Sign in to Google to save your progress. Learn more
Best Practice Award 2021 - Online Stemronde
Welkom
Voor de achtste keer reikt de commissie Code Verantwoordelijk Marktgedrag schoonmaak- en glazenwassersbranche, op 9 september 2021 de Best Practice Award uit. Dit jaar staat deze in het teken van hoe ketenpartners ten tijde van corona hebben samengewerkt en de Code nageleefd.

Alle betrokken organisaties brengen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag Schoonmaak- en Glazenwassersbranche succesvol in de praktijk. Met als resultaten: verbeterde arbeidsomstandigheden, een versterking van de betrokkenheid van de schoonmaakmedewerker en een verbetering van de kwaliteit van het schoonmaakwerk.

De jury vindt het belangrijk dat het publiek ook een stem kan uitbrengen. Daarom kan van 1 augustus tot 5 september online gestemd worden op één van de Best Practices.
Online stemronde
5 Best Practices strijden om deze felbegeerde Award.

De vijf samenwerkingsrelaties die de jury heeft uitgekozen als finalist voor de Best Practice Award 2021 zijn (in willekeurige volgorde):
Hago Rail Services en NS
Het grootste schoonmaakcontract van Nederland was net van start toen de lockdown werd afgekondigd. Het aantal reizigers daalde waardoor er ook minder schoonmaakwerk was. Via constructief gesprek tussen partijen ontstond een inzichtelijke normprocedure waardoor op- en afschalen te voorspellen werd. Het minder/meer aantal werkuren werd met ‘geven en nemen’ opgelost door ander werk via o.a. een flexpool, intrekken vakanties met belofte deze volgend jaar terug te krijgen en het toekennen van extra vakantie uren.
Gom Offices en TNO
TNO besloot tijdens de lockdown vanwege COVID-19, het bestaande schoonmaakcontract te respecteren om te voorkomen dat de schoonmaakmedewerkers zich zorgen zouden moeten maken over hun werk of contract. Samen met Gom Offices werden de werkzaamheden tijdens de coronaperiode alternatief, flexibel en kostenneutraal ingevuld.
Schoonmaakbedrijf Aalbers, Hectas Facility Services en HAN University of Applied Sciences
Door krachtige en gelijkwaardig samenwerking is meerwaarde gecreëerd. Als collega’s en niet als concurrenten is tijdens de coronacrisis door de schoonmaakbedrijven gezamenlijk gekeken naar wat schoonmaaktechnisch, financieel en menselijk nodig was. Schoonmakers werden betrokken bij de flexibele inzet en hiervoor gewaardeerd.
Hago Zorg en Erasmus MC en Hago Nederland
Vanaf de eerste golf van de pandemie hebben de drie partijen in nauwe samenwerking gezorgd voor 24/7 opschaling van reinigingswerkzaamheden. De AHOY-medewerkers van Hago Nederland die thuis kwamen te zitten, werden getraind en onder begeleiding (i.v.m. protocollaire desinfectie schoonmaak) bij het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam ingezet. Gezamenlijk vormden zij een trots team dat 24 uur paraat stond.
Novon Schoonmaak Gebouwen met Trajectum, Centerparcs Parc Sandur
Er is door de ketenpartners een manier gevonden om op vernieuwende wijze met de coronacrisis om te gaan door werknemers van locaties die gesloten werden over te plaatsen naar andere locaties mét werk. Hierdoor is werkgelegenheid behouden, de werkdruk verlicht én gezorgd voor meer werkplezier door afwisseling en ontwikkeling in het werk.
Online stemming
Van 1 augustus tot 5 september 2021 kan hieronder gestemd worden op de vijf finalisten. Per persoon is één stem mogelijk.
Voornaam *
Achternaam *
E-mail adres *
Welke finalist mag van u de Best Practice Award 2021 ontvangen? *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy