Γενικοί όροι και προϋποθέσεις ASIS
1. Το κόστος των ανταλλακτικών για την αποκατάσταση της βλάβης βαρύνει τον πελάτη , και αποπληρώνονται τοις μετρητοίς.
2. Για την αποκατάσταση βλαβών συσκευών που φέρουν αναλώσιμα υλικά με ευθύνη του πελάτης πρέπει να διαθέτει μια ολοκληρωμένη σειρά καινούργιων και γνήσιων αναλωσίμων
3. Η εξόφληση του ποσού που προκύπτει συνολικά για την Παροχή Υπηρεσιών γίνεται τοις μετρητοίς. Τα σχετικά παραστατικά συμφωνείται να αποστέλλονται με ηλεκτρονική μορφή σύμφωνα με το Π.Δ 186/1992 και ΠΟΛ:1049-21/03/2006
4. Τα ανταλλακτικά που θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση της βλάβης, παραμένουν στην δικαιοδοσία της ASIS έως την οριστική αποπληρωμή του ποσού που προκύπτει από το σχετικά παραστατικά πώλησης. Η ASIS διατηρεί το δικαίωμα αφαίρεσης των συγκεκριμένων ανταλλακτικών καθώς και την έκδοση των σχετικών πιστωτικών τιμολογίων σε περίπτωση που η αντίστοιχη αποπληρωμή θεωρηθεί εκπρόθεσμη.
5. Ως ελάχιστο κόστος εκτίμησης αποκατάστασης βλάβης για εξοπλισμό που έχει μεταφερθεί στην έδρα της ASIS ορίζετε το πόσο των 40 €
6. Οι προσαυξήσεις που αφορούν την παροχή υπηρεσιών εκτός εργασίμων ωρών ή ημερών ενεργοποιούνται μόνο κατόπιν αιτήσεως του πελάτη.
7. Σε περίπτωση που ο εξοπλισμός μεταφερθεί στην έδρα της ASIS και μετά από την παρέλευση 3 μηνών οι συσκευές θα αποστέλλονται από την αποθήκη της ASIS σε εταιρία ανακύκλωσης συσκευών χωρίς άλλη ειδοποίηση καθώς η τυχών ανάθεση της μεταφοράς του Μηχανογραφικού εξοπλισμού στην ASIS από και προς τον χώρο του Πελάτη βαρύνει τον Πελάτη και καθορίζεται με τους ίδιους κανόνες του χρόνου μετάβασης & επιστροφής τεχνικού.
8. Ο Πελάτης είναι υπεύθυνος για την διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων ή προγραμμάτων καθώς και για την ασφάλεια των ιδιόκτητων εμπιστευτικών και απόρρητων πληροφοριών του.
9. Ο χρόνος που δαπανάται κάθε φορά για την παροχή επί τόπου Τεχνικής Υποστήριξης πιστοποιείται με την υπογραφή του Πελάτη στο σχετικό Δελτίο Τεχνικής Υποστήριξης (ΔΤΥ)
10. Η απόκριση της ASIS σε κλήση του Πελάτη για Παροχή Υπηρεσιών που αφορούν Μηχανογραφικό Εξοπλισμό μπορεί να ανασταλεί προσωρινά ή να μην πραγματοποιηθεί λόγω εκτάκτων καταστάσεων και φαινομένων. Τέτοια μπορεί ενδεικτικά να αναφερθεί ότι είναι οι έκτακτες καταστάσεις λόγω πυρκαγιών, πλημμυρών, σεισμών, διαδηλώσεων και ταραχών, τραπεζικών ή χρηματοοικονομικών αναστολών λειτουργίας , πολέμου κλπ.
δείτε επίσης http://www.asisnet.gr/about_us/use-terms/ και http://www.asisnet.gr/about_us/privacy/
Έχω διαβάσει και συμφωνώ με τους όρους συνεργασία και την πολιτική απορρήτου της εταιρείας
Συμφωνώ με τους όρους και την πολιτική απορρήτου για την αποκατάσταση της βλάβης του εξοπλισμού
Στοιχεία εταιρείας
ΕΠΩΝYΜΟ
Your answer
ΟΝΟΜΑ
Your answer
ΑΦΜ
Your answer
Email address
Your answer
Τηλέφωνο
Your answer
Περιγραφή του προβλήματος
Σχόλια
Your answer
Διεύθυνση εξοπλισμού
Your answer
Βλάβη
Πληρωμή την
MM
/
DD
/
YYYY
Τραπεζικοί Λογαριασμοί ASIS
Εθνική Τράπεζα : IBAN : GR1801101800000018047051737
Τράπεζα Πειραιώς : IBAN : GR1301716090006609128060878
ALPHA BANK : IBAN : GR5401403990399002320000621
EUROBANK : ΙΒΑΝ : GR0402603840000420200186026

(Εμφανιζόμενο όνομα: Advanced Support Information Systems - ASIS)

ASIS
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms