Necessitats educatives especials (6 sessions)
INFORMACIÓ I FORMULARI D'INSCRIPCIÓ
Email address *
Trastorns de conducta, TDAH, TEA, Dislèxia i discalcúlia, Ansietat infantil, Altes capacitats
6 sessions dedicades a necessitats educatives especials
CALENDARI:

- Dimecres 12/02/2020: Trastorns de conducta
- Dimecres 26/02/2020: TDAH (Trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat)
- Dimecres 04/03/2020: TEA (Trastorns d'espectre autista)
- Dimarts 10/03/2020: Dislèxia i Discalcúlia
- Divendres 13/03/2020: Ansietat infantil
- Dimecres 18/03/2020: Altes capacitats

HORARI: de 18 a 19.30 h

LLOC: Centre Cívic i Cultural El Colomí (carrer de Tarragona, 22. Vila-seca)

60 PLACES, que s'assignaran per ordre d'inscripció de les famílies de Vila-seca o que tenen fills escolaritzats a Vila-seca. Activitat oberta també a la comunitat educativa de Vila-seca (mestres, professors i professores). Els familiars dels nens que han obtingut plaça per la lectura assistida amb gossos tenen assegurada plaça en aquests tallers. En el cas que quedin vacants, admetrem persones d'altres comunitats educatives.

Oferim servei gratuït d'acollida per a infants a partir de 3 anys; només cal que ho indiqueu en el present formulari d'inscripció.

Tant les sessions dedicades a necessitats educatives especials, com les de lectura assistida amb gossos i el servei d'acollida per a infants, són gratuïts.

INSCRIPCIONS:

La inscripció als 6 tallers sobre necessitats educatives especials es farà des de les 14 hores del 20 de gener fins al 9 de febrer de 2020 (inclòs). Tanmateix, si queden places vacants, deixarem els formularis d'inscripció oberts, i admetrem inscripcions fins al 16 de març, per aquelles persones interessades en assistir només a algun/s dels tallers programats.

Les places s'assignaran, en primer lloc, per ordre d'inscripció de les persones empadronades o amb fills escolaritzats a Vila-seca, i, en segon lloc, a membres de la comunitat educativa de Vila-seca. En el cas que quedin vacants, admetrem persones d'altres comunitats educatives. En el cas que les places s'esgotin, es tancaran les inscripcions abans del termini assenyalat.
Lectura assistida amb gossos (infants)
Oferim 16 places perquè infants amb necessitats específiques en el seu desenvolupament lector puguin fer 6 sessions de 20 minuts cadascuna, de teràpia lectora amb gossos, mentre els pares participen en les activitats sobre necessitats educatives especials. Aquestes 16 places s'assignaran de forma coordinada amb les 7 escoles del municipi, i a proposta seva. Si hi esteu interessats/des, cal que us poseu en contacte amb la direcció de la vostra escola.

Es respectarà el criteri de l'escola a l'hora de seleccionar els nens i nenes que hi participin. Això ve motivat perquè, per al bon funcionament d'aquests tallers, és necessari que els grups siguin homogenis tant pel que fa les edats com respecte de les dificultats de lectoescriptura dels nens que hi participin. Per això els infants hauran de ser proposats per les seves escoles

La proposta inclou la participació de com a mínim un dels progenitors d'aquests 16 nens en les sessions sobre necessitats educatives especials, de manera que mentre els pares fan els tallers, els nens estaran fent els 20 minuts de teràpia lectora amb gossos, i, durant el temps restant, gaudiran del servei gratuït d'acollida que oferim per a tots els fills dels pares i mares participants de l'activitat.

Atès que només podem oferir 16 places per aquest programa de teràpia lectora assistida amb gossos, es demana que els pares i infants que obteniu una d'aquestes places us comprometeu a assistir-ne a les sis sessions.
Contingut de les 6 sessions dedicades a necessitats educatives especials:
Trastorns de conducta
Dimecres 12 de febrer de 2020


Molts nens presenten diàriament problemes de comportament amb els seus iguals (companys de classe, amics...) o amb els seus educadors (pares, mestres, monitors...). Molts d'aquests problemes són lleus o passatgers i fruit de situacions particulars que es donen diàriament a les llars o les escoles. Però, quan aquestes dificultats, situacions o comportaments es donen amb una intenció clara, continuada i persistent per part de l'infant a no obeir, quan aquests problemes de conducta s'agreugen, s'intensifiquen i apareixen diàriament, és quan cal valorar l'aparició d'un trastorn directament relacionat amb la conducta antinormativa.

Xerrada / taller pràctic a càrrec de Remei Salvat, psicòloga i Màster en Psicologia Clínica i de la Salut, i Màster en Intervenció de dificultats de l'aprenentatge.
TDAH (Trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat)
Dimecres 26 de febrer de 2020

El Trastorn per dèficit d'atenció amb o sense hiperactivitat (TDAH), és un trastorn que s'inicia en la infància i es caracteritza per dificultats per mantenir l'atenció, hiperactivitat o excés de moviment i impulsivitat o dificultats en el control dels impulsos.

Xerrada-taller a càrrec de Raquel Luna Gironès, psicòloga.
TEA (Trastorns d'Espectre Autista)
Dimecres 4 de març de 2020

L’Autisme és un trastorn o condició que afecta de per vida a nens i nenes. En boca de persones autistes: “que dificulta la comprensió del món i de tot allò que ens envolta”. Es parla de Trastorns de l’Espectre Autista perquè tot i que les persones amb autisme comparteixen dues àrees de dificultats, la seva condició els pot afectar de manera molt diferent. Algunes persones amb autisme poden portar una vida més independent, mentre que altres necessitaran algun tipus de suport especialitzat. Les principals dificultats de les persones amb TEA s’organitzen en dues àrees segons el DSM-V (manual diagnòstic americà):

- Dificultats sociocomunicatives (tant en la comunicació com en la interacció social)
- Conductes rígides i repetitives.

Xerrada-Taller a càrrec de Raquel Luna Gironès, psicòloga.
Dislèxia i Discalcúlia
Dimarts 10 de març de 2020

La Dislèxia es defineix com la dificultat persistent i manifesta per a la lectura, escriptura, problemes d'orientació espacial i temporal, i en ocasions pot afectar al càlcul i lògica matemàtica. La dislèxia és independent de qualsevol causa intel·lectual, cultural i emocional, i, per tant, es dóna malgrat una intel·ligència adequada i una escolarització convencional. La causa es troba en una alteració de les zones cerebrals que controlen el llenguatge. Afecta a un 5% de la població infantil de 7 a 9 anys, sobretot nens.

La Discalcúlia del desenvolupament és un trastorn caracteritzat per dificultats en la correcta adquisició de les habilitats aritmètiques, que afecten d'una manera significtiva al rendiment acadèmic o a les activitats de la vida quotidiana que requereixen capacitat per al càlcul (ex. adreces de carrers, números de telèfon, etc.), i no està causada per un dèficit sensorial o una malaltia mèdica. A l'escola, aquestes dificultats queden reflectides en repetits suspensos a l'àrea de matemàtiques, mentre que a la resta d'assignatures el rendiment se situa a valors normals.

Xerrada-teller a càrrec de Raquel Luna Gironès, psicòloga.
Ansietat infantil
Divendres 13 de març de 2020

L’ansietat és una emoció bàsica que experimentem tots els éssers humans. Sol aparèixer com a resposta normal a un perill o amenaça. Si bé tots sentim ansietat en diferent mesura i en diferents moments de la vida, en resposta a l’estrès, l’ansietat que comporta problemes és la que empitjora amb el temps.

A mesura que els nens creixen, hi ha moments en què tenen por o perceben el perill: la foscor, els monstres o la por a caure de la bicicleta són exemples que suposen les primeres experiències d’ansietat. Per altres nens, aquests sentiments apareixen en situacions socials i d’avaluació, com ara fer un examen, conèixer a altres nens o ser objecte d’una broma.

És completament normal tenir sentiments d’ansietat en determinades situacions i a certes edats. Amb el temps, la majoria de nens aprèn que els monstres no existeixen, que els exàmens s’aproven estudiant i com han de respondre a una broma. No obstant això, per a altres nens, les sensacions d’ansietat són molt intenses o apareixen sovint. En lloc d’aprendre a dominar l’angoixa, aquests nens pateixen ansietat i se senten cada vegada pitjor. Afortunadament, l’ansietat té tractament... parlem-ne!

Xerrada-Taller a càrrec de Remei Salvat, psicòloga i Màster en Psicologia Clínica i del Salut, i Màster Intervenció en dificultats de l’aprenentatge.
Altes capacitats
Dimecres 18 de març de 2020

Altes capacitats intel·lectuals és el nom que utilitzem per englobar les persones que tenen unes característiques cognitives diferents de la resta de la població. El seu potencial intel·lectual i la capacitat per l’aprenentatge és molt superior, per això són persones que requereixen una sèrie de mesures educatives diferenciades per tal que el seu desenvolupament cognitiu i emocional sigui satisfactori.

Xerrada-Taller a càrrec de Remei Salvat, psicòloga i Màster en Psicologia Clínica i del Salut, i Màster Intervenció en dificultats de l’aprenentatge.
FORMULARI D'INSCRIPCIÓ
Nom *
Your answer
Cognoms *
Your answer
Telèfon *
Your answer
Correu electrònic
Your answer
Fareu ús del servei gratuït d'acollida per a infants a partir de 3 anys? *
Required
En cas afirmatiu, indiqueu l'edat i el nom dels infants
Your answer
Algun dels vostres fills/es participa en el Programa de lectura assistida amb gossos? (És a dir, si des de la vostra escola us han assignat plaça perquè un fill/a vostra pugui fer les 6 sessions de lectura assistida amb gossos) *
En cas afirmatiu, indiqueu l'edat, el nom i el curs de l'infant que farà la lectura assistida amb gossos
Your answer
Centre/s escolar/s de procedència dels vostres fills *
Required
Observacions
Your answer
Organitza:
El Pla Educatiu d’Entorn per a les Famílies informa de les diferents activitats que es realitzen a través de la pàgina web i de l’APP de l’Ajuntament de Vila-seca, i a la xarxa social de Facebook i Instagram amb què s’informa i es fa difusió de les activitats programades, per la qual cosa si teniu cap inconvenient a rebre informació per correu electrònic o bé que en fem difusió a través d’imatges, feu-nos-ho constar a l’adreça ensenyamentvilaseca@gmail.com.
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy