Re-Design Education
Asociația Re-Design susține schimbarea de paradigmă în educație, prin conceptul propriu de educație holistă – proiecte inter-, intra-, trans-, multidisciplinare. Activitățile se adresează tuturor vârstelor, toți cei înscriși lucrează / învață împreună, în ritmul propriu, aleg ceea ce îi atrage, se odihnesc când doresc, pot apela la facilitatori și mentori atunci când au nevoie. Învățarea este itinerantă – participanții pot „migra” de la un nucleu de învățare la altul, oprindu-se acolo unde interesul lor este maxim. Ulterior, acest interes poate fi direcționat pentru a aprofunda și alte teme. Facilitatorii și mentorii, specialiști în diverse domenii, sunt (unii dintre ei) părinți ai copiilor care frecventează centrul. Scopul final este de a crea o comunitate liberă, de profesioniști responsabili de creșterea și educarea copiilor comunității.

Ne-am adresat COBIS (Council of British International School) pentru acreditarea:

- Centrului de Resurse Educationale Re-Design – cu toate cele 5 departamente: unschooling, home-schooling, școală cu frecvență zilnică, internat și educație online și
- metodei holiste de educație, „marca” Re-Design. O prezentare succintă a metodei se află aici: http://www.edumission.world/course-grid/

Până la elaborarea evaluărilor proprii, vom apela la certificări britanice de tip Cambridge / Pearson (cele mai cunoscute companii din domeniul produselor dedicate învățării și evaluării) și la Bacalaureatul Internațional.

Costul acreditării ca centru britanic este de 25 000 euro, la care se adaugă taxa de 1000 euro / zi percepută de inspectorul care ne acreditează și care ne va vizita din când în când pentru coordonare. Acreditarea demarează după achitarea primei rate - 15 000 euro. Pentru a colecta această sumă, vă propunem mai multe variante:

înscrierea pentru o lună – 300 euro
înscrierea pentru 3 luni – 850 euro
înscrierea pentru 6 luni – 1600 euro
înscrierea pentru 12 luni – 3000 euro

Calculul pentru aceste prețuri pornește de la suma comunicată de COBIS – 250 euro/copil, la care se adăugă chiria pentru spațiu (20 euro / oră / 230 m2 - „la firul ierbii” din cadrul NOD makerspace - http://www.lafirulierbii.org/). Pentru aceste sume, asigurăm accesul zilnic la toate activitățile între orele 11.00-17.00 și achiziția de noțiuni, indiferent de frecvență – atunci când, din varii motive, cursanții nu pot să participe, ei beneficiază de înregistrarea video a activității și de toate explicațiile necesare (inclusiv de lămuriri suplimentare, prin Skype). Odată acreditarea demarată, fiecare copil va beneficia și de certificatele de competență britanice.

Unitatea de bază a învățării în acest model educațional este proiectul, fiecare proiect include mai multe activități care se fac, toate, prin rotație. Fiecare cursant (părinte și/sau copil) parcurge, timp de cca 4-5 ore / zi, mai multe activități – toate acoperind curriculum-ul britanic, dar furnizate în ritmul și după posibilitățile fiecărui copil, atât în română cât și în engleză. Intervalul de timp alocat zilnic cuprinde și perioadele de odihnă / relaxare. Când timpul ne permite, putem să ne desfășurăm activitățile în parcul Tineretului / delta Văcărești.

Demararea acreditării va face posibilă și înscrierea în sistem HS / US - pentru care taxa este de 300 euro / an.

Activitățile pe care le desfășurăm în acest moment sunt:

- DigiMathArt – matematică prin joc și graphic design
- Arta Științei / Știința Artei (termenul „artă” include toate aspectele senzoriale – arta vizuală, arta auditivă, gătit etc.)
- Hour of Code – principii de utilizare a computerului și de programare
- Curs de Neuroștiințe pentru public
- Curs de Imunologie pentru public

Am propus colaborari si altor centre educaționale și putem diversifica oferta, în funcție de preferințele dv.

Email address *
Sunteți interesați de metoda holistă de educație propusă de centrul Re-Design?
Puteți contribui financiar la achitarea avansului?
Puteți contribui ca trainer / mentor / facilitator / supraveghetor la activitățile centrului? Dacă da, precizați ce „rol” alegeți dintre cele enumerate (sau un altul) și descrieți cum anume îl veți îndeplini.
Your answer
Puteți ajuta la contactarea de sponsori care să susțină educația liberă?
Puteți ajuta la accesarea de proiecte care să asigure finanțarea activităților centrului?
Vă puteți implica în derularea operațiunilor care țin de administrarea unui astfel de centru - management, juridic, public relations etc.?
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms