answer
4. Lantionympärys *
Vaakasuora ympärysmitta lantion leveimmältä kohdalta.
Your answer
5. Käsivarren ympärys *
Eli se hauis tai allit, kumpi nyt vaan sattuu löytymään :)
Your answer
6. Ranteen ympärys *
Your answer
7. Mitta olalta rinnan alle *
Mittaa niin, että mittanauha kulkee keskeltä olkaa, ja rinnan päältä.
Your answer
8. Olan pituus *
Kaulan " juuresta" hihan alkamiskohtaan olkapäälle. Katso alta myös toinen mittausohjekuva oikean mittauskohdan löytämiseksi. Tämä saattaa olla hankala mitattava, joten jos olet epävarma, kannattaa verrata kyseistä mittaa esimerkiksi johonkin toiseen, hartioista sopivan kokoiseen takkiin. Mainitse myös mikäli hartiasi ovat tavallista leveämmät.
Your answer
9. Hihan pituus *
Jatka täsmälleen siitä kohdasta mihin olanpituusmitta päättyi, ja jatka mittaamista haluttuun hihan pituuteen. Pidä käsi alhaalla, hieman koukussa (n.45 asteen kulmassa) kun mittaat, niin sopiva liikkumavara tulee mukaan. Mittaa tämä tarpeeksi pitkäksi (esim peukalon alkamiskohtaan), ettei hihoista tule liian lyhyet! Kannattaa tehdä myös tarkistusmittaus vertaamalla saamaasi mittaa johonkin toiseen, sopivan kokoiseen takkiin, missä on istutetut (=olalta asti alkavat) hihat. Vakiopituus hihassa on 64cm, ja tämä mitta on yleensä sopiva useimmille n.165-172 cm pitkille naisille.
Your answer
10. Selän pituus *
Laita vyötärölle (kapeimmalle kohdalle) joustamaton nauha, ja katso että se kulkee suoraan vaakasuorassa. Mittaa keskeltä takaa niskasta (ylin niskanikama mikä tuntuu) jatkaen vyötärölle kiinnitettyyn nauhaan asti.
Your answer
11. Haluamasi takin pituus *
Takin pituus mitattuna keskeltä takaa niskasta helmaan. Pidemmän (yli 95cm) takin toteutus onnistuu vain, mikäli valitsemaasi kangasta on riittävästi.
Your answer
12. Oma pituutesi päästä varpaisiin *
Your answer
13. Väljyys *
Takin väljyys on monesti makuasia - toinen tykkää slimmistä, toinen taas haluaa, että alle pitää mahtua paksumpaakin vaatetta, ja muutoinkin on väljempien vaatteiden ystävä. Kumpaan ryhmään sinä kuulut?
Your answer
14. Muita toiveita - esim. vuorin väri, haluatko kaksisuuntaisen vetoketjun (kätevä etenkin pidemmissä takeissa autoileville ja pyöräileville), ym.
Vuorikankaiden värivaihtoedot: Ohut vuorikangas: useampia värivaihtoehtoja saatavilla. Tikkivuori 40g vanulla: musta, tummansininen, punainen, tumma ruskea. Tikkivuori 60g vanulla: musta, punainen, tummansininen, oranssi, tumma ruskea. Tikkivuori 100g vanulla: musta, tumma ruskea. Talvitikkivuori: musta. Vetoketjujen värivaihtoehdot: musta, tumma sininen, farkunsininen, punainen, oranssi, ruskea, valkoinen, oliivinvihreä.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy