Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος - Μέθοδος Απόκτηση επάρκειας - Διδακτικο – Διορθωτική Παρέμβαση βασισμένη στο Αθηνά Τεστ
Το ΑθηνάΤεστ είναι ένα πολυθεματικό, ατομικό τεστ με κύρια εφαρμογή στη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών. Με το ΑθηνάΤεστ είναι δυνατόν να εκτιμηθούν οι δυνατότητες ή αδυναμίες των μαθητών και να γίνει παρέμβαση ενισχυτικά - εφόσον κριθεί απαραίτητο με το ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης (Παρασκευόπουλος κ.ά., 1996).
Το ΑθηνάΤεστ μας δίνει μια αναλυτική εικόνα της παρούσας κατάστασης του παιδιού σε καίριους τομείς της ανάπτυξης και εντοπίζει συγκεκριμένες περιοχές που είναι ελλειμματικές και οι οποίες ενδεχομένως να παρεμποδίζουν το παιδί ν’ ανταποκριθεί στις μαθησιακές απαιτήσεις του σχολείου και να χρήζουν ιδιαίτερης διδακτικό-θεραπευτικής παρέμβασης.
Είναι μια δέσμη από επιμέρους διαγνωστικές δοκιμασίες, δεκατέσσερις (14) κύριες και μία (1) συμπληρωματική, οι οποίες αξιολογούν ένα ευρύτατο φάσμα κινητικών, αντιληπτικών, νοητικών και ψυχογλωσσικών διεργασιών. Αυτές οι κλίμακες σχετίζονται με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά για ν’ ανταποκριθούν στις μαθησιακές απαιτήσεις του σχολείου. Αξιολογούν το επίπεδο και τo ρυθμό ανάπτυξης του παιδιού σε διάφορους τομείς, όπως είναι: η νοητική ικανότητα, η άμεση μνήμη ακολουθιών, η ολοκλήρωση παραστάσεων, η γραφοφωνολογική ενημερότητα καθώς και η νεύρο-ψυχολογική ωριμότητα, όπως είναι ο οπτικοκινητικός συντονισμός, η πλευρίωση και ο προσανατολισμός του σώματος.

Απώτερος σκοπός του ΑθηνάΤεστ, είναι η διαφορική-αναλυτική αξιολόγηση του παιδιού και ο προγραμματισμός και εφαρμογή της κατάλληλης διδακτικό-θεραπευτικής παρέµβασης, για να βοηθηθεί το παιδί να ξεπεράσει τις δυσκολίες του πριν αυτές εκδηλωθούν (πρόληψη). Αλλά και σε περίπτωση που αυτές έχουν ήδη εκδηλωθεί να βοηθηθεί το παιδί να τις ξεπεράσει πριν παγιωθούν, δηλαδή για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία τους.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην παρέμβαση σε παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες και να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες ασκήσεις και το υλικό για μια στοχευμένη κι αποτελεσματική παρέμβαση.Το πλούσιο υλικό που παρέχεται στο σύνολο του καλύπτει ετήσια παρέμβαση. Με το πέρας της εκπαίδευσης χορηγείται επάρκεια για την επίσημη χρήση των ασκήσεων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

Ειδικούς παιδαγωγούς
Εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης (δασκάλους, νηπιαγωγούς, καθηγητές)
Ψυχολόγους
Κοινωνικούς λειτουργούς
Λογοθεραπευτές
Εργοθεραπευτές
Σε επαγγελματίες του χώρου της Ειδικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης που επιθυμούν να αποκτήσουν επάρκεια στην παρέμβαση σε παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες

Ηµεροµηνία ∆ιεξαγωγής

22 και 23 Ιουνίου 2019 – Ώρα: 10:00 - 15:00

Το σεµινάριο περιλαµβάνει 10 ώρες εκπαίδευσης δια ζώσης.

Χώρος ∆ιεξαγωγής

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης PROTASIS

Λακωνίας 86, Πειραιάς

Κόστος: 380 €

Περιορισμένες θέσεις – Ειδικές εκπτώσεις σε ομαδική συμμετοχή. Επίσης 100 € έκπτωση σε όλους όσοι έχουν συμμετάσχει στο ΑΘΗΝΑ ΤΕΣΤ. Ταυτόχρονα, κερδίζουν 125€ έκπτωση για την παρακολούθηση του σεμιναρίου του ΕΔΕΠΠΕ.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΕΦΗΒΟΥ
Ι. Ν.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Δείτε περισσότερα στη σελίδα μας: www.protasis.edu.gr

Email address *
Επώνυμο *
Your answer
Όνομα *
Your answer
Τηλέφωνο *
Your answer
Ταχυδρομική Διεύθυνση (Οδός, Περιοχή, Τ.Κ) *
Your answer
Ηλεκτρονική Διεύθυνση *
Your answer
Επιθυμώ έκδοση τιμολογίου (ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ)
Your answer
Επιθυμώ να συμμετέχω *
Required
Είδος εγγραφής *
Δεν επιστρέφονται οι προκαταβολές ή οι εγγραφές Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου απο υπαιτιότητα της Protasis η προκαταβολή επιστρέφεται. *
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service