Γενικοί όροι και προϋποθέσεις ASIS
1. Το κόστος των ανταλλακτικών για την αποκατάσταση της βλάβης βαρύνει τον πελάτη , και αποπληρώνονται τοις μετρητοίς.
2. Για την αποκατάσταση βλαβών συσκευών που φέρουν αναλώσιμα υλικά με ευθύνη του πελάτης πρέπει να διαθέτει μια ολοκληρωμένη σειρά καινούργιων και γνήσιων αναλωσίμων
3. Η εξόφληση του ποσού που προκύπτει συνολικά για την Παροχή Υπηρεσιών γίνεται τοις μετρητοίς. Τα σχετικά παραστατικά συμφωνείται να αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή σύμφωνα με το Π.Δ 186/1992 και ΠΟΛ:1049-21/03/2006
4. Τα ανταλλακτικά που θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση της βλάβης, παραμένουν στην δικαιοδοσία της ASIS έως την οριστική αποπληρωμή του ποσού που προκύπτει από το σχετικά παραστατικά πώλησης. Η ASIS διατηρεί το δικαίωμα αφαίρεσης των συγκεκριμένων ανταλλακτικών καθώς και την έκδοση των σχετικών πιστωτικών τιμολογίων σε περίπτωση που η αντίστοιχη αποπληρωμή θεωρηθεί εκπρόθεσμη.
5. Ως ελάχιστο κόστος εκτίμησης αποκατάστασης βλάβης για εξοπλισμό που έχει μεταφερθεί στην έδρα της ASIS ορίζετε το πόσο των 40 €
6. Οι προσαυξήσεις που αφορούν την παροχή υπηρεσιών εκτός εργασίμων ωρών ή ημερών ενεργοποιούνται μόνο κατόπιν αιτήσεως του πελάτη.
7. Σε περίπτωση που ο εξοπλισμός μεταφερθεί στην έδρα της ASIS και μετά από την παρέλευση 3 μηνών οι συσκευές θα αποστέλλονται από την αποθήκη της ASIS σε εταιρία ανακύκλωσης συσκευών χωρίς άλλη ειδοποίηση καθώς η τυχών ανάθεση της μεταφοράς του Μηχανογραφικού εξοπλισμού στην ASIS από και προς τον χώρο του Πελάτη βαρύνει τον Πελάτη και καθορίζεται με τους ίδιους κανόνες του χρόνου μετάβασης & επιστροφής τεχνικού.
8. Ο Πελάτης είναι υπεύθυνος για την διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων ή προγραμμάτων καθώς και για την ασφάλεια των ιδιόκτητων εμπιστευτικών και απόρρητων πληροφοριών του.
9. Ο χρόνος που δαπανάται κάθε φορά για την παροχή επί τόπου Τεχνικής Υποστήριξης πιστοποιείται με την υπογραφή του Πελάτη στο σχετικό Δελτίο Τεχνικής Υποστήριξης (ΔΤΥ)
10. Η απόκριση της ASIS σε κλήση του Πελάτη για Παροχή Υπηρεσιών που αφορούν Μηχανογραφικό Εξοπλισμό μπορεί να ανασταλεί προσωρινά ή να μην πραγματοποιηθεί λόγω εκτάκτων καταστάσεων και φαινομένων. Τέτοια μπορεί ενδεικτικά να αναφερθεί ότι είναι οι έκτακτες καταστάσεις λόγω πυρκαγιών, πλημμυρών, σεισμών, διαδηλώσεων και ταραχών, τραπεζικών ή χρηματοοικονομικών αναστολών λειτουργίας , πολέμου κλπ.
δείτε επίσης http://www.asisnet.gr/about_us/use-terms/ και http://www.asisnet.gr/about_us/privacy/
Έχω διαβάσει και συμφωνώ με τους όρους συνεργασία και την πολιτική απορρήτου της εταιρείας *
Συμφωνώ με τους όρους και την πολιτική απορρήτου για την αποκατάσταση της βλάβης του εξοπλισμού *
Στοιχεία εταιρείας
ΕΠΩΝYΜΟ *
Your answer
ΟΝΟΜΑ
Your answer
ΑΦΜ
Your answer
Email address *
Your answer
Τηλέφωνο *
Your answer
Περιγραφή του προβλήματος
Σχόλια *
Your answer
Διεύθυνση εξοπλισμού *
Your answer
Βλάβη *
Πληρωμή την *
MM
/
DD
/
YYYY
Τραπεζικοί Λογαριασμοί ASIS
Εθνική Τράπεζα : IBAN : GR1801101800000018047051737
Τράπεζα Πειραιώς : IBAN : GR1301716090006609128060878
ALPHA BANK : IBAN : GR5401403990399002320000621
EUROBANK : ΙΒΑΝ : GR0402603840000420200186026

(Εμφανιζόμενο όνομα: Advanced Support Information Systems - ASIS)

ASIS
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms